Spanien, del två: hundgården, min favoritmyra och en hjärtskärande sanning

Hörrni, det är dags att kika på del två av min resa till Spanien! Men innan vi hoppar direkt in i hundgården vill jag passa på att nämna att det numera finns en Facebook-sida för denna lille blögg, ni hittar den HÄR. Kika gärna in där och gilla sidan, så får ni upp alla nya inlägg + annat roligt bloggrelaterat i ert flöde. På så sätt missar ni förhoppningsvis inga inlägg eller så. Det hade dessutom gjort mig superglad!
 
Se så, nu kör vi vidare med Spanien, del två!
 
TISDAG
Vår resa till Spanien var en liten kombination av chillax-semester (till största del) och volontärarbete (Anna drog det stora lasset här), vissa morgnar åkte vi därför till en hundgård en bit bort för att mysa och promenera lite med hundarna där. Morgonljuset och dimman, så himla fint bland bergen. 
 
Den här morgonen gick jag och Maria (Johans mamma) en liten promenad själva runt gården, innan hundarna kopplades och följde med ut.
 
Den här hundgården (alltså inte den vi bodde på, utan ”2:an” som ligger en bit bort) ligger inne på en avokadogård. SOS Animals hyr alltså marken av en avokadoodlare, så hur drömmiga är inte dessa promenader? Avokados prick överallt, citroner över huvudet och meloner och pumpor längs promenadvägen. Och ja, jag både provsmakade vindruvor och tog med mig ett par avokados hem.. hehe!
 
Morgonpasset i hundgården går ut på följande: hundarna får mat, promenad och sen en himla massa gos. Det sistnämnda är min favorit.
 
Det är verkligen något speciellt med dessa hundar, så himla fina inombords. Och jag erkänner: det är svårt att vara här utan att vilja ta med sig minst en hem. Titta bara! Känner ni någon som tagit en hund från exempelvis Spanien förresten? Kanske till och med från SOS Animals? Berätta gärna, tycker det är en sån himla fin grej!
 
Piper var väldigt intresserad av min kamera, bönade och bad om ett par selfies.. hehe! Så ivrig att linsen blev lite kladdig av en viss tunga.
 
Och detta, min absoluta favorit: Myra! Ett riktigt charmtroll och queen av chillax.
 
Myra har en charmfaktor som slår i taket direkt! Hon saknar ett par tänder i munnen vilket gör att hennes tunga hänger ut lite på sidan. Hon är brunorange som fler av de andra hundarna (många är någon variant och korsning av podenco), men Myra har till skillnad från de andra mer kroppen av en tax. Anna gissar på att hon är podenco maneto, men det är alltid svårt att veta när det gäller gatuhundar. Hur som, hon är sockersöt! Och det bästa av allt: hon flög med oss till Sverige och bor nu hos ett fint par i Stockholm.
 
Det här är Olly, den enda stora hunden på 2:an. Han gick mest runt och höll koll på de andra, gårdens lilla polis ungefär. Men låt er inte luras av hans storlek, han var en riktig mysbjörn han också.
 
Även att det är så himla fint att sitta med hundar runt sig och bara mysa hela, hela tiden är det så hjärtskärande att veta att majoriteten av dem blivit lämnade eller övergivna på ett eller annat sätt. Vissa hittas i plastpåsar med dubbelknut, andra hittas fastknutna vid grindarna på morgonen för att de gamla ägarna tröttnat eller inte längre har möjlighet att ge dem ett hem. En del hittas såklart springandes på gatorna, andra räddas från hem eller gårdar där varken mat eller vatten är en garanti. Men trots att flera av hundarna verkligen har anledning att tvivla på, och ibland även avsky, människor är de så himla kärleksfulla och fina.
 
Nog för denna gång! I nästa del fortsätter vi på tisdagens äventyr, först ännu mer hundar och sen ska jag visa er vårt första dopp. Och inte vilket badställe som helst, utan kring ett vattenfall. Blir inte mycket drömmigare än så. Vårt fina äventyr vid vattenfallet slutade dock med polis inblandat.. men som sagt, mer om det nästa gång! (hoppas ni njuter av cliffhangern :)) hehe!) Tills dess, ha de’!
 

Är ni nyfikna på SOS Animals eller hundarna och deras kompisar finns mer info på SOS hemsida, klicka då HÄR, eller på deras Facebook-sida HÄR. Har ni några frågor eller funderingar kring resan, hur det går till som volontär eller hur en bokar en hund är det som vanligt bara att hojta till i kommentarerna eller maila mig på info.lindbergellen@gmail.com så tar jag hjälp av Anna för att ge er bästa möjliga svar. 
 

Vill du läsa mer om resan till Spanien? Här finns de tidigare delarna:

 
21 kommentarer

21 kommentarer

  1. Eller hur! :( Saker kan alltid hända och ibland kan en kanske inte riktigt rå för hur situationen blir, men i Spanien är synen på husdjur (och speciellt hundar) så sorglig. De köps som gulliga små presenter som valpar, men kastas sen bort när det inte längre är roliga, ungefär som våra "sommarkatter". Många använder också hundar som vakthundar där, och då är bra mat eller ens vatten inte en garanti. Folk kastrerar heller inte sina hundar, vilket gör att oönskade valpar föds som då kastas bort. Antingen i uppenbara försök att döda dem (typ i plastpåsar) eller så släpps de ut på gatan och får klara sig bäst de kan. Blir så ledsen av det, usch.

 1. Asså hundarna var ju hur fina som helst! Vill ta hem exakt alla hemlösa katter jag träffar utomlands men det är ju svårt. Härlig semester ni verkar ha haft ju, chill och hundar = hur bra som helst?

  1. Visst är dom! Åh ja, känner igen känslan. Det går ju liksom inte, hur gärna en skulle vilja. Men det är så hjärtskärande att se djur så utlämnade. Bästa kombinationen under semester!

 2. Ja, alltid så sorgligt att höra om/tänka på djur som blivit övergivna :/ (Plus, ursäkta denna randoms kommentar, men har aldrig tänkt att avocados växer sådär?? Vet egentligen inte vad jag har tänkt innan, men en helt ny värld har öppnat sig, haha!)

  1. Det är det verkligen! Hahaha nej, jag veeeet!! Hade exakt samma känsla som du när jag såg det första gången. Plus passionsfrukt, granatäpple och mandel??

 3. Vilken fin resa ni verkar haft ändå. Så sorgligt med djur som far illa men fint på samma gång att de kan få hjälp <3

  1. Visst är det så, någon lustig kombination av skratt och gråt. Så jäkla dödssorgligt att de inte levt ett "vanligt" liv, men så fint att många av dem sen får hem i Sverige hos kärleksfulla familjer.<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.