10 egenskaper jag gillar med mig själv (och 10 jag inte är superförtjust i)

Det här är ett inlägg som är importerat hit från mitt gamla arkiv och därför kan både text, bilder, kommentarer och länkar ha hoppat fel i flytten. Om du skulle upptäcka något fel i inläggen får du gärna meddela mig, så ska jag ordna det så snart jag kan!

För ett par dagar sedan välkomnade jag er hem till mig i tio bilder och en gif, och det var ju min första decemberutmaning att dela med er. Utmaningen som det här inlägget kommer handla om var egentligen nummer tre i serien, men eftersom jag missade att göra den i tid hoppar vi på den nu.
Här är 10 egenskaper jag gillar med mig själv – och 10 jag inte är superförtjust i!
► 10 egenskaper jag gillar med mig själv
Kärleksfull: jag har alltid prioriterat kvalité framför kvantitet när det gäller relationer, och de som kommer mig nära får också mycket tillbaka. Det handlar ju för sjutton om ens finaste personer, klart en ska visa det också!
Envis: envishet har alltid vart en drivkraft hos mig och är det något jag vill ger jag inte upp i första taget
Engagerad: mitt engagemang hör ihop lite med min envishet, eftersom dessa två i kombination gör att jag alltid går in med inställningen allt eller inget och detta resulterar alltid i att jag gör det jag tar mig an helhjärtat
Kreativ: jag kan göra mycket av lite och har ett allmänt gott öga för estetik
▸ Lösningsfokuserad: är det något som inte riktigt står rätt till? Ge mig en liten stund, så är vi på väg mot en lösning!
Ärlig: är det något jag värdesätter högt är det ärlighet, och att vara ärlig och kärleksfull är något utav det viktigaste jag vet i relationer
Känsloperson av rang: att känna allt på samma gång kan ibland vara en börda, men att känna mycket innebär ju också att en får njuta av det fina i livet lite extra mycket
Rättvis: min pappa har uppfostrat mig med min farfars rättvisa och jag blir totalt skogstokig av orättvisor
Orädd för diskussion och konflikt: jag har aldrig problem med att stå upp för mig själv och det jag tror på, och om någon beter sig elakt eller orättvist är jag inte rädd för att ta en diskussion eller hamna i en konflikt. Jag vet inte hur många trångsynta surgubbar jag diskuterat invandring och feminism med i mina dagar..
En smula knäpp: inget är väl roligare än när en ses som rätt uppstyrd och lite pryd av människor en inte känner, som bara inte vet om att så fort en hamnar med sina vänner så går en bananas?
► och 10 jag inte är superförtjust i
Inte speciellt spontan: jag är en sådan som vill planera noga och tänka över allt både en och två gånger, det har såklart också sina fördelar men det gör att jag inte riktigt gillar spontanitet och har svårt att hantera sådana situationer
Emellanåt ändå impulsiv: då och då kan jag få för mig saker som jag vill göra, och då är det det enda som snurrar i min skalle tills jag antingen gör det eller lägger det helt på hyllan
▸ Ältar: är det något som skaver i mig kan jag älta det i hundra år
Rädd: jag är rädd för allt (skojar inte ens) och detta gör att jag alltid går på helspänn och är misstänksam mot alla jag möter :))
Vill helst inte prova nya saker: jag ogillar starkt att prova helt nya saker som jag inte har kunskap om sedan tidigare, så jag brukar alltid läsa på om ämnet/situationen om det är något nytt jag ska göra. Det har gett mig bra många timmar på youtube.. :)) men är också anledningen till att jag än idag aldrig stått på ett par skidor
Gottegris: jag ÄLSKAR allt med socker och har noll självdisciplin till att äta nyttigt
Hetsig: jag är rätt hetsig som person, liksom drivande och påstridig i saker som jag känner är viktigt för mig
En riktig grinolle: jag har lika lätt till tårar som jag har till skratt (obs, skrattar mycket!) vilket gör mig till världens jobbigaste att kolla på film eller ha djupa samtal med. Jag gråter helt enkelt lätt, och mycket
Ställer höga krav på mig själv: mitt engagemang och problemlösningsfokus är så sjukt drivande i mitt arbete och i fritidsprojekt, men samtidigt ställer jag oerhört höga krav på mig själv och min prestation
Dålig på att ta komplimanger: det är inte så att jag inte kan tacka, det är bara så att jag värderar min egna känsla högre än smicker om det är så att jag själv inte riktigt håller med. Har jag en skitdålig hårdag eller gjort kasst ifrån mig i ett projekt kommer jag ha svårt att känna fina komplimanger i hjärtat
Det är märkligt det här, hur svårt det kan vara att både komma på 10 bra saker med en själv och 10 som en inte gillar lika mycket. Jag fick till och med ringa till Johan för att rådfråga honom?? Så knäppt. Men nu är jag nyfiken på era egenskaper! Vilka är era bästa egenskaper, och vilka är ni inte lika förtjusta i? Delar vi kanske någon? Berätta gärna, det tycker jag är så kul!
75 kommentarer

75 kommentarer

 1. Känner igen mig så många egenskaper och i flera stycken är vi så olika. Jag ältar mycket men det hänger ihop med min rädsla för konflikter –> om jag inte pratar om saker jag stör mig på kan jag inte släppa dem. Du är (verkar vara genom internet iaf) en så fin och härlig person.

