Januari: så har jag sett ut, vad som gjort mig glad och vad som hänt och känts

856

835

Så här har jag sett ut:
I slutet av december klippte jag av mitt hår axellångt och hela januari har jag sen varat axelpagen som lockig och platt. Första arbetsdagen på året hämtade jag dessutom ut mina nya glasögon och sedan dess har jag inte haft linser mer än ett par timmar i badhuset en gång.

Under januari har jag i princip haft randig skjorta 9/10 dagar, hehe! Varje morgon när jag vaknat har jag vart frusen i varenda cell i kroppen och därför har jag kört på ett säkert kort inför arbetsdagarna → svarta jeans, dr. martens och skjorta.

842

837

Det här har gjort mig glad:
Att ha jobbat en hel månad på 50% och insett att jag är på rätt väg. Att jag fått spendera så mycket tid med Johan, Otto och Charlotte, Mattias och Olivia. Att bloggflytten hit gick så bra och att ni tog emot mig så varmt här. Att ett par nya växter flyttat in hos oss. Att vi äntligen tagit upp planen om att flytta till Malmö mer på riktigt.

Livet.

872

Jag har känt:
ungefär hela mitt känsloregister. Vissa dagar har jag haft who run the world? girls! på repeat medan jag andra haft ångest majoriteten av dagens timmar. Jag har skrattat så jag gråtit, haft sådan ångest att jag somnat av utmattning och jag har hela tiden pendlat mellan glädje och sorg. Den här månaden fick jag dessutom ett rätt grovt PMS-skov vilket rubbade min sinnesstämning en hel del, men så blir det ju ibland.

Överlag har det vart en bra månad, så himla bra i jämförelse med månaderna jag hade förra året.

775

Detta har hänt:
Jag har skaffat nya glasögon, klippt min lugg till kort gardin och valt att pausa min ögonfransförlängning för att behandla fransarna med ricinolja.

Jag har snubblat på livet, promenerat vidare och snubblat igen. Jag har jobbat 50% och klarat av månadens alla veckor, även om det emellanåt vart precis på gränsen. Under de sista dagarna av januari beslutades det också att jag kommer fortsätta på 50% ett tag till. Jag har sådana blandade känslor kring det, men det tag vi mer om en annan gång.

876

Jag har gjort:
Jag har börjat läsa, plockat fram min ritplatta och mina pennor igen. Planerat mer än en dag i taget och vart kattvakt åt min lillebrors silverfärgade Zelda. Sett alldeles för mycket serier. Krossat ett kaffefat ur Mon Amies allra äldsta upplaga vid en fumlig frukost… :))

770

861

807

Detta har jag ätit:
Som ett av målen under 2017 hade jag att börja äta snällt för min mage. Jag har inte pratat jättemycket om det här tidigare, men när jag för en herrans massa år sedan gick i gymnasiet diagnoserades jag med IBS och detta gör att min mage inte riktigt gillar att bryta ner kolhydrater. Den klarar av det, men jag får ont, blir svullen och mår allmänt dåligt. Jag mjukstartade den här månaden med att sakta börja dra ner på allt som är uppenbart dåligt. Läsk, godis, chips och andra sötsaker satte jag köpstopp på och sedan försökte jag byta ut mina middagar till bättre alternativ för min mage än pasta, potatis, ris och bröd.

Under månaden har jag ätit mycket sallad, gärna med fetaost, oliver, avokado och ägg. Vi har hemma hållit både luncher och middagar väldigt simpla för att sedan äta något finare någon gång ibland. En lördag lagade vi exempelvis min indiska favorit palak paneer, en fredag åt vi egenbakad pizza och en tisdag gick vi på restaurang och jag åt jordärtkockssoppa.

874

Månadens bästa:
Först → så himla, himla skönt att 2016 är över! Kan verkligen inte släppa det. De första dagarna gick jag på moln bara för att jag äntligen fick slippa skriva 2016-xx-xx i mina dokument på jobbet.

