Vecka 40: eukalyptus, upphävde ett köpstopp och förälskade mig i Mad Men (igen)

Måndag = dags att blicka tillbaka på förra veckan. Och precis som tidigare är punkterna från Sara. Välkommen till min vecka fyrtio!
 
Något jag gjorde den här veckan som var planerat:
Planterade om lite växter, fick Johans mamma + kusin på besök och övernattning och gick på fyrarätters hos Charlotte och Mattias.
 
och som inte var planerat:
Hittade eukalyptus i vår blomsterbutik och körde en ”ja tack” på dem direkt. Sett överallt på nätet men ingenstans i butik, så slog till så fort jag fick chansen. + gjorde en guide för sticklingar av elefantöra till le blog.

 

och något nytt jag gjorde:
Johan och jag har gjort ett litet matshcema för att inte varje kväll ska var en ”jaha, vad ska vi äta idag?”-kamp. Vi har därför spikat en kategori per dag (istället för att spika exakta recept), vilket förhoppningsvis gör det lite lättare framöver. Tänker att jag visar er mot slutet av vecka 41 sen, så får ni se vårt upplägg och varje middag. 
 
Ett tips från veckan:
Det är OK att upphäva sitt köpstopp om en hittar något en måste ha på världens finaste loppis. Visst är det?
Från min Instagram: lindbergellen även där!
 
Veckans upptäckt:
Rött vin behöver inte vara äckligt. Även om cider eller söta drinkar alltid är godare.
 
Godaste maten jag lagade:
När Johans kusin + mamma var här lagade vi quesadillas (ja, fick googla vad det hette: jag säger alltid bröd-gegg-bröd) och det är ca min bästa mat ever. Sen fuskar jag in middagens hos Charlotte här med, även om jag bara skar lite grönsaker.

 
Veckans musik/film/serie: 
Mad Men! De allra flesta har säkert redan sett serien, men jag lyckades fastna mitt i och sedan rann det ut i sanden. Nu tänker jag dock ta upp serien igen, och se om allt från början. Hur fina är inte miljöerna, möblerna och kläderna? Älskar det.
 
Veckans självis:
Från min Instagram: lindbergellen även där!

 

Veckans känsla:
Den här veckan har vart så dubbel för mig: väldigt ledsam eftersom min stress är rotad så djupt inom mig och det var jag inte riktigt beredd på – oerhört härligt med besök + fyrarätters med vänner och mitt bästa kiddo. Upp och ner beskriver nog denna vecka rätt bra.
 
En klädsel från veckan:
Jumpsuit från Beyond Retro med tröja + skärp, och Vans när jag lämnade lägenheten.
 
Veckans gif: 
Dör en smula av hur fin Mad Men är. Och lite tragiskt är det ändå, att exempelvis rökning gör sig så fint på bild :( 
 
Veckans betyg:
Betyget för veckan kommer gå i samma anda som veckans känsla: 2,5/5. Splittar skalan på mitten eftersom veckan vart både 0 och 5. Älskar dock att mina sämsta veckor alltid får fantastiska helger, lite som att livet vill kompensera för allt dravel under vardagarna.

Som vanligt är jag nyfiken på hur er vecka 40 var! Gjorde ni något spontant och nytt? Vad var det godaste ni åt? Och hur kändes er vecka? 

 
Har så mycket fint att visa er framöver att jag inte riktigt vet vart jag ska börja. Vi har ju fortfarande delar från Spanien att kika igenom, men också: en guide för att ta sticklingar av elefantöra, fortsätta prata om utmattningssyndrom, jag har en skördefest att visa er + en söndagspromenad vid ölandskusten. Vi har ju också en septembermånad att blicka tillbaka på, och faktiskt också en hel sommar att gå igenom. Och utöver detta också en lördag med ett foto i timmen, en tacokväll hos mina föräldrar och fyrarättersmiddagen från helgen.
 
Vart vill ni att vi börjar? Klura en liten stund, så hörs vi inom kort!
23 kommentarer

23 kommentarer

  1. Ser fram emot allt du har att visa! Gillar dessa sammanfattningar också, jag själv är så glömsk. Trevlig måndag!

  2. Alltså jag bara önskar att jag kunde sånt där med växter och att få saker att växa. Jag bara dödar allt jag ens ger mig på, lider med plantan som bor i sovrummetsfönstret….

  3. +1 på att quesadillas är bästa maten. Har alltid tortillabröd i frysen så jag kan sno ihop det. Min v40 var knökfull och jag var depp pga mörkret och dåliga relationer men denna vecka känns det bättre!

  4. Åh den där loppisen såg ju helt magisk ut! <3 Hoppas att stressen kan lägga sig snart och att nästa vecka blir en riktig toppenvecka! Jag börjar känna av höstmörkret ganska mycket. Blir så jäkla mycket tröttare på hösten och blir lätt lite nere. Så förra veckan innehöll mest vila och det var välbehövligt. Hoppas du har en fin måbdagkväll Ellen! <3

    1. Jag veeeet! Haha. Fotograferade lite (med kamera, inte mobil) när vi var där, så tänker faktiskt att jag kommer dela med mig av mitt smultronställe :’) Det är ju lite allmänt hemligt med loppisar, men den här + ägarna förtjänar all publicitet de kan få!

  5. jag hittade exakt den här listan hos Amanda, men visste inte att den kom från Sara från början :) så himla roligt! bloggvärlden är så himla fin! och som en liten bonus har jag faktiskt fyllt i den borta på min blogg idag. jag tycker alla dina kommande inlägg låter roliga, men kanske längtar jag lite extra efter foton från Öland och skördefesten!

  6. aha, då är mysteriet löst :) ja, jag tänker att den ska få återkomma lite då och då på min blogg framöver. jag älskar nämligen listor! jag följer dig redan på bloglovin’, så jag känner mig trygg med att jag inte kommer missa ölands-inläggen :)

    1. Listor är en stor favorit hos mig också, så skönt att kunna punkta upp och bocka av. Så roligt att höra, tack! :) Hoppas de kommer att glädja dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.