Vecka 04: att bara landa i en ordentlig vardag

Något jag gjorde den här veckan som var planerat:
Åkte äntligen iväg med kläderna jag rensat ut som ska skänkas. Åt soppmiddag med Johan, Charlotte och Mattias. Dukade upp till maxad frukost under lördagsmorgonen. Var hos veterinären med Otto. Började med ett nytt moment för ögonfransarna i min kvällsrutin.

871

och som inte var planerat:
Började tvätta sjalarna som jag för ett år sedan köpte i Indien. De har legat längst ner i tvättkorgen i ett år bara för att de innehåller så mycket lös färg i tyget att de inte går att använda otvättade, och nu tog jag äntligen tag i detta med att tvätta ur dem. Herregud. Har ni någon gång köpt eller fått en sjal från Indien? En skulle kunna färga hela sin garderob med överskottsfärgen från EN sjal..

och något nytt jag gjorde:
Planerat in nya roliga grejen för bloggen kommande månader ← kommer bli fint som attans, hoppas jag!

833

Ett tips från veckan:
Om du får vara hund- eller kattvakt åt någons husdjur någon gång, se då över dennes växter och ”erbjud dig” (utan att de vet) att ta hand om sticklingar för dessa. Min lillebror har vart i Sri Lanka i 1,5 vecka nu och wooops, jag har visst två nya sticklingar från gullranka i vårt köksfönster som Elias inte vet saknas i deras kruka :)) Rimligt utbyte ändå, hehe!

Veckans upptäckt:
Har ni sett Vikings tidigare? I lördags upptäckte Johan att Vikings tydligen släppt tio nya avsnitt av säsong fyra på HBO. Vi hade helt missat detta! Och här har jag gått och längtat efter nya avsnitt, så har dem släppts sedan i november? Känner mest: tjaaaarå, vi hörs när jag sett ikapp! :))

870

Godaste maten jag ätit:
Vegobiffar, stekt lök och mos på blomkål och broccoli. Och lördagsfrukosten ovan ↑

Veckans film, serie eller musik:
Jag har i princip bara tittat på Blacklist den senaste veckan. Och helt ärligt, detta blir ett problem för mig! Om jag hittar en serie som jag gillar, och som dessutom har flera säsonger ute, äääälskar jag det till en början → men sedan blir jag helt uppslukad och gör inget annat. Nu har jag fått begränsa mig till max ett avsnitt i taget.. haha :(

Veckans självis:
858

Den här veckan har jag inte tagit en enda selfie? Skärpning! Så istället får veckans sammanfattning innehålla en bild från förra söndagen, då jag gjorde mig ordning och köpte växter efter en ordentlig skitlördag.

Veckans känsla:
Jag har verkligen bara försökt skaffa mig en vardag den här veckan, ni vet, vanliga rutiner och så där. Så min känsla för veckan är rätt platt och trist. Däremot har jag den här veckan vart oerhört sugen på att plocka fram mina pennor igen. Att lyssna på en podd, rita lite och bara vara. Och den känslan älskar jag.

Veckans betyg:
3/5 → Den här veckan har varit rätt händelselös men fin, med mycket god mat men rätt tomma kvällar.

Jag tänker att vi snart ska prata lite utmattning igen, det är längesen vi berörde ämnet på riktigt och jag vet att ni är många här som hittat hit just på grund av liknande situation. Jag känner att min utmattning lite genomsyrat de senaste veckornas sammanfattningar. Jag vet inte om ni märker av det, men skedet jag är i nu handlar väldigt mycket om att bara landa i en ordentlig vardag igen och då blir mina dagar rätt tomma (men viktiga). Det är en situation som är så konstig för mig, men jag antar att veckosammanfattningarna kan blir så här ett par veckor till innan det vänder. Hoppas ni håller ut med mig.

 

Hur har er vecka varit? Som vanligt vill jag så gärna starta den nya veckan med att läsa vad som känts lite extra hos er. Det är så fint!

20 kommentarer

20 kommentarer

 1. Så himla rimlig grej ändå att ta (eller fråga om ifall en är på offentliga platser osv) sticklingar från växter på det sättet :D

  1. Haha så himla härligt med någon som är likadan!! Johan skojar så mycket om detta, att jag verkligen fastnar totalt i serier på det sätter. Och på tal om saltkråkan, var så himla längesedan jag såg!

 2. Visst behöver man dessa dagar och veckor efter en utmattning, att ”bara göra normala grejer” kräver väldigt mycket mer energi när man återhämtar sig. Fortsätt kämpa på <3

  Med tanke på att jag är ganska djupt nere i en depression har min vecka ändå varit ganska bra. Har ett rätt stort renoveringsprojekt pågående i lägenheten som kräver mycket tid och energi, så jag och maken får ta små steg i taget för att jag ska orka med. Det bästa med förra veckan var nog dock att jag äntligen fått en läkartid på en ny vårdcentral (min förra var en katastrof) så jag förhoppningsvis kan få lite hjälp att komma på fötter.

