Fyra nya saker hos mig

826

Kolla vad som hittat hem till mig! Jag är en sådan där som har vägrat mössa i så många år eftersom jag prioriterat fin frisyr framför varm om huvudet och jag har helt enkelt inte lagt någon energi på att leta efter en mössa som både är fin och varm.

Tills nu!

827

Jag letade efter en sotarmössa i fin färg och fastnade för den här ↑ med ett litet ankare på sidan. Den kostade 199 riksdaler och anlände i min brevlåda efter en vecka. Jag har fortfarande inte riktigt fått rutin på att ta på mig den när jag går ut, men jag tänker att det kommer med tiden. Nu har jag i alla fall något att gömma skallen i under kalla promenader.

828

Den här fina fick jag, Johan och Otto av Olivia en torsdag i december. Ser ni att det är Otto där nere till höger? De mörka fläckarna på huvudet är hans lugg enligt konstnären själv. Teckningar ritade av barn kan ju vara den bästa konsten att pryda sitt hem med. Dessutom ritar Olivia alltid Otto så gulligt, ”hur många ben har Otto?” och sedan lägger hon mycket tid på att rita hans lugg <3

850

I veckan som var bestämde jag mig för att plocka bort fransförlängningen jag hade och istället börja behandla mina fransar med ricinolja. Har ni hört talas om att ricinolja används för att exempelvis få håret att växa sig längre snabbare? Ricinolja går också att använda på fransarna och nu har jag lagt in detta lilla moment i min kvällsrutin. Är det någon av er som testat ricinolja och kan säga ett par ord om hur det gick för er? Jag känner mig så naken, rädd och exposed utan fransar.. :)) Hehe!

851

Och till sist, detta lilla batteribo! För lite sedan läste jag Sandras inlägg där hon nämnde batteriboet hon fått hem och jag kunde inte låta bli att beställa hem ett eget efter det. Detta är alltså en liten box som du lägger dina gamla batterier i för att samla upp dessa inför återvinning. Boxen är gratis att beställa hem och är ett samarbete mellan GP Batteries och Naturvårdsverket för att försöka samla upp i alla fall 75% av alla batterier. Boxen finns i tre utseenden, in och beställ er här!

 

Inför det nya året satte jag ju upp en del punkter, sådant som jag gärna vill att 2017 ger mig. Inlägget finns att hitta här för den nyfikne. Där nämner jag bland annat att jag vill börja leva lite mer minimalistiskt → inte köpa bara för det är billigt, rensa ut hemma och sedan bara plocka in sådant som jag verkligen vill ha eller behöver. Och jag är så himla positivt överraskad över hur bra den här månaden vart på den fronten! Även om inget i det här inlägget har vart måsten är det ändå sådant som jag behöver eller kommer ha nytta av, och då tänker jag att det kan vara okej! Jag har under den här tiden inte handlat ett enda klädesplagg, utan istället rensat ut tre pappkassar kläder från min garderob och slängt en pappkasse med skräp i skönhetskategorin. Ni vet, lotion och smink som nästan är slut och som är alldeles för gammalt.

Har ni testat att göra så någon gång, köra ett varv hemma och bara rensa överallt? Efter att jag rensat min garderob fick jag Charlotte att göra detsamma, samma helg rensade Johan och jag ut alla våra köksskåp + kyl/frys. Kvar har jag dock allt vårt porslin, men tanken är att jag till och med ska sträcka mig så långt att alla våra 113 tallrikar ska sorteras och till viss del skänkas. Titta bara här så får ni se… Behöver Johan och jag alla dessa? Det tar emot att svara, men nej.

Jag hoppas att det fortsättningsvis kan gå lika bra som de här veckorna gjort → att om något kommer in åker något annat ut.

27 kommentarer

27 kommentarer

 1. Så kul att du ska testa ricinoljan! Jag har inte gjort det själv men hört mycket om det, vore kul att veta vad du tycker sen :)

  Och teckningen på Otto, helt fantastisk!

 2. Så mycket bra och peppigt i det här inlägget! 1. så fin i mössan. 2. håller med om barnkonst. 3. så himla bra att lådan är så fin! och så grymt med minimalisttänket, själv har jag separationsångest från alla mina kläder men vi är asbra på att rensa hemma annars.

 3. Vilken fin design på batteriförvaring! Bra många gånger finare än min fula plastpåse någonstans där under diskbänken.

  1. Eller hur! Och dessutom blir det lättare att samla upp, tycker jag. Vi har innan lagt batteri i vårt städskåp, ”någonstans” i vårt städskåp = överallt. Så det blir så himla smidigt att faktiskt ha en bestämd plats för dem när de är slut!

 4. Jag har testat ricinolja för att få håret att växa snabbare men det gick inte så bra. Älskar mössan! Teckningen var så fin.

