Idag gör jag bara sådant som gör mig glad

896

Nu blev det helt plötsligt torsdag igen. Och vet ni vad? Jag har redan tagit helg.

Den senaste veckan slet så hårt på mig att jag bestämde mig för att nyttja ett par av mina intjänade komptimmar från vårens kaos och istället ta långhelg den här veckan. Igår gick jag därför hem klockan tolv och har nu helg i fyra dagar istället för två. Idag vaknade Otto och jag upp utan alarm, utan en trött morgonpromenad innan åtta och utan måsten inför de närmsta dagarna.

Tanken med de här dagarna är egentligen bara att få en paus, ett avbrott, ett andrum. På något sätt blev förra veckans läkarbesök (som jag skrivit om här) någon slags minikrasch för mig. Ytterligare ett besked att bearbeta och ta sig igenom, ytterligare en situation att acceptera och jobba sig ifrån. Och för att kunna göra detta, utan att återigen ta mitt arbete som den lättaste tillflykten, tar jag nu istället en micropaus för att deala med *livet*.

Dagens agenda är därför så simpel som den kan bli → iskall februariluft i lungorna under promenader med Otto, poddar att lyssna på och bloggar att läsa, inlägg att skriva och bilder att fotografera. Bara sådant som gör mig glad.

Ps! Skulle också bli superglad om ni ville berätta om något som hänt er den senaste tiden. Kanske om någon ny person ni träffat, en fin film ni sett eller bra bok ni läst. Kanske om en fantastisk middag ni ätit eller ny blogg ni fastnat för. Vad som helst. På så sätt kanske dagen kan fyllas med saker som också gjort er glada, det gör i sin tur mig glad. <3

36 kommentarer

36 kommentarer

 1. En kul sak som hänt mig på sistone är att jag har börjat på en ny utbildning och äntligen känner att jag har hittat rätt. Dessutom har jag redan fått nya bra vänner i min nya klass, jag trivs jättebra helt enkelt! Har oroat mig över det här typ det senaste halvåret och det känns så himla skönt att allt har löst sig :)

 2. Jag har precis sett klart mini-serien O.J Simpson: Made in America på svtplay. Så sjukt intressant serie om hur advokater kan göra så att rättegångar inte ens handlar om vad de var där från början att döma(dålig förklaring). Men sjukt intressant!

 3. Jag älskar när du skriver såhär, öppet, skört och ärligt. Tack!

  Något fint som hänt mig: jag känner att jag äntligen vet vad jag vill göra med mitt liv, med vardagen. Jag har väntat på den där känslan så länge, och nu har jag bestämt mig. Jag kan inte gå till ett tråkigt jobb jag avskyr varje dag, jag måste göra något annat. I höst börjar jag studera, skrivande. Jag längtar!

 4. Så himla skönt med långhelg! Hoppas du njuter ordentligt <3
  Förra helgen fick jag äntligen kyssa en fin person jag ganska nyligen lärt känna. Det var så jäkla magiskt och när jag varit deppig och känt mig nere den här veckan så har jag tänkt tillbaka på den stunden.

 5. i morse när jag var ut med Tova i vagnen på vår vanliga runda, sjöng talgoxarna ”ti-ti-tuu” om våren, så högt att jag hörde dem genom podden jag lyssnade på. Då kände jag att någonting liksom vaknade i mig. Så härligt.

  och du, ta hand om dig <3

 6. Jag var på step på Friskis&Svettis i förrgår, brukar undvika det pga rädd för hurtiga träningstjejer i färgglada sportkläder (jag är säker på att ni är snälla men jag blir ändå rädd för er!). Ett rum fullt kvinnor i olika färger och former mötte mig, och världens peppigaste tant som instruktör. När vi skulle stretcha satte hon på gammal 90-talshiphop och började göra sjukt entusiastiska raprörelser bara ”det svänger!” <3.

  1. Men hahhaa åh <3 Förstår helt och hållet din rädsla för hurtiga träningstjejer i färgglada sportkläder, jag känner samma. När jag tränade på gym brukade jag därför nästan bara gå på passen som var för pensionärer, ÄLSKAR gamlingar som tränar i grupp :')

 7. Just nu händer ganska mycket spännande och läskigt i mitt liv. Både vardagliga och ovanliga saker. Här kommer en liten lista:

  – Jag köpte ett par loafers och en blå sommarklänning idag, är så peppad på klänningen pga vet att min pojkvän kommer tycka att jag är så himla fin i den.
  – Jag har fått tag på en lokal, och idag skall jag och min vän starta upp vår ideella förening så att vi äntligen kan starta en ungdomsjour(!!!)
  – Jag klippte luggen hos en frisör för första gången på 10 år och det blev SÅ RAKT. Vill inte sluta stirra på mig själv.
  – Jag somnade helt utan ångest igår kväll, vilket inte har hänt på GANSKA många månader.
  – På lördag fyller jag år, och skall få träffa alla mina kompisar.
  – Idag åt jag kycklinggryta med potatismos till lunch på en mysig restaurang, ensam. Det var trevligt.

