Vecka 03: en nyklippt lugg och behövliga tröstväxter

Något jag gjorde den här veckan som var planerat:

Letat efter sladdarna till min gamla externa hårddisk → men hittade dem inte. Letade dessutom i både källarförrådet och hela lägenheter TVÅ gånger, så tröttsamt. Startade veckan med att gå in i ett nytt projekt på jobbet, åkte till äventyrsbad i tisdags och hade fredagsmys med lillfamiljen inför helgen.

840

och som inte var planerat:
Haft en sådan dålig helg att jag till slut gjorde den enda rimliga: klippte den för långa luggen, sminkade det trötta ansiktet och promenerade sedan till blomsteraffären där jag betalade bort den sura minen, som den sanna växtgärin en är! Mycket glad igen efter denna påse ↑

och något nytt jag gjorde:

Valde för första gången en ny maträtt på restaurang. Jag har ju nämnt tidigare att jag avskyr att prova nytt (varför byta ut ett vinnande koncept? hehe) och på Kråkan har jag alltid tagit deras vegoburgare, men sedan vi var där sist hade dem uppdaterat sin meny och har numera också en pasta med grönsaker och svampsås. Mmmm!

838

Ett tips från veckan:

Allvarligt talat, om en har en skitdag får en belöna och göra vad som för att stå ut och orka. Det är ok om du vill äta glass till frukost, lunch och middag eller köpa en alldeles för dyr tröja. Ibland måste en bara få göra för att orka. Min lördag var sämst, så oerhört jäkla skitdålig, och det enda som fick mig att ens orka ta tag i söndagen var att själv locka upp mig ur sängen med ett besök i blomsteraffären.

Tänk på det nästa gång du vaknar upp och ångrar det, det är okej att kompromissa för att ta sig igenom dagen!

841

Veckans upptäckt:
Snapchats filter kan ändå vara rätt roliga.. hehe..

Godaste maten jag ätit:
Grönsaksbiffar på halloumi, morot och aubergine. Och dessa måste göras igen så receptet kan skrivas ner! Så himla goda.

Veckans film, serie eller musik:
Eftersom jag legat i soffan och kollat på Syskonen Baudelaires olycksaliga liv varje kväll platsar den väl in här, heeeeehe. Jag har tittat via Netflix (där både film och serie finns, jag har tittat på serien nu och filmen tidigare) och jag rekommenderar serien starkt! Den är knäpp och konstig samtidigt som väldigt fin och rolig. Plus väldigt lätt att se, så gör det!

Veckans självis:

835

Veckans känsla:
Först och främst sådan himla lättnad över att bloggflytten hit gick så bra! Alltså, tusen tack för allt pepp ni skickat. Ni är så himla fina. Och kommentarerna på det här inlägget <3

Mot helgen fick jag dock kombinationen PMS + ångest och avskydde allt med lördagen. Ni vet när prick allt går fel? Det var min lördag. Till och med trafikljusen vägrade slå om till grönt så att jag till sist fick gå mot rött. Då vet en, livet.

Veckans betyg:

3/5 ändå, helt okej med tanke på lördagen som var. Det här har verkligen vart en vecka med både det bästa och sämsta som växlat under ingen tid alls, en situation som blir svår för mig att reda ut emellanåt. När skiftet går för snabbt, förändringen för oförberedd. Men jag vet också att det sällan håller i sig speciellt länge numera.

Jag hoppas exempelvis att få trafiklysen att slå om till grönt idag..


Hur har er vecka 03 vart? Tycker som vanligt det är en sådan bra start på veckan att läsa om ert finaste från veckan som var! Vad som känts lite extra hos er, och kanske vad ni ser fram emot med dagarna som kommer?

14 kommentarer

14 kommentarer

 1. Hela min vecka var blä. Gjorde de som behövdes för att ta mig igenom den. Skrev bla ett brev till mig själv (som finns på bloggen idag) men på lördagen var det bättre och efter en promenad i solen med musik i öronen var jag nästan helt återställd. Glad och energisk. Gäller att påminna sig om att de blir bättre. Kram

  1. Så himla kloka ord. För visst är det så, det vänder ju alltid till slut! Ibland behöver en ju ”bara” ta sig igenom det allra värsta för att det ska vända, så som båda våra veckor verkar ha vart. Hoppas att den här veckan blir snällare mot oss båda <3

 2. Så himla fin i den här frisyren, Ellen! Och vad trist att höra att lördagen sög, hoppas det känns bättre idag. Hade tre såna dagar i början av förra veckan och det var hemskt. Nu är det över och jag känner mig glad igen. Har egentligen bara plugg plugg och lite framtidsfix den här veckan, sen till helgen bli det stor bowling/käk/fest-häng!

  1. Men åh, tack <3 Usch ja, visst är det segt när sådana dagar kommer. Speciellt om de kommer i följd! Hoppas plugget i veckan går bra och att helgen blir toppen, låter som så roliga planer <3

 3. Alltså alpackafiltret, dör! Du är så fin i frisyren. Jag känner också det, att man får göra vad som för att komma igen dagen. Jag har ätit glass och kollat på the affair. Låter som att du har haft en mysig vecka ändå!

 4. Håper dagen i dag er bedre <3 Å kjøpe noen fine planter må jo være ca verdens beste medisin mot dårlig dag. Klem!

 5. Vad kul att du tittar på syskonen baudelairs olycksaliga liv! Det var mina absoluta favorit böcker (efter harry potter dårå) när jag var yngre. Läste alla om och om igen på högstadiet och har fortfarande serien i ett skåp här hemma för jag kan inte riktigt slitas från dem. Vågar inte kolla på serien för är ärligt talar lite orolig över att bli besviken även om det var över tio år sedan jag var ett fan! Men kanske gör det då om den är bra haha! Det bästa från veckan var att ta tag i vuxenheten och beställa ett körkortstillstånd + en rolig fest på fredagen, även om det resulterade i trötthet på jobbet! Men du, måste fråga, vilket objektiv har du till din kamera? Så fina bilder! :)

  1. Åh, så fint att det är din gamla favorit! Jag har inte läst böckerna så kan tyvärr inte uttala mig om hur serien är i jämförelse med dem, däremot tycker jag allmänt att serien är väldigt bra så det kan kanske vara värt att ge den ett försök :) Om inte annat har du ju gamla minnen och böcker att luta dig mot!

   Så himla bra gjort med körkortstillståndet! Och fredagsfest, kul! Jag fotograferar med ett 50 mm F/1.4 :) Rekommenderar det verkligen om du är på jakt efter ett ljusstarkt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.