Om en klänning och att odla citron och avokado under vinterhalvåret

Nu har jag legat på latsidan alldeles för länge gällande svar på era frågor! Jag började spara frågor från gamla inlägg i ett dokument, sen kom det så mycket annat emellan att jag aldrig hann svara er innan flytten hit. Så nu får det vara dags!

Har ni något på hjärtat eller undrar något speciellt går det som vanligt finfint att kommentera eller maila mig på info.lindbergellen@gmail.com. Lite beroende på vad frågan gäller så svarar jag antingen direkt på kommentaren/mailet, alternativt plockar frågan till ett sådant här inlägg ↓ Bara så ni vet, om ett svar på er fråga skulle dröja eller så!

162

166

▸ Vad heter den otroligt vackra växten bredvid elefantörat? <3
Växten till vänster har vi klurat ut är en fjädersparris, väldigt fin och fluffig! 

638

▸ Jag måste fråga, din klänning, var kommer den ifrån? Den ser helt fantastiskt fin ut!
Klänningen här kommer från H&M men är köpt för kanske.. två år sedan eller något sådant. Tror därför inte att den finns kvar i sortimentet längre, däremot har H&M mycket andra fina klänningar i liknande modeller för nästan inga pengar alls. Tips, tips till er som handlar på budget eller bara vill ha perfekt kort, bra modell till en billig prislapp.

618

▸ Så vackert och ÄLSKAR provrören! var har du hittat dem??
▸ Var har du fått tag i vaserna?
Jag och Johan hittade detta set i en hobbybutik i Stockholm när vi var där i höstas, men minns tyvärr inte mer än att butiken låg på Söder :( Det var dock en helt vanlig hobbybutik som hade allt från träkulor och färg till glitter och provrör. Alltså allt en kan tänka sig att en hobbybutik har, och mer därtill!

777

▸ Så himla fina! Hos vilken optiker fick du tag på dessa? är nämligen på jakt efter nya glasögon själv :)
▸ Wow, snygg person i snygga brillor! Jag förstår att du är nöjd. Jag är lite halvt om halvt på jakt efter nya brillor, så undrar som de andra: var kommer de här ifrån?
Så himla roligt att ni gillar mina nya glasögon så mycket! Jag hittade dem på Speacsavers och dem ingår i deras Ultra Light-kollektion (de väger alltså i princip ingenting). Jag vet inte riktigt hur Speacsavers är i jämförelse med andra optiker (vi har bara dem och Synsam i Oskarshamn) men jag har haft glasögon därifrån sen gymnasiet och har alltid vart nöjd med både kvalitén, priset och hjälpen där.

622

421

Blev så taggad på att odla avokados då alla andra gjorde det men mina kärnor har inte spruckit :( kanske det är lättare på våren då det är ljusare?
Har flera citroner hemma så blev taggad att testa nu. de är ju så fina! men kanske lite sent att börja nu när det är kolsvart ute eller?
Jag tror definitivt att det är lättare att få kärnor och frön att gro på vårkanten, men det är däremot ingen omöjlighet under vinterhalvåret! Det är ju lite mörkare ute + kallare vid fönster, så tänk på att kanske ställa krukan i ett ljusare fönster med element eller så. Och skulle det misslyckas är det ju inte hela världen, tänker jag! Om bara några få månader är ju vårsolen här igen, och då kan vi pilla ut nya citronkärnor att så.

Ett av våra träd klarade exempelvis inte av vintern (det minsta vi hade, som stått i liten kruka på vårt kontor) och därför kommer jag så fler citroner om någon månad eller två. Däremot har jag rotat ytterligare en avokadokärna, och detta mitt under decembers mörkaste dagar. Så avokado, det går definitivt året runt!

 


Min flytt av bloggen hit från lindbergellen.com väckte ett par frågor och funderingar hos några av er, så tanken är att inom kort svara på lite blogg-relaterade frågor, sådant kring flytten och hur jag resonerade och tänkte för att genomföra den. Sitter du inne på någon fundering (kanske inför att själv flytta till eget), passa på att ställa dina frågor nu så fångar jag upp dessa till det blogg-relaterade frågeinlägget senare!

14 kommentarer

14 kommentarer

 1. Intressant! Gillar dom här inläggen mycket!

  Varför lämnade du blogg.se? Jag har själv tyckt att dom blivit sämre och sämre, men fanns det något speciellt som gjorde att du inte ville vara kvar?

  1. Vad glad jag blir, tack!

   Och tack för frågorna! Jag fångar upp dessa och smackar med in i inlägget. Hoppas det reder ut några frågetecken sedan!

 2. Ja, som jag frågat innan vill jag ju veta typ ALLT om flytten pga så himla sugen på att börja om att blogga men på ”eget” ställe.

  Så jag undrar allt från vilket ”webbhotell(?)” eller vilken sida du har din blogg på (+ såklart avgift för detta), till hur mkt av tex designen du varit tvungen att göra själv. Fick du tex ”grundmallar” att bygga utifrån (som på tex blogg.se), eller är din blogg uppbyggd/kodad från grunden själv?

  Superfint jobbat i alla fall, ser fram emot ditt svar och att återvända till bloggvärlden framåt vårkanten :)

  Ps. Om du kan tipsa om någon duktig kodare som kan hjälpa mig med mina enkla visioner (mot betalning ofc) så uppskattar jag det också <3

  1. Ska verkligen försöka svara på så mycket av detta som möjligt till inlägget <3 Hade vart så roligt att se dig komma igång igen! Och jag slår verkligen ett slag för att göra det "på egen hand" istället för med portal i grunden, du hade klarat det galant <3

 3. Ja, kul med ett Q&A! Jag ser också fram emot flytta till egen sida-inlägget, men tror jag ställde lite lösa frågor i ditt första inlägg här på nya sidan, och så såg jag att Thea här i kommentarerna sammanfattat mina funderingar väldigt bra, så jag har inget mer :)

  1. Jag har fångat upp både dina tidigare från och Theas, så förhoppningsvis får ni svar på det i inlägget sedan :) Så roligt att ni intresserar er för flytten och hur det går till!

 4. Butiken i Sthlm är nog Material, den ligger i hörnet Folkungagatan/Östgötagatan, och har fullt med festliga grejer :)

 5. Så himla fint med både avocados och citron! Jag hade två fina avocadoväxter för ungefär ett år sen, som båda hade vuxit till sig under ett år ungefär. Men sen åkte jag bort över julen och de dog :((( Är så sugen på att odla nya avocados, plus andra växter som man kan basera på kärnor av frukter man har hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.