En helt vanlig onsdag i mars

971

06:30
God morgon och välkommen till onsdagen som var tidigare i veckan! Den här dagen hade jag med kameran överallt för att kunna ta ett foto i timmen igen. Vi börjar strax efter sex då min väckarklocka ringt ett par minuter och jag rullar ur sängen. Jag hoppar alltid direkt in i duschen och gör mig redo, för trött för att tänka på annat.

972

07:00
Vid 7-tiden går jag ut i köket och rör om i mina surdegsgrunder. Den här natten hade degarna jäst lite väl fort och runnit över kanterna, kul-t att börja städa på morgonen och så där.. Jag hoppas det är värt varenda rapning och matning när vi får vårt första bakade bröd.

974

08:00
Strax innan åtta är jag påklädd och klar för att promenera till jobbet. Så här såg jag ut den här dagen ↑

976

10:00 någonting
Mellan klockan åtta och tolv är jag på jobbet. Granskar statistik och tittar på data i fyra timmar, jag jobbar ju fortfarande halvtid och får dagarna att rulla på bäst om jag jobbar förmiddag.

975

12:00
Klockan tolv slutar min arbetsdag och jag klär mig varmt och promenerar hem igen. I Oskarshamn var gatorna fortfarande snötäckta efter alla flingor som föll natten till måndagen. Då vaknade jag upp och undrade vart sjutton jag var, Otto fick slänga sig ut i snödrivorna eftersom plogbilarna inte hunnit ploga vägarna ännu och jag fick pudersnö i skorna.

977

13:00
Innan jag gick hem var jag förbi Johans kontor: ”Har vi någon lunch hemma?” ”Nej..”. Så jag gjorde det enda rimliga → beställde sushi till lunch. Jag har för övrigt väldigt svårt för det svarta ”pappret” men älskar sjögrässalladen, dock alltid funderat på om den verkligen är så grön egentligen. Vet ni?

978

13:30
Även om mina dagar blir lättare och lättare att hantera i min utmattning behöver jag fortfarande vila mitt på dagarna. Allt från en timme till tre, lite beroende på dagsform och hur mycket jag gjort under förmiddagen. Jag satte på ett avsnitt av How to get away with murder och somnade snabbt.

Här är mitt favoritäpple på min favoritplats förresten, bra kombo.

981

15:00
Jag brukar alltid sätta ett alarm på någon timme eller så för att inte sova alldeles för länge. Vid tre-tiden går jag upp, sätter upp mitt hår och fortsätter dagen.

980

16:00
Klockan fyra har jag sedan en stund tagit plats vid köksbordet. Jag dricker en kopp te, skriver lite och pysslar om växterna på fönsterbrädan bakom. Den här dagen lyssnar jag på Samma gamla nätter av Klara & Jag på repeat, ni har väl inte missat den?

982

17:00
När Johan slutar jobbet vid fem möter jag upp honom vid grönsaksdisken. Vi plockar citroner, salladslök och avokado till middagen. Vi köper också två större burkar till surdegsgrunderna. Jag slipper helst en till morgon med surdegsgegg överallt faktiskt.

983

18:00
Vid sex är vi hemma och börjar hacka upp alla grönsaker som ska vara till middagen medan vi pratar om dagen. Broccoli, paprika, salladslök och avokado mellan varven av livsfrågor och veckoplanering.

984

18:30
Någon halvtimme senare är maten klar! Johan gjorde någon typ av gryta på haricoverts, tomater och lök och till det blandade jag ihop en sallad på quinoa och de andra grönsakerna. Till det åt vi en himla massa hummus och jag också aioli. Älskar aioli.

986

20:00
Efter maten målar jag mina naglar och fortsätter skriva lite innan klockan blir åtta. Då sminkar jag av detta trötta fejs ↑ och knyter upp håret i en knut.

987

21:00
Vid nio bäddar jag ner mig med Johan, en skål popcorn och Oscars-filmen Moonlight. Jag tyckte inte den var superbra, Hacksaw Ridge var mer min kopp av te. När popcornskålen var tom och filmen slut somnade jag och sen var den här dagen slut.

Tackåhej!