  Stor kram!

  1. Du beskrev det på pricken! Att bara göra normala grejer, precis så!

   Vill bara skicka så himla mycket pepp och kärlek tillbaka efter den här kommentaren. Hoppas den här veckan vart snäll mot dig och att din nya vårdcentral är bra. Glöm aldrig att en alltid har rätt till hjälp, så fortsätt bara kämpa för att träffa rätt läkare <3

 3. Såg hela första säsongen av Designated Survivor igår. På tal om att plöja serier. Men man får göra så.

 4. Va fint att läsa att din vardag och ditt välmående börjar bli lite lättare och ljusare, även ifall det kanske går sakta framåt <3 Min vecka började skit när jag fick feber och var tvungen att stanna hemma från jobbet i två dagar. Men helgen blev fin när jag fick möjlighet att mysa två kvällar i rad med en person jag trivs så himla bra med. Helt perfekt!

  1. Men åh! Först, tusen tack <3 Sen: så himla trist att bli sjuk och tvingas vara hemma sådär, men så fint att veckan fick ett bra avslut ändå!

 5. ser fram emot nya roligheter med bloggen! Rutiner är lite tradiga att nöta in, men så mycket bättre livet löper när en har dem ändå! Pepp och kram till dig <3

 6. Sticklingar ska alltid stjälas enligt en växttant som lärt mig allt så jag håller fast vid det. Hon menar till och med att det betyder otur att inte stjäla! Och haha hjälp vad jag känner igen mig i det där med att fastna i serier. Måste också uppfostra mig själv där ;)
  Jag hoppas att du hittar mer och mer vila i att skapa rutiner och en vardag som passar dig, att du hittar en balans i vad du vill och vad du orkar som ändå går att acceptera.
  Jag har tänkt en del på det där med skillnaden mellan utmattningssyndrom och kroniska utmattningssjukdomar som fibromyalgi/MS etc. Tänkte att jag ska skriva mer om det, eftersom det såklart finns likheter- men också skillnader. Det kan vara viktigt att poängtera vad som fungerar lika och vad som inte alls gör det. Blir sån sorg i mig ibland att förstå att jag aldrig kommer att kunna återhämta mig så att jag orkar ”normalt” igen, samtidigt är det skönt att jag ändå i stort har accepterat att det är så det är nu och att jag kan må bra ändå. Livet just nu blir viktigare än vad som kommer sen och det är en rikedom i sig. Hoppas det var okej att glida iväg lite i resonemanget här, det var något som behövde komma ut tror jag. <3 Kram och hoppad att du får en fin vecka!

  1. Men hallå, bästa tanten!? Haha <3

   Det är alltid okej att glida iväg i resonemanget här, detta är ju till för alla <3 Vill skicka en stor kram till dig för att du först och främst behöver vara sjuk så, men sedan också för att du accepterat och kämpar. Så himla starkt av dig! Och jag hade tyckt att det var superintressant att läsa mer om detta. Nu har du kanske gjort det redan (ligger efter i mitt bloggläsande igen), men om inte säger jag heja!

 7. två tankar: vill äta lördagsfrulle med dig. Och visst vill man vara kompis med Raymond ändå!?? vill ha honom som beskyddare typ :)))

  1. Första tanken: det borde vi göra någon gång!! Känner varje dag att det hade vart så fint med en landet runt-roadtrip för att hälsa på er alla <3

   Andra tanken: EXAKT så! Först tyckte jag han var så störig men nu ba "åååååååh" så fort det blir lite strul med honom eller någon plan.

 8. Jag tycker det lät jättespännande med ”en ny rutin för dina ögonfransar”! Vad innebär det? Jag gör inget med mina alls så det är därför jag låter så nyfiken och fascinerad! Och du, jag fattar precis vad du menar med de indiska sjalarna… det gäller typ alla kläder från Indien! Älskar att de är färgglada, men ja, lite bättre urtvättning hade varit najs. Fina saker som hände förra veckan var bland annat att jag fick hänga med bara Mama och Papa och att jag fick träffa min syster med pojkvän och äta årets första semla! Denna veckans höjdpunkter är massage och fikaträff :) Hoppas det går bra att hitta vanligheten!

  1. Så roligt att du tycker det! Nu har du kanske läst ikapp (har postat ett inlägg om vad jag kommer använda efter detta), men jag kommer smörja fransarna med ricinolja varje kväll för att göra dem starkare!

   Jag köpte tyvärr inga andra kläder från Indien, ångrar det så mycket idag. Men färgen alltså, herregud! Och så fin din vecka låter <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.