  1. Först och främst, älskar att du gör lista av detta!! Älskar listor. Och sen så himla bra grejer i listan? Attans så fint att läsa detta! Tack för att du delar med dig <3

 8. Va fint det låter ändå Ellen, att ta ut en långhelg och bara göra saker som gör en glad <3 Jag bokade en resa till min syster i vår.Jag ska åka dit tillsammans med vår kusin som fyllt 13 så det blir hennes födelsedagspresent från oss. Vi kommer vara några dagar hos min syster i Leeds och sedan nån dag i London. Vi kommer gå på musikal, äta massa god mat och det kommer va vår i England. Så himla fint att se framemot <3

 9. Låter som en mysig dag!
  Jag har precis hittat ännu ett djur-konto att följa på instagram nämligen @ludwik_guinea_pig vilket får mig att le vilken trist torsdag som helst.
  Imorgon ska jag äta hemlagad pizza efter en extra lång arbetsdag, ser så fram emot det! Hemgjord pizza är ändå guldvärt!
  Hoppas du har en mysig och härlig långhelg!

 10. Vad fint med långhelg och att få ägna den till saker som gör en glad. Så bra grej. På tal om det så hade jag i söndags en ”ta hand om mig”-dag och yogade, läste, åt semlor och hade det megafint!

 11. Imponeras ständigt av dig, nu för att du så himla tätt inpå att du varit sjuk ändå kan ta så rationella beslut. Du är så himla bra. Hoppas att du får återhämta dig lite i helgen <3

  Snön som fallit i Borås idag har varit helt fantastisk. Det har varit helt vindstilla här och flingorna har liksom singlat ner, en och en, som om någon släppt dem från en påse uppifrån. Så oändligt vackert och nästan hypnotiserande. Stannade flera gånger på väg hem från skolan och njöt.

 12. Mina dagar är fyllda av jobb och stress för att kunna ha arbetsprover till konsthögskolor. Svettigt men ändå så kul att jobba mot mål!

 13. Super med långhelg, låter som ett klokt beslut!
  Bra saker är att jag sett flera filmer på sistone som jag gillat, fyren mellan haven, lion och tom of Finland.
  Blev väldigt besviken när jag sett ut de ”perfekta” glasunderläggen för flera veckor sen och när jag skulle köpa dem fanns de inte i den färg jag trodde. Bra var att jag hittade helt andra, minst lika fina och de kom med posten idag!
  Beställde noveller på novellix rea och de kom också på posten idag.
  Kvällens middag blev godare än jag trodde, pasta med pesto, tomat och avokado och en bit lax!

 14. Jag har äntligen startat det där instagramkontot (@vasterdrottningen) som legat och grott inom mig så länge. Ett litet steg i riktningen att orka börja blogga igen. Orka börja fota igen. Orka organisera och packa upp här i vårt nygamla hem. Är så glad över att äntligen vara igång, även om energin inte finns där till 100% än. De dagar tröttheten och ledsamheten sköljer över mig är det viktigt att ha ett litet kreativt krypin att fokusera på och tycka om.

  Tack förresten för din förra text. Träffade så rakt i hjärtat och det hade kunnat vara jag. Fastän jag ännu inte fått fått hjälp, utan fortfarande jobbar mer än heltid fastän jag bad om hjälp av vården i början av november (börjar tro att allt bara är i mitt huvud eftersom de inte verkar tycka att det är så bråttom). Hur som helst, miljoner tack för din blogg, och förlåt för novell <3

  1. Älskar kontot!! Så himla fint att du börjat igen, och även om det kanske går sakta framåt ibland så går det ju ändå framåt <3 Och du, glöm aldrig att en har rätt att få hjälp! Ring igen, be om att få träffa en annan läkare om du får någon du inte gillar, var "jobbig" för du har banne mig rätt att må bra.

   Ta hand om dig <3<3

 15. så himla bra beslut, blir glad att läsa om att du prioriterar ditt välmående. Detta är så konstig grej att bli glad över men jag blev överlycklig att jag fick gråta igår. Har inte kunnat det på suuuuperlänge och det var så befriande <3

  1. Åh, så fin grej ändå även om det såklart kanske inte alltid är bra saker en gråter över. Men jag förstår verkligen känslan av att spärren släpps <3

 16. Vad härligt med långhelg och så snällt mot dig själv att ta en sådan paus. Jag hoppas att du känner dig glad och avslappnad efter den!

  Jag har själv mått oerhört dåligt av stress och ångest under många års tid. Förra veckan kände jag för första gången på vääääääääääldigt länge äntligen ork till att träffa mina vänner igen och ha energi och skratta ”på riktigt” med dem. Så under dessa två veckor har jag både lunchat med vänner och träffat vänner efter jobbet och har alltså skaffat mig lite av ett socialt liv igen. Att bli genuint glad och få energi av mina älskade vänner är något jag verkligen har saknat under denna långa period när jag bara inte har orkat. Det gör mig så himla glad att kunna komma tillbaka till!

  1. Jag blir så himla glad av att läsa detta! Tack för att du delar med dig <3 Det blir ju lite som en ond cirkel det där, att en först inte riktigt orkar ses och till slut kommer steget att ta tag i att ses igen kännas oändligt. Men det blir ju alltid bra till slut <3

 17. Vad härligt med långhelg! Känner att jag behöver en sådan jag med. Gullig sista paragraf <3 tänkte dela med mig av ett poddtips, Josefin & Vanja, superpeppiga tjejer, om du inte redan lyssnar!

  Kram :)

  1. Jag har faktiskt bara lyssnat på något avsnitt innan, men började lyssna på lite gamla avsnitt efter din kommentar. Tack för tipset, så himla mysig podd <3

 18. Igår kväll såg jag filmen The Intern (finns på Netflix), det var ingen superfilm, men den var helt okej avkoppling för mig just då. Bara lugn, lite gullig och rolig! Hoppas du har en skön långhelg :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.