En lördagsfrukost med allt som är gott

859

Hej och välkommen till vår lördagsfrukost!

Det är ju ingen hemlighet att lördag är min favoritdag → i synnerhet första delen av dagen. Att vakna vid niotiden utan alarm som ringt i en total evighet, att kunna ligga kvar och krama Otto och Johan utan att behöva stressa upp mot dagen. Och att sen kunna göra vad som än faller en på. Bästa, bästa!

860

Lördagsmorgon är dessutom lika med stor frukost här hemma. I veckorna äter varken jag eller Johan frukost, så på helgerna maxar vi frukosten som kompensation.

Oftast vaknar jag först, går och och rekar läget i kylen och sedan delar vi upp oss på två. En går med Otto och en handlar det som saknas till frukosten. Någon gång vid lunchtid (jaja, frukost ska ju ätas sent på helgen) dukar vi fram i vardagsrummet och sätter på ett bra avsnitt av en serie.

861

Citronyoggi med sharon, hallon och blåbär. Nybakta scones med havssaltat smör, ost och hallonsylt. Oatlys chokladmjölk och melon. Alltså, förstår ni hur gott?

862

Kan inte hantera hur gott det här var, och heller inte att jag blir hungrig på nytt så fort jag ser bilderna.. he he..

Det finns så många punkter som gör att jag älskar lördagar. Frukosten är ju en, men att ha en dag att sedan bara vara på är så himla mycket värt för mig. För mig känns det nämligen helt okej att både exempelvis städa och tvätta en lördag → troligtvis för att det då görs för att jag vill, inte för att jag klockan 19 en tisdagskväll ”måste” ställa mig att sortera de nytvättade strumporna. Förstår ni vad jag menar? Lördagar för mig handlar enbart om att göra för att jag vill, inte för att jag måste. Och jag älskar att välja med tidsmarginal!

Men nu är det söndag och det är dags att avsluta veckan, januaris sista dessutom. Jag tänker att vi kör en månadssammanfattning när det slagit om till februari, vad skulle ni säga om det?

18 kommentarer

18 kommentarer

 1. åh, vad skönt att bara vara! Vi brukar åka till bygget på lördagar, men söndagar bara är vi. Mest för att jag behöver avlastning med bebis och det blir så stressigt hela veckorna igenom om vi inte tar en paus. Även om vi bara planerar nästa vecka, veckohandlar och kanske till och med städar så känns det som att vi är lediga. Bara huset blir klart och vi kan flytta, ska vi få till flera lediga dagar där vi äter finfrukost sent och sen bara pysslar på.

  ja till månadssammanfattning, förresten!

  1. Jag kan förstå känslan, även om jag såklart inte kan förstå den med att ha barn! Men det här med att tiden inte riktigt räcker till/en inte riktigt orkar annat/etc och att sedan ha en dag att bara andas ut på. Så viktigt!

  1. Men åh, det lät så mysigt! Jag älskar de kvällarna som Johan och jag struntar i vanlig middag och bara plockar fram allt som är gott i plockmatsväg. Oliver, ostar, marinerade vitlöksklyftor osv. Så himla fint!

 2. Nackdelen med att jobba skift (som jag) är att man inte har möjlighet att bygga upp den här typen av ”helgrutiner”. Men jag håller med dig, den bästa stunden på veckan är faktiskt lördag morgon (i alla fall om man får vara ledig). Givetvis en rejäl frukost, men för min del brukar det bli DN som sällskap till frukosten. :)

  1. Kan verkligen tänka mig att det blir så himla annorlunda när en jobbar skift istället för kontorstider! Såklart går det ju att ha en sådan här dag mitt i veckan också om en vill, även med DN :)

 3. Du, jag håller helt med dig. Frukostar är det bästa jag vet, och då särskilt helgfrukostar. Jag brukar instagramma mina helgfrukostar för att ha det som egen inspirationsbank och för att kanske också inspirera någon annan. Ta dig en titt på @tiggerifics om du är nyfiken.

  Och att få göra saker i lugn och ro hemma en lördag är också en sak jag verkligen gillar! Så jag förstår precis vad du menar med att det är helt okej att tvätta och städa när en själv valt det, även fast det är helg. Kul med månadssammanfattning, btw! Den ser jag fram emot.

 4. såg ju galet gott ut…gaah, blev också hungrig nu! har själv börjat få en tradition på söndagsfrukost med syrran, vi turas om o fixa det så det blir rättvist haha :)

  1. Haha, men så himla bra grej! :) Är det något jag saknar i vardagen så är det en sådan rutin, med frukost eller middag tillsammans med någon mer än mig och Johan. Ex en kväll i veckan som är stående middag med kompisar :) Så fin grej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.