Ett foto i timmen: en lånad kappa och en tacokväll

Det här är ett inlägg som är importerat hit från mitt gamla arkiv och därför kan både text, bilder, kommentarer och länkar ha hoppat fel i flytten. Om du skulle upptäcka något fel i inläggen får du gärna meddela mig, så ska jag ordna det så snart jag kan!

Hej på er! Idag har jag tvättid bokat mellan 07-15 så jag tänker att vi kikar på min gårdag medan jag doserar tvättmedel och sorterar strumpor i källaren. Ok? Ok! Det här var alltså min tisdag:

08:00
Vår väckarklocka började ringa någon gång strax efter sju, men Otto och jag låg som vanligt kvar och gosade en stund innan vi gick upp. Tröttmössan, mitt lilla hjärta som fyller fyra imorgon.
09:00
Frukost! På senaste har jag vart så himla dålig på frukost, så den här morgonen lyxade jag till det med en smoothie på bananer som höll på att bli dåliga. Fyra små bananer, soyamjölk, vaniljpulver och två nävar hallon. Gott + fin färg.
10:00
Min mamma knackade på dörren och vi tog en promenad med Otto.
Men hallå vädret, vad håller du på med? Jag vill ha snötäckta kullerstenar och vita trädtoppar, inte regn som slår i ansiktet. Fixa omedelbums, tack!
11:00
Mamma och jag hade pratat om att gå en sväng på stan för att kolla i lite butiker och äta mat. Och såhär såg jag ut för dagen! Svarta jeans, kappa jag ”lånat” av mamma (hehe! ens bästa kläder är ju ändå andras?) och gubbskor på fötterna.
12:00
Vid lunch var vi först in på sushirestaurangen och kunde välja bord fritt. Vi tog fönsterplats och frossade sen i buffén. Min favorit är ändå sjögrässallad. Har ni testat? Om inte måste ni! Ser lite läskigt ut, men så himla gott!
13:00
Eftermiddagste.
14:00
Den här blöta i hissen är jag, tro det eller ej :)) Efter koppen te gick jag ut för ett ärende. Det var sånt där fint regn, ni vet? Som liksom knappt känns men som gör en blöt ända in på underkläderna. Inte min favorit.
15:00
Tog en eftermiddagsvila och passade sen på att leta reda på burken med mitt favoritgodis.
Johan visste nämligen en godisbutik i Stockholm med lite gammeldags stuk som han trodde kunde ha mitt favoritgodis (salmiakhjärtan med stjärntecken på), så när vi var där i somras frågade jag om en kunde köpa en hel burk istället för i lösvikt… hehe.. 120 bitar åkte med mig hem, perfekt att dosera ut något hjärta i veckan och det kommer ändå räcka typ för evigt.
17:00
Strax efter fem började jag göra mig redo för kvällen. Jag klädde mig i strumpbyxor och rådjurskjol ihop med en mossgrön stickad tröja i modell kort.
18:00
Jag, Johan och Otto blev upphämtade av min lillebror med flickvän för att åka till tacokväll hos mina föräldrar. Här är mina bröder, stora och lilla ↑
+ bjussar här på livets tacohack: använd gummiband runt din taco så viker den inte upp sig om du släpper den på tallriken. Vassego!
19:00
Mätta som attans slog vi oss ner i vardagsrummet och gosade lite med hundarna. Bamsen ville hänga med Oscar och Otto satte sig i Johans knä. Otto har förresten fått en liten jultröja av mina föräldrar! Tänker att han får ha den på julafton, sötaste någonsin.
20:00
Obligatoriskt på våra familjeträffar: sällskapsspel! Den här kvällen en omgång Med andra ord. Har ni spelat? Så kul! Tänker mig att en påse med nya ord skulle passa bra till familjen på julafton.
21:00
Vid nio är vi hemma igen, mätta och glada. Jag sätter mig och kikar över bloggen och svarar på lite mail. Vid tiotiden har jag pyjamas på och går och lägger mig, och sen var den här dagen slut.
Många av mina dagar är ju rätt lika varandra nu och bygger allesammans på rutiner och någorlunda fasta tider. Att saker ska ske någon gång under dagen gör mig superstressad så jag planerar alltid upp med ett klockslag för att kunna strukturera i huvudet. Just planering och struktur är det som tagit mest stryk sedan jag fick utmattningssyndrom, så jag löser det med att försöka ha så få lösa trådar som möjligt. Vet inte om det är bra i längden, men än så länge funkar det fint.
Nu ska jag fortsätta vika handdukar och leta matchande strumpor. Tacohej!
28 kommentarer

28 kommentarer

 1. alltså no no no på sjögrässalladen! haha, önskar att jag gillade men tycker att den är så o-go *gömmer ögon*. däremot, ja ja ja till med andra ord :d

 2. Alltså vilken mysig dag du verkat haft! tacos och sushi på samma dag känns ju redan där som att det inte kan bli annat än en bra dag! Och så mycket :((( på vädret… Jag ska ju köpa ljusstakar i helgen och börja julmysa nu…

  1. Åh ja, eller hur! Så himla bra matdag, hehe! Ja fy sjutton för vädret, vill ha minst en meter snö NU. Vår ljusstake (vi har bara en.. haha) är redan uppe! Gillar egentligen inte att smygstarta med julen, men med det här trista vädret var jag tvungen.

 3. älskar EFIT (knappast en hemlighet, men ändå)! :D och jaaaaa, vart tog vintern vägen?! Vi har cirka ingen snö kvar så jag vägrar att gå utanför dörren. Ge. Tillbaka. Snön. Tänkte imorse att "nähä, vi slapp inte den gråa geggiga novembern ändå" :'(

  klart Otto ska ha tröja <333

 4. Det ser ut att ha varit en riktigt bra dag :D Otto är verkligen söt <3 Härlig bild på dig i hissen… hahahaha… man blir verkligen söt när man är helt dränkt av regn :D Hoppas det har gått bra med att ta hand om tvätten! Jag ska strax ner i tvättstugan och hämta upp min från tumlaren och torkskåpet :D Kram <3

  1. Världens bästa godis! :D När jag var liten såldes dem i styck i vår kiosk där jag bor, sen plockades dem bort och sen dess har jag inte fått tag på dem. Tills i somras! Hårda godisar av pressat salmiakpulver, typ!

 5. Och vill jag sno grejer så är det upp till mig, vill du inte göra det så är det lika okej. Typ samma idiotiska logik. Har man valt att skaffa djur får man väl se till att de mår bra.

  1. Det är väl ganska exakt så livet fungerar? Det finns lagar och regler att förhålla sig till – sen är resten upp till var och en. Vill du råna en bank så är det upp till dig, det är korkat som fasen enligt min mening men ändå ditt val. Vill du äta gräs till frukost går det också finfint, jag hade tyckt att det var konstigt men det är ändå upp till dig att avgöra vad du ska äta eller inte.
   Hörru, lägg ner den kassa attityden nu så kan vi gå vidare med våra liv! Vill du fortsätt diskussionen angående huruvida Otto mår (som du gissningsvis aldrig träffat och inte känner) så är du välkommen att maila mig på info.lindbergellen@gmail.com så tar vi det vidare där. Hej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.