Skulle säga att månadens bästa är lite av detta: Lördagen då Johan och jag designade bloggen inför flytten, vi drack vin och åt god mat och sedan satt vi och kodade ihop. Johan stod mest för koden, jag för vinet, hee he! Tisdagen då Charlotte fyllde år och vi var ute på restaurang för att fira. Alla dagar hemma som jag gjort att jag fått andas ut. Tisdagen jag åkte till äventyrsbad med Charlotte, Mattias och Olivia och jag då satte mig i en rutchkana och ångrade mig → Charlotte fick dra upp mig under världens skrattanfall :))

Populära inlägg från januari:
Vad jobbar jag med? Och vad jobbar ni med?
Det här är jag – vem är du?
▸ Den stora listan om sömn
Om en klänning och att odla citron och avokado under vinterhalvåret
Hur löser en vardagen med hund och att jobba kontorstider?
Just precis exakt nu

 

Hur knäppt är det inte att januari redan är över? Jag tycker det känns som månaden varat max två veckor, och fortsätter året i den här takten så är det snart sommar (!!!!). Men hörni, vad har ni gjort under månaden? Vad har vart er bästa känsla? Vad är det godaste ni ätit? Vad har gjort er glada? Vore så fint om ni ville dela med er.

27 kommentarer

27 kommentarer

 1. Så underbart att läsa om att du kommer framåt i ditt mående, men också att du vågar skriva om dipparna <3 hejar på dig. Är så nyfiken på palek paneer, har aldrig testat men bara läst om. Tror att det godaste jag åt i januari också var indiskt, de där blomkålsbollorna omg.

 2. Å! Härligt att du verkar må bättre över lag även om det såklart går lite upp och ner.
  Trist med min Amie fatet, skicka till nån sim gör smycken av gammalt porslin?
  Ha en fin dag!

  1. Jag har faktiskt sparat bitarna, så tanken är att knåpa ihop något annat fint av dem framöver! :) Det tar ju emot att slänga ett sådant fint mönster!

 3. Hu ja, jag håller med om att januari verkligen gått fort! Känns helt knäppt med februari idag. Januari har sprungit på så fort, alltså. Det känns som att jag inte riktigt hunnit med. Men något som gjort mig glad är min födelsedag och häng med mina päron :)

 4. Vilken fin blogg du har och många vackra bilder! Bilden med det trasiga fatet innehöll så mycket fler fina fat och koppar, gjorde mig motiverad att behålla mycket gamla och udda grejer nu när jag rensar i farmor och farfars hus som jag köpt :)

  Ja, januari gick fort! Men tänk så mycket vi gjort! ;) (tänker på den där sången en alltid sjöng typ på lekis eller när det var som avslutning på dagarna, haha)

  Ha det gott och önskar dig ett fint februari i väntan på vår och sommar! <3

  /Anna

  1. Tusen tack för de fina orden! Himla kul att du funderar på att behålla mycket av det i huset, så fint :)

   Hoppas du har en fin helg <3 Tack detsamma!

 5. Alltså jag är DELIGHTED att januari är över. Årets fattigaste månad, nu betar vi av korta februari och sedan är det mars= typ vår!!!

 6. åh, vad skönt att januari har varit så pass bra – hoppas februari blir ännu bättre! Jag kan inte säga att jag gjort så mycket roligt i januari i år, mest planerat framåt och försökt överleva ett utvecklingssprång blandat med tandsprickning för bebis = väldigt stressig vardag. I februari planerar jag bli bättre att ta hand om mig själv, återstår att se hur det går – men planen finns!

 7. Åh vilken fin sammanfattning! Och inspirerande läsning. Känner igen mig, även i fumligheten. Hoppas att du hittar balans i halvtiden och kan dra ner om det inte håller. Jag borde verkligen ta efter dig vad gäller mat. Jag har också IBS. För mig är fullkorn och svårsmält mat det värsta, men ja jag borde verkligen byta ut en hel del kolhydrater. Tack för motivation och inspiration!

  1. <3<3
   Jag blev tidigt tipsad om att äta mycket fullkorn pga "det är bra", men jag blev så himla dålig av det, precis som du också nämner. Hoppas vi båda kan få må bättre framöver <3

 8. Så fin sammanfattning<3

  Det är tråkigt med krossat porslin, särskilt när det är svårt att få tag på, men jag tycker att det är så himla bra att du använder det ändå. Jag menar ingen tallrik eller kopp vill ju stå gömd i ett skåp resten av livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.