Vecka 09: en bebis i famnen och snön som återvände

940

▸ dessa två, mina favoriter
▸ började titta på How to get away with murder efter tips från er, är inne på andra säsongen nu och kan inte sluta fundera på mordgåtor
▸ för ett par veckor sedan fick jag en ny stickling av Nastasja, ett par kvistar porslinsblomma som nu fått nya små blad
▸ älskar känslan av nymålade naglar

891

▸ även om jag haft ett oroligt sinne på sistone har den här veckan känts bra
▸ ricinolja för ögonfransarna är guld, mina har redan blivit friskare och finare trots att jag varit slarvig med rutinen
▸ fick en kommentar här på bloggen gällande detta med duktig flicka-syndromet och när detta hänger med även in i en utmattning och sjukskrivning och insåg att det är precis så för mig → duktig flicka-syndromet är så djupt rotat i mig att jag till och med vill vara ”duktig” (dvs: ha facit i hand, bli frisk snabbt, lösa alla problem) på att vara sjuk. Hur knäppt är inte det?
▸ framtiden ordnar sig, det blir alltid bra till slut

938

▸ när februari slog om till mars plockade jag fram mina vårjackor för att mars = vår, men bara någon dag senare fick jag nyhetsnotis i telefonen om att det väntade 20 cm snö till söndagen..
▸ och snöigt blev det, så pass att Otto fick hoppa i fotspår för att ens ta sig fram under måndagens morgonpromenad
▸ avslutade söndagen med Hicksaw Ridge, filmen som också vann Oscar (se den!)
▸ gick på restaurang, åt tapas och drack sangria

928

▸ köpte snittblommor för att avsluta februari och påbörja mars på bästa sätt, valde rarunklar och eukalyptus och tänker att våren gärna får innehålla snittblommor varje dag
▸ hade en sådan himla fin helg
▸ Stella, som i fredags varit utanför min väns mage i två veckor, somnade i min famn <3
▸ trivdes

 

Hur mår ni? Och hur har er vecka nio varit? Tycker som vanligt att det är så himla fint att läsa om vad som hänt och känts hos er på sistone. Vad har vart ert bästa med veckan som var?

Mitt bästa är ändå att det blev mars, även om snön återvände trots att det ska vara vår.

24 kommentarer

24 kommentarer

 1. Jag tycker också att något utav det bästa just nu är att vi äntligen är framme i mars!

  Förra veckan var så lugn och skön för mig också, en vecka som liksom behövdes efter ett kämpigt januari/februari. Kram!

  1. Så himla skönt att du fick en fin vecka efter ett par sådana månader. Hoppas verkligen att mars blir en fin månad nu, efter hur februari var.. Kram!

 2. Ja men hur sjukt är inte det där med duktig flicka? Jag har fått kämpa så himla mycket nu när jag varit sjukskriven med känslan av att jag liksom inte bidrar till världen. Trots att hela poängen är att jag ska vila och inte anstränga mig…

  1. Jag förstår precis vad du menar. Exakt den diskussionen har jag haft med min kille, om känslan av att inte bidra till världen. Hur knäppt är det inte att dras med sådana tankar i den här situationen?

 3. Här vräkte snön ner hela söndagen. Och idag är de visst dags igen. Så mycket snö! Inget jag gillar men de blir ju väldigt ljust. Och jag ska försöka ge mig ut i snön och fota snart. Kram

  1. Det är väl i sådana fall den stora fördelen med att snön kom – det blev ljust igen! Jag stod i vårt kök i måndags och kunde inte förstå vad som förändrats, till jag kom på att det för första gången på länge var riktigt, riktigt ljust igen. Fint ändå!

 4. Låter som du hade en fin vecka ändå! Även fast jag tycker snö är ganska mysigt längtar jag mest bara efter vår och värme nu, så vi får hoppas att den kommer snart. Och bra med filmtips, den ska jag lägga på minnet.

  Min vecka var väldigt lugn men fin med mycket glädje och bra känsla i kroppen. Det där gullhuvvet som jag träffar är bortrest i Sri Lanka men om 7 dagar är han tillbaka i Sverige. SPRÄNGS av längtan!!

  1. Jag gillar ju också snön egentligen, men precis som du längtar jag mest efter vår och värme just nu! Det är liksom lite sent när den kommer i mars, haha :(

   Åååååh! Kommer vara SÅ mysigt när han kommer hem igen då. Fasen så fint!

 5. Haha, kunde inte heller tänka på annat än vårväder när det blev torrt en dag. Problemet är att den gråa blöta filten som agerade himmel gjorde mig sjukt deppig så jag tar hellre 20cm snö än det. Så kan det bli vår på riktigt sen. Är extremt skoltrött just nu så försöker bara ta mig igenom det liksom. <3

  1. Ett stort plus med snötäcket är ju ändå att det blir ljust igen – något som inte riktigt hänt sedan den där gråa blöta filten av himmel hamnade över oss.. Hoppas verkligen på en ordentlig vår när detta är över!

   Håll ut <3 och stort lycka till med allt plugg!

 6. så fint! Snart blir det vår på riktigt, vi får bara hålla ut lite, lite till <3

  nu håller vi på att bli friska från förra veckans förkylning, Tova är på gång som vanligt men jag är seeeg, kände mig sjukare i morse igen men jag tänker strunta i det. Nu tänker jag vara frisk, så det så!

  1. Hoppas verkligen det <3

   Attans alltså, alla dessa baciller. Det är väl lite samma som med våren på den fronten, håll ut så blir det bättre!

 7. åh men fiint!! jag minns typ knappt vad jag gjorde förra veckan??? mycket hemma&serier, så det var skönt. glad över ny månad också pga vill bort med vintern NUUUNU nu men går ändå lite på tårna då mars är min absoluta otursmånad och varit flera år i rad nu.. 😩

  obs btw känner verkligen igen mig i duktig flicka-problemen mvh superduktig flicka här med.. hoppas det kan lätta för dig 💞

 8. Okej, ännu en How to get away with murder-älskare här! Den serien får mig att klura på helt absurda saker. Tycker den är så bra, särskilt den senaste tredje säsongen, som jag precis sett klart.

  Och! Fattar exakt vad du menar att en till och med ska vara duktig när en är sjuk. Bra insikt! Då är det lättare att släppa.

  Min vecka nio var lite stressig och fylld av återhämtning eftersom jag hade influensan veckan före. Det är fortfarande lite stressigt, men jag hade en sån fin helg! Särskilt lördagen när jag gick på konsert med Frida Hyvönen tillsammans med en vän.

  1. Åh, yes!! Men eller hur? Jag går runt hela tiden och *ser ledtrådar* hahaha! Jag är fortfarande på andra säsongen och tycker det är guld, ser fram emot att komma in i tredje.

   Det är så trist det där, när en liksom golvas av influensan så pass att en har massa att ta igen sen :( Hoppas i alla fall att helgen (och konserten, avundsjuk!) vägde upp lite så att den här veckan kan kännas okej. Kram!

 9. Åh vad jag känner igen det där med att vara duktig på att vara sjuk. Inte nu längre, men förr. Vilka himla fina ögonblick du samlat ihop. Nyfödda i ens famn alltså <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.