  1. Så trist att höra att det inte fungerade för dig! Har hört att det kan vara väldigt olika för vissa, och kanske också olika i perioder. Teckningen, mitt bästa just nu <3

 5. Ja! Har rensat mina garderober flera gånger den senaste månaden, och lådorna under sängen, och lie annat jag haft i mitt rum ”bara för att”. I skönhetskategorin har jag hittills bara gått igenom gamla nagellack, men ska ta itu med resten också snart

  Och så himla gullig konstnär! ”Hur många ben har Otto?” haha

  1. Men visst är det skönt!? Trodde typ aldrig att jag skulle säga det MVH hon som aldrig kunnat rensa ut eller slänga, haha! Att rensa nagellack var så befriande för mig. För helt ärligt – jag hade sparat sådana där skitlack från typ Frida-tidning i tonåren?? Hhaha, 10 år gamla och inte riktigt.. rätt färger :’)

 6. Visst är det skönt att rensa? Jag har satt i system att rensa på olika ställen med jämna mellanrum (tar t ex en hylla i kylen i varje vecka) och det är en så himla härlig känsla som infinner sig varje gång, speciellt i förhållande till arbetsinsatsen.

  Har precis rensat ur hela garderoben också för att ta fram en kapselgarderob för vardagsbruk – och det är så skönt varje gång jag öppnar dörren att det finns en tanke med varje plagg därinne.

  1. Det är verkligen en härlig känsla! Och så himla smart att göra det lite hela tiden, så slipper det ju bli ett heldagsprojekt när en sätter igång. Jag funderar på att rensa min garderob en gång till bara för att säkerställa att allt där faktiskt ska vara kvar. Blev ännu mer peppad av din kommentar!

 7. Åh! Hur många ben har Otto? 😍 Så fint! Och lugg också.

  Jag har testat ricinolja i håret. Vet inte om de växte så mycket mer men de vart tjockare och finare tyckte jag. Borde kanske köpa och köra lite igen.

  Jag glömmer alltid mössa! Tur att jag har luva på jackan. Den åker alltid upp.

  Kram

  1. Hahhaa, eller hur! Bästa <3

   Så härligt att höra dina erfarenheter om ricinolja! Jag borde kanske passa på att köra i lite i håret nu när jag ändå tänkt ha det på fransarna. Kram!

 8. Vilket bra tips med batteriboet! Jag samlar så klart redan in batterier, men i dagsläget hamnar de i en ful skumtomtelåda som tar upp för mycket plats och alltid trillar ut ur städskåpet när man öppnar det. =) Så jag tog och beställde det fina boet på en gång.

 9. Jag gillar verkligen att rensa och sortera och brukar göra det ordentligt typ två gånger per år. Nu för tiden blir inte renset lika omfattande eftersom jag under all rensning märkt vad det är jag alltid rensar bort och sånt får helt enkelt inte komma in genom dörren igen. Så här på våren blir jag alltid lite rensarsugen och började lite smått igår kväll innan jag skulle sova.

  1. Jag känner så igen det där, att på vårkanten bli sugen på att rensa ut? Fint ändå! Och också så bra att du lärt dig vad som rensas ut så att det inte tas in igen. Jag är rädd att jag snart springer på nytt fint porslin.. haha :(

 10. Fiffig uppfinning med batteribo, jag ska in och beställa ett eget bo med en gång!Jag älskar att rensa, det är så uppfriskande. Gör det när ork finnes, lite i omgångar.

  1. Tycker jag låter så himla bra! Som Carin skrivit här ovan så är det ju så smart att göra lite hela tiden, kanske speciellt för oss som har problem med orken <3

 11. Men ja! Vad kul att få svaret på din nya ögonfransrutin! Hehe, tusen tack! Jag har dock inget alls att bjuda på vad gäller egen erfarenhet. Jag använder Nashis olja i huvudhåret och upplever att det blir piggare och växer snabbare av det. Så om ricinolja inte funkar kanske det är ett alternativ? Hoppas du snart känner dig mindre naken, rädd och exposed! Kram

 12. Så fin mössa! En sån skulle jag också vilja ha. Köpte något liknande på second hand men är inte helt nöjd.
  Jag älskar att rensa och kör en drive då och då. Egentligen skulle jag vilja göra det oftare men det finns det sällan tid för. Så mycket onödigt en samlar på sig ju. Det här året ska jag lära mig att inte samla på mig – ja, förutom växter då. ;)

  1. Men åh, kul att du gillade den! Jag sökte runt lite på ”sotarmössa” för att hitta något som jag gillade, så tips tips att kika runt!

   Växter är ju helt ok att samla på, det måste vi vara överens om! Haha <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.