36 kommentarer

36 kommentarer

 1. Jag gillar dom här inläggen jättemycket! Det är så roligt att följa med en dag i livet :) Kram!

 2. Vill själv komma ihåg att göra liknande inlägg då jag älskar att läsa dem. Haha.

  Superfint att få hänga med dig under denna dag.

  1. Haha åh, förstår precis! Jag tänker varje vecka att jag ska ha minst en dag, så glömmer jag bort om jag inte planerar in på riktigt :’) Men jag säger jaaaa till fler sådana inlägg hos dig! Älskar själv att läsa dem :) Kram!

 3. Tänker alltid att jag ska göra såna här inlägg men kommer på det först vid elva när jag varit vaken i fem timmar redan, haha. Ska försöka minnas i veckan. Så himla spännande att se hur det blir med surdegen, hur lång tid tar det innan ni kan baka med det? Och så fin i uppsatta håret!!

  1. Jag är helt med på vad du menar! Jag tänker ofta att jag ska göra och glömmer bort ändå, behöver typ ställa kameran bredvid sängen för att snubbla på den så jag minns :’) Hade vart fint att se en dag i ditt liv så här i veckan!

   Det tar ca. en vecka innan surdegen är klar, så hade vi vart hemma i helgen hade jag kunnat göra första testbaket :) Men i och med Öland får första limpan bli till nästa helg!

 4. vilken mysig dag! stort fan av dessa inlägg 😍
  och hallå surdegarna! vill veta allt!
  det är inte sån ”vandringsdeg” eller? utan ni har gjort allt från scratch? låter så spännande!

  1. Blir så himla glad! Så roligt att du gillar detta :*
   Jag har gjort den från start! Dock har jag sedan glömt att ”mata” den.. haha :( Ska se om den kanske överlever ändå, annars gör jag om och försöker dokumentera processen så att ni kan få se!

 5. Kul att läsa om dina vardagar! Jag blev själv utmattad i maj och kämpar också på på halvtid nu. Skönt att höra att det går framåt😊💪

 6. Så fint att få ta del av en dag. Och väldigt skönt att höra att även du måste lägga dig ner och vila varje dag. Det är så lätt att tänka att andra med utmattning inte gör det, eller kanske bara lägger sig och kollar tv. Jag måste stänga ner helt en stund för att fungera under återstoden av dagen. Även om jag inte sover varje dag (men nästan varje) så behöver jag en stund i tystnad och lugn, nerbäddad i sängen. Det kommer nog hänga med mig ett tag till gissar jag, men vad gör det. En måste ju faktiskt inte GÖRA saker hela tiden. :) Kram

  1. Så himla kloka ord! Det är ju precis som du skriver, en behöver inte göra saker hela tiden och behöver en stänga av en stund så måste det vara okej! Jag lägger mig och sover (alltså inte bara vilar framför TVn) för att öht orka kvällen, och jag tänker att det får vara okej för nu :) Kram!

 7. Vilket underbart inlägg! Jag är själv utmattad, efter alla 13 timmars pass vi har på jobbet och för lite sömn på nätterna. Eller ja jag har varit utmattad i flera år men jag har tänkt på pengarna och inte mig själv. För ett år sedan var jag sjukskriven i 6 veckor. Och nu är jag på väg ditåt igen. Så nu har jag jobbat klockan 8-12 några dagar och min chef jobbar på att ändra mitt schema. Jag behöver dessutom ett nytt jobb. Så utöver mitt nuvarande arbete så pluggar jag webbutveckling och söker jobb. Så tacksam över att min man och vänner stöttar mig i allt.

  Jag undrar också vad du arbetar med? :) kram <3

 8. Håller med flera andra som kommenterat här: mysigt inlägg! och din/er säng ser så skön ut, varifrån kommer bäddsetet? Kanske en konstig kommentar, jag skyller på att det är så sent, så alla fluffiga sängar ser ut som paradiset för mig, haha.

  1. Tusen tack <3 Hahaha åh, älskar ändå frågan!! Bäddsättet är köpt på random allt-i-allo-butik. Jag såg exempelvis samma set på EKO (Kalmar) så jag antar att det finns i de flesta butiker som har lite av varje. Tips är att titta på ex. Jysk eller ICA Maxis heminredningsavdelning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.