 2. Men så sjukt ändå. Vi har inte samma bra egenskaper men den nedre listan hade jag kunnat skriva själv. Exakt på millimetern. Undrar om det är för att det är vanliga "dåliga" egenskaper eller för att vi är otroligt lika?

  1. Oj! Så himla spännande ändå, att ha listan så lika varandra! Kanske är vissa punkter lite allmänna och något fler kan känna igen sig i, men annars tror jag nog också att vi kan vara lite lika också! <3

 3. det hade kunnat vara jag som skrev den här listan! Allt stämmer, förutom att jag bara gråter när något _känns_ i hjärtat. Alltså sällan till filmer. Dock skrattar jag alltid så jag gråter, är något riktigt roligt så är det ju roligt på riktigt ;)

 4. vilket fint och ärligt inlägg, ellen. <3 vill så gärna hänga med dig en dag (men förstår om du är misstänksam mot detta :)))) heeeehe)

 5. Att inte vilja pröva nya saker – tja … du läser på så du vet vad det handlar om. Själv prövar jag nya saker oförberett ibland. Jag är nog lika rädd som du (om du nu är rädd), men det är spännande också att tvingas att vara helt närvarande. Detta gäller ju särskilt när man träffar helt nya personer – där är det inte alltid man kan läsa på om dem. Vilken sorts ny saker är det som du drar dig för (om du vill berätta)?

 6. Väldigt nyttigt att göra en lista på vad en tycker om med sig själv! Det är lätt att en glömmer bort och tänker nästan enbart negativt.

 7. men åh vad fint! det är ändå rätt modigt (och ganska osvenskt?!) att skriva ut och vara stolt över sina bästa egenskaper. när jag gått på arbetsintervju kan jag knappt komma på 3 bra egenskaper hos mig själv, hehe;p

  1. Ja, kanske är det så! Jag är egentligen så också, fick exempelvis sitta med den här listan lääänge för att komma på både bra och dåliga egenskaper. Knäppt ändå, att det är så!

 8. Det känns som den här listan är skriven av mig. Jag känner igen mig i ALLA punkterna. Så sjukt. Fint att du delade med dig <3

 9. Härlig lista, och det är bra att kunna se även mindre positiva sidor hos sig själv, det gör ju dig till den du är :). Och det finns ju positivt även i det du kanske känner är negativt, beroende på hur man ser på det

 10. Haha ja det där är svårt :-) Ibland, beroende på situation kan ju en bra egenskap bli dålig eller en dålig bli bra. Jag är till exempel extremt envis och det kan vara trist i situationer när jag och någon annan är oense och anser oss själva ha rätt, medan det är en grym egenskap om man vill lyckas med någonting. Jag är extremt känslosam, precis som du skriver att du är, och har lätt till både tårar och skratt hela tiden och jag får extrema känslostormar (mest av glädje). Det gör att jag kan bli extremt upprörd av t ex en hemskt bild på facebook, men att jag samtidigt blir superglad av att någon säger "ha en härlig dag!".

 11. Väldigt mänskliga egenskaper och jag tror många av oss kan skriva under på flertalet av egenskaperna. Igenkänningsfaktorn är rätt stor. ?

 12. Väldigt mänskliga egenskaper och jag tror många av oss kan skriva under på flertalet av egenskaperna. Igenkänningsfaktorn är rätt stor. ?

 13. En egenskap jag inte gillar med mig själv är att jag är väldigt långsint, en egenskap jag gillar med mig själv är att jag har enorm fantasi skulle jag säga. Ma

 14. En egenskap jag inte gillar med mig själv är att jag är väldigt långsint, en egenskap jag gillar med mig själv är att jag har enorm fantasi skulle jag säga. Ma

  1. Så intressant! Tror det är väldigt lätt att vara långsint och att älta, tyvärr.. (känner igen mig lite i det också) men att ha enorm fantasi är ju verkligen en fantastisk egenskap!

 15. Vilket härligt inlägg! Jag känner igen mig i det mesta, det är blandannat också min pappa som har lärt mig att vara rättvis. Och envis det har jag fått höra sedan jag var liten att jag är. Däremot hade jag behövet byta plats på dessa två punkter •Orädd för diskussion/konflikt
  och •Vill helst inte prova nya saker.
  Kul att läsa?
  /Goldenfox

 16. Vilket härligt inlägg! Jag känner igen mig i det mesta, det är blandannat också min pappa som har lärt mig att vara rättvis. Och envis har jag fått höra att jag är sedan jag var liten. Däremot hade jag behövet byta plats på dessa två punkter •Orädd för diskussion/konflikt
  och •Vill helst inte prova nya saker.
  Kul att läsa, hade fint /Goldenfox

 17. Fan vilket bra inlägg! Att du skiter i Jantelag och törs vara stolt över dina positiva egenskaper, sånt jag gillar jag! All cred till dig tjejen! Fortsätt vara awesome!

 18. Så fint inlägg! Och nu har ju flera redan skrivit det men jag hade lika gärna kunnat läsa om mig själv, kände igen mig på precis varje punkt, både de bra och de dåliga, häftigt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.