Under tystnaden hörde jag vårsång

888

Hej allesammans! Jag vill mest bara kika in och säga hej, nu när ni knappt hört från mig på en vecka. Jag har hamnat i en liten svacka och haft rätt många dagar den senaste veckan som kantats med ångest och oro, helt utan att jag egentligen vet varför. Ibland blir det ju bara så och det finns inte så mycket att göra åt det mer än: äta glass till middag, sova så mycket en behöver eller vill, kolla på serier hela kvällarna och duscha varmt minst en gång om dagen. Tips till er som också hamnar i dessa svackor emellanåt: gör sådant som känns bra och som du gillar, det blir lite lättare då.

Och ni, det är så himla fint att se att ni håller bloggen vid liv även under dagar som orden tystnar från mig. Jag läser vartenda ord ni skriver och det värmer verkligen. Tack för att ni är här!

Hur mår ni förresten? Även om min veckosammanfattning uteblev igår är jag nyfiken på hur veckan var för er. Berätta gärna något fint, det hade gjort mig glad. Jag tänker att en helkväll med akvarellmålning + ljudbok borde göra gott så det får bli min enda plan för dagen. Och vet ni vad? I helgen hörde jag talgoxen sjunga från träden, det betyder att våren snart är här på riktigt. Äntligen.

21 kommentarer

21 kommentarer

 1. Bra att du lyssnar på kroppen <3 det är den viktigaste grejen, men det vet du ju. Jag märker varje gång du ställer frågan om min föregående vecka att jag inte minns den något särskilt. Pluggade, yogade och firade min kompis 25årsdag i lördags. KRAM

 2. Jag har en tuff period nu. Har haft min son ensam i fem veckor och han mår väldigt dåligt. En vän gick bort i cancer förra veckan och min ekonomi är kaos. Jag är så trött nu och inte haft en enda minut för mig själv. Så nu har jag varit ensam sen i söndags och bara sover, läser bloggar, kollar på tv och badar.
  Ta hand om dig. Kram

  1. Åh, men du <3 Hoppas verkligen att det vänder för dig, att våren blir fin och att både du och din son får må bra. All pepp och kärlek!

 3. Hoppas du tar hand om dig och lyssnar på kroppen. Även om det är tråkigt när man drabbas av sådana där svackor tycker jag det kan kännas välbehövligt ibland, att bara få ligga i soffan framför nån serie med goda grejer att äta. Tips är att hänga på Pinterest om du inte redan gör det. Jag har fått dille på det senaste tiden så jag vill helst spendera all min tid med att spara bilder på klyschiga citat och snygga killar hehe.
  Annat som händer mig är att jag längtar så fruktansvärt mycket efter våren! Hoppas den kommer snart!!

  1. Det är verkligen så, ibland behöver en bara pausa med att göra ingenting ett tag! Så himla bra tips med Pinterest, tack! Jag har haft ett kontot länge men knappt använt, ska verkligen börja göra nu för att hitta tillbaka med inspiration. Kram!

 4. kram! Ta hand om dig <3

  förra veckan tappade jag tron på att våren kommer i och med snöstorm och slaskiga vägar, men redan i dag har det porlat och droppat från taket och jag veeeet ju att den snart är här. Det är ju mars i morgon liksom!

  1. <3<3

   Våren är snart här, hur långt bort den än känns ibland! Jag brukar alltid köpa hem lite snittblommor när jag liksom behöver bli påmind om att säsongen kommer snart. Det brukar lugna sittet lite i alla fall!

 5. Åh! Talgoxen, sången, känslan! Bästa ljudet av vår.. har inte hört den än, men längtar! Akvarell och ljudbok, fin plan tycker jag. Idag gick jag i regntung skog, fångade några droppar vatten med tungan från en gran, busade med vovvarna och sen sov jag middag i två timmar. Sen har jag inte gjort något mer. :-) så skönt!

  1. Verkligen så himla, himla fint vårtecken! Det låter dessutom som du haft en väldigt skön dag. Att promenera i skogen (bonus för att göra det med hund!) är ju så rogivande. Hoppas din vecka fortsätter lika bra!

 6. Åh! Dessa bakslag och dippar :( De fortsätter att återkomma trots allt vi tycks ha lärt oss. Det går över. Vi får fortsätta att lyssna på våra kroppar… och framförallt lyda. Hoppas det snart känns bättre! Kram

 7. Kloka ord och handlingar. Du är bra fin du <3 Jag har känt mig kompetent och viktig i ett ideellt uppdrag som jag jobbar mycket med nu. Och idag gjorde jag klyftpotatis till lunchen. Få saker jag tycker är så gott som det! Mums!

  1. Kan tänka mig att den känslan (i uppdraget du jobbar med) är helt fantastisk. Heja dig! Åh, klyftpotatis. Jag har ett supergott recept på klyftpotatis som är GULD. En kan ju tycka att det är lätt som attans att göra goda klyftor, men jag har då aldrig ätit några godare än dessa! Klyftpotatis med aioli, mmm!

 8. Du verkar vara en klok person, som ser det positiva och roliga i varje situation. Det är en viktig och mycket bra egenskap i många situationer.
  En psykolog sa till mig en gång att man ska något att se fram emot varje dag – och ju sämre man mår, ju viktigare är det att se fram emot något. Jag måste verkat superdum när jag stirrade på henne och sa att ”DET kommer jag aldrig ha råd med”. Hon gav mig en förvånad blick frågade mig om något nödvändigtvis måste kosta pengar för att jag ska se fram emot det. Och då kände jag mig rätt dum. För man ska se fram emot att se något avsnitt av sin favoritserie, ringa en kompis eller släkting man inte pratat med på länge, ta en promenad i solen, bara umgås med sin partner eller en vän – och så vidare.
  Nästa sak hon sa, var att ”bry dig inte om VAD du äter när du mår dåligt, utan bara ATT du äter. Dina matvanor kan du ta itu med när du är stabilare”.
  Dessa två saker är numera min ”lag” i vardagen. Jag har något att se fram emot varje dag – och vid bättre formsvackor ser jag till att ändå äta ordentligt, även om det råkar bli något enstaka besök för mycket till kvarterspizzerian. Bättre det, än att inte äta alls…

  1. Så himla fint ord. Tusen tack <3
   Och väldigt kloka ord från psykologen! Är helt övertygad om att det här med att se fram emot något hjälper mycket. Det ger ju liksom lite extra hopp och glädje i en vardag som annars kanske är rätt grå. Som en extra kick när det behövs som mest! Ska verkligen göra lag av dessa punkter också, det hade behövts i min vardag just nu. Tack!

 9. hoppas du mår bättre snart raring! jag har också haft en jobbig period, och nu när det börjat lätta lite så har jag istället haft kraftig huvudvärk non stop i typ 4dygn :-))

  nåt som gör mig lycklig dock är ju att klockan nu snart är halv sex och hallå! det är inte kolsvart ute. visst är det skönt? hoppas det piggar upp oss båda <3

  1. Åååååh, livet :))) Haha, så himla typiskt så det är irriterande ju! Hoppas verkligen att du får vara frisk + må allmänt bra framöver. Plus att ljuset förhoppningsvis gör oss lite piggare <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.