Jag startar mars med blommor på köksbordet och fina helgplaner

930

I tisdags gick jag till blomsterhandeln och plockade ihop lite fint för att avsluta februari på bästa sätt. Jag kände mest att jag nu får göra verklighet av det här med att talgoxen sjöng i helgen som var och då fixa lite vår inne om nu vädret fortfarande är grått och trist ute. Det blev två knippen rarunklar och ett par kvistar eukalyptus, fint i sin enkelhet.

Mars månads första dag bjöd sedan på så himla fint ljus i vårt kök. Tänk att dagarna snart kommer vara så här ljusa från morgon till kväll! Vi kikar lite på hur onsdagen såg ut, okej?

931

Den här blomman vek sig på mitten och hamnade därför i en minivas ihop med två småkvistar eukalyptus på vår diskbänk. Jag gör förresten så ofta → placerar ut blommor och växter på ställen som annars är rätt tråkiga. En blomma vid vasken, en murgrönekvist i vas i badrummet, ett par kvistar eukalyptus på mitt nattduksbord osv. Bra knep för att göra ett trist hörn lite finare!

932

När ljuset försvunnit och vi börjat laga middag såg köksbänken ut så här ↑

934

Det var poké bowl som stod på matschemat såklart! Jag har ju nämnt för er innan att min favorit är riset i kombination med mango, avokado, soyabönor och koriander. SÅ HIMLA GOTT. Efter varje sådan här middag känner jag att detta gärna får vara varenda middag från och med nu.

937

Efter maten satte sig denna ananas och jobbade vid köksbordet. Jag gjorde honom sällskap, men istället för jobb skrev jag om februari. Tycker så mycket om att ha sådan kvällar ibland, att sitta bredvid varandra och prata om något intressant eller roligt samtidigt som vi gör varsin grej på eget håll.

Förresten, den där tshirten hade Johan på sig första gången vi träffades. Det var en varm sommarkväll när han tog min hand i sin och höll mig nära, iklädd sin ananaströja. Kommer aldrig glömma den där tshirten, så knäpp och så fin på samma gång!

929

Är det ändå inte himla skönt att februari är över nu? Det är kalendervår (jag hade vårjacka utan att frysa igår!) och det märks för varje dag som går att ljuset stannar längre. Jag älskar det.

Jag ser dessutom så himla mycket fram emot den här helgen, av tre enkla anledningar:
▸ idag ska jag umgås med min mamma
▸ imorgon är det kalas för Olivia som fyllt tre år
▸ på söndag får jag krama om en vän som blivit mamma och för första gången träffa bebisen Stella <3

Och ni, glöm inte njuta av helgen nu! Det tänker nämligen jag göra.

18 kommentarer

18 kommentarer

 1. färska blommor gör så mycket! så fint och vårigt! och det där med poke bowl låter intressant (och gott!), måste nog djupdyka mer i det :)

  1. Visst är det så! Blir så himla glad av en fin bukett lite här och där i lägenheten. Tycker absolut att du ska djupdyka lite i poké! Så himla gott, helt klart värt att prova :)

 2. alltså jaaaa, längtan till att det är ljust hela dagarna! Vad mysigt att träffa en liten ny bebis, jag ser fram emot sommaren då min närmaste släkt utökas med två färska bebisar <3

  du kan hälsa Johan att jag gillar hans ananaströja också ;)

  1. Men eller huuuuuur!! Saknar ljuset så mycket. Jag får också ett nytt kusinbarn i somras <3 Så himla mysigt!

   Haha, det ska jag göra! Han kommer bli så glad :')

 3. Jag har ingen särskild kommentar till just detta inlägg, men jag har nyligen hittat till din blogg så jag ville bara säga hej och tack (hittills) och på återseende! Har redan börjat titta in här regelbundet och det vill jag gärna fortsätta med :-) kram

 4. åhh älskar små blommor i små vaser runt om i läggan! så fint. ser jag rätt att du lyckats få rötter på din murgrönekvist?? kanske borde våga testa jag med heh…

  ha en fin helg nu, det låter som en skön en. kraaam!

  1. Jag fuskade med murgrönan.. haha! Jag köpte en i kruka och delade upp den, sköljde av rötterna och placerade i glasvas :) Murgröna har alltid hatat mig och dött inom loppet av ett par dagar i kruka, men i vas har de överlevt oerhört bra!

   Kraaaaam!

 5. Ellen, ljuset i dessa bilder!! så underbart, vill komma och äta pokébowl med dig! Älskar att bara röra ihop goa saker och slabba med. haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.