Jag har något jag måste berätta

Jag nämnde ju tidigare att jag har en hemlis som jag skulle avslöja för er inom kort, och nu mina vänner är det dags!
 
Som synes i den lilla bilden ovan: jag har banne mig köpt en ny kamera! 
 
Under förra veckan kom jag till insikt: min Canon 400D håller inte längre måttet. Och det är inte konstigt egentligen, jag köpte den under hösten 2006 vilket gör att den vart min följeslagare i tio (jag upprepar, tio!!) år. Vi har fotograferat till både blogg och tidning, bröllop och dop, och också besökt tre länder tillsammans. Jag var 14 år och gladast i världen, men det händer mycket i teknikens värld på tio år.
Här är den, min 10-åriga gamle vän. Som en liten heffaklump med batterigrepp! Ps, har inte gått crazy och färgat mitt hår igen (även om det hade kunnat hända) utan bilden är ett par år gammal. Men visst är både färg och längd så himlans fint här?
 
Så i fredags ringde jag till mitt närmsta Media Markt och bad dem kolla lagersaldo på kameran jag spanat in. Det fanns en endaste kvar i lager, så jag reserverade den snabbt som attans och åkte sen förbi butiken på vägen till Öland och skördefesten. Kände mig som en blöt pöl pga nervositet hela bilresan.
 
Jag hade spanat på en Canon 80D, efter tips från Elin aka Nevnarien och hennes nya kameraköp. Väl i butiken ställde jag frågor till personalen på fotoavdelningen likt den jobbigaste typen av förhör (hehe), och kom senare fram till att en annan modell i Canon-serien nog skulle passa mig bättre. Jag fick tumma lite på min budget, men är såhär i efterhand väldigt glad för att jag gjorde det.
 
Så det blev en Canon 7D Mark II som fick följa med mig hem!! Det skiljde som sagt lite i pris mellan 80D och 7D, men jag valde helt enkelt bort årets modell med bra videofunktion för en kamera i PRO-kategorin med oerhörd styrka och snabbhet i stillbildsfoto.
 
Det är ändå med viss sorg som jag plockar upp min 400D på hylla mellan bra böcker och mina finaste prylar. Tio år, helt galet. Samtidigt tror jag att 7D kommer vara till stor fördel i dagens fotograferande. Att ha ISO-steg som faktiskt fungerar att fotografera med och en kamera som inte gäspar mellan exponeringarna. Jag kommer med andra ord kunna fotografera tryggare och med betydligt bättre kvalité än tidigare. Ser så mycket fram emot det!
 
Att möta hösten känns genast så mycket lättare.
29 kommentarer

29 kommentarer

 1. jag vågade inte gissa på det (eftersom jag inte visste vad du hade för kamera nu och om jag gissade att du köpt ny kamera och du hade en alldeles ny så kanske du tänkte att jag tyckte illa om dina bilder – vilket jag inte gör! Det händer så mycket i huvudet under en kort stund, märker jag), men hade mina misstankar!

  älskar att skaffa nya kameror (låter som att jag gör det ofta men så är inte fallet) och objektiv! Fast en fotograferar samma saker som tidigare så blir allt som nytt! Solnedgångar, växter, självporträtt – allt blir bättre!

  1. Eller hur!! Är fortfarande så himla, himla glad. Jag resonerade: jag har råd och det är en pryl jag använder väl. + händer ju som sagt mycket på kort tid i teknikens värld! Hoppas du hittar en du känner är perfekt :)

 2. Kul med en ny följeslagare! Hoppas att ni ska trivas ihop. :)

  (Sent) Svar: Tack snälla för dina omtänksamma ord.
  Hoppas att du följer råden som du gav mig och tar vara på dig själv.

  Kram

 3. grattis, vilken pepp <3 känns så himla bra alltid med nya kamera tycker jag, som att man till och med hittar finare motiv typ :)))

 4. Åh jag går också och suktar efter en ny kamera, känslan när man använder sin nya de första gångerna är ju oslagbar! :D Har du fått massa ny-inspo nu?

  Min Canon eos 500d har blivit så gammal på alla sätt att jag oftast fotar med mobilen istället men blir så begränsad av att fota jpeg och få små filer som knappt kan beskäras.

  Känner dock att jag verkligen vill ha en fullformat men har inte råd med en jättedyr en (drömmen hade ju vart Elin Keros nya ) så tack för att du länkade till hennes tips till dig nu har jag ju hittat min nästa älskling!

  Välkommen tillbaka till bloggvärlden förresten, det ska bli kul att följa dig framöver. (skriver inte alltid så här långa kommentarer btw, sorry hehe)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.