En tisdag för prick en vecka sedan

801

Nu slungar jag oss tillbaka prick en vecka i tiden, till tisdagen den 10:e januari!

800

Det här hade kunnat vara som vilken trist tisdag som helst. Ni vet, dagen som på något sätt är veckans gråzoon? Men det var det inte! Johan och jag klädde oss nämligen i finkläder mot kvällskvisten och vandrade ett par kvarter bort till en restaurang där det fanns ett bord bokat för oss.

803

Bordet var inte bara dukat för oss två, utan för tre till som vi väntade in.

804

Under tiden tittade vi på fin Oskarshamns-konst och prydligt polerade vinglas.

805

Och sedan kom dem, våra bästa tre! Den här tisdagen, som hade kunnat vara som vilken som helst, var nämligen Charlottes födelsedag → och hon hade ingen aning om den här lilla familjemiddagen som Mattias styrt upp <3

806

Hur gott ser inte detta ut?

807

Och kolla på detta!?!?!? ↑ Jag dog en smula när jag såg att de hade jordärtskockssoppa på menyn. Minns ni att jag i höstas åt det som en tok? Här är bland annat receptet jag brukar laga efter, så orimligt himla gott! Har ni testat? Ni måste!

808

Lilla hjärtat!

809

Och som vanligt när jag får mat framför mig vid sådana här tillfällen börjar jag äta utan en tanke på att kanske fotografera tallriken först :)) Bra bloggare osv. Men jag tog i vilket fall en burgare på portabella med chevré och sötpotatispommes. Ja, ni hör ju själva! Smaklökarna dansade.

Men ni har väl också hört att människan har en alldeles separat mage för sötsaker? Jag och Olivia valde mangosorbet till efterrätt, mycket gott för lillmagen!

810

Är så himla glad att Johan och jag fått lära känna dessa tre. Mina favoriter.

811

När klockan var slagen mätt i alla magar tackade vi för oss och avslutade födelsedagskvällen. För mig och Johan blev det en mörk promenad hem innan vi möttes av en superglad och gosig Otto i dörren.

Den här tisdagen hade kunnat vara som vilken trist tisdag som helst, men istället var det min bästa väns födelsedag → en tisdag som blev så himla bra. Ett stort grattis på födelsedagen, Charlotte!

Och du, glöm inte att det här året är vårt år!

16 kommentarer

16 kommentarer

  1. Vad gott det lät!! Vilken restaurang? Är oxå vegetarian och jag gillar när inte ända alternativet är quornfile!!

    1. Restaurangen heter Torget Kök & Bar och ligger i Oskarshamn, ett himla fint ställe! Åh ja, är så himla trött på att gå en trist tallrik bara för att en väljer bort kött. Här var dem så tillmötesgående och snälla för att trixa ihop en fin middag!

  2. åh vad himla fint! känner igen den där kärleken. jag har ju fått äran att vara fadder till tre snart-fyraåringar som får mitt hjärta att växa för varje dag. <3

    1. Håller med helt och hållet! Så synd att pressa helgerna fulla med massa aktiviteter och saker att göra när sådant här förgyller helt vanliga dagar på ett fint sätt också.

  3. Haha, ja! Det om separat efterrättsmage har min bror sagt sen vi var barn. Och jag håller med! Vänlig hälsning från hon som alltid läser efterrättsmenyn först på restaurang :) :) :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.