Dagen då jag köpte växter för att sudda bort min sura min

849

I söndags vaknade jag upp och kände jaaaaa över att världens sämsta lördag äntligen var över, men samtidigt var jag så där sugen på att *entra dagen* ändå. För att runt lunch motivera mig själv att ens gå ur sängen den här dagen bestämde jag mig för att göra tre viktiga saker för att ta tag i vad som fanns kvar av helgen.

▸ klippa luggen som hunnit bli alldeles för lång
▸ sminka det trötta ansiktet
▸ promenera till närmsta blomsterbutik för att tröstköpa minst en fin växt

843

844

Jag intog strategiskt blomsterbutiken och synade hyllorna noga ett varv innan jag selekterade bort delarna med rosor och våreld. Sedan stod jag länge, länge och plockade bland prickiga blad och långa stjälkar.

845

Den här ↑ är en av favoriterna av en enkel anledning: bladen ser målade ut! Med ljus kant runtom varje blad, sedan som små penseldrag på ovansidan. Hur fin är den inte? Enkelt val att plocka hem en sådan här!

846

Tror för övrigt att det här med spräckliga, prickiga eller mönstrade blad är min grej. Älskar dessutom att bladen på dessa (precis som med bland annat monstera och gullranka) är en liten rulle till en början, som sedan veckla ut sig med tiden.

847

Och ja, gladare blev jag helt klart över att nu ha detta lilla gäng hemma på våra fönsterbrädor ↑

Även om trafiklyset igår heller inte slog om till grönt fick jag med lite hjälp äntligen tag på innehållet i min gamla externa hårddisk. Förra veckan letade jag ju genom förråd + lägenhet två gånger utan att hitta sladdarna, så nu letade jag istället upp pålitlig person som fick öppna upp disken så att vi sedan skulle kunna plocka ut innehållet den vägen. Seger!

21 kommentarer

21 kommentarer

 1. åh fy tusan vad fina växter. Skönt att klippa luggen och lite sådär. Toppen att det löste sig med hårddisken! Seger!

 2. Ååh, vilka fina! En sån där slingerväxt skulle en ha… Jag har varit ganska flitig med att ge bort sticklingar den senaste tiden, så det är ju inte mer än rätt att jag skaffar något nytt 😁

  1. Haha, håller helt och hållet med <3 Jag blev väldigt positivt överraskad i min lokala blomsterhandel, de hade fått in mycket nytt sen jag var där sist. Så något roligt borde du kunna hitta för att kompensera för sticklingarna :*

 3. åh jag har fått pytt på grönväxter jag med. Vill ha växter överallt och hela tiden. Just nu skulle jag vilja att min monstera skulle bli gigantisk, dock visar den inga tecken på att bli det… På odlingsfronten tänkte jag försöka med paprika till näst!

  1. Hur har du planterat din monstera? Vår var i ungefär samma storlek till det att jag bytte jord och planterade den i en lite större kruka! Dock ska monsteran inte ha alldeles för stor kruka (har läst att de vill ha det lite trångt), men att byta jord är ett superbra knep för att förhoppningsvis öka tillväxten lite :) Lycka till med odlingen! Jag ska snart börja kika lite på vad som ska sås under våren, så himla kul att säsongen äntligen är här :)

 4. Jag har så dåligt med växter hemma just nu. Skulle verkligen behöva köpa på mig lite flera. De är ju så fint. Gör hemmet mer levande. Smart att handla det för att pigga upp sig lite. Kram

 5. Helt underbara! Vad är det för en fin filur med lång stjälk längst bak på sista bilden! Ser jättefin ut!

 6. Härligt med hårddisken! Och med växterna :) jag utgår ifrån att du är med i underbara Växtgäris på Facebook. Annars, tips tips!

 7. men vad bra att det fixade sig med hårddisken, en tenderar ju ha olika delar av sitt liv undansparade på sådana! Bara vi flyttat ska jag också frossa i växter, helst sådana av den tåligare sorten så varken jag eller sambon dödar dem, eh.

  1. Åh ja, eller hur.. Jag har ju inte saknat bilderna hittills, men hade de försvunnit för gott hade jag ju definitivt börjat sakna dem.. haha. Det finns ju en hel uppsjö av sådana växter som inte är så känsliga, så hoppas ni hittar ett par fina ni gillar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.