Ett knippe vårtecken och en dag inbäddad i lugnet på ön

964

En fredag för två veckor sedan packade jag ihop en väska för att åka till Öland över helgen. Vi kikar lite på hur det såg ut vetja!

989

Vi kommer alltid fram någon gång mellan sex och sju på kvällen, då har vi åkt buss i en timme och sedan handlat till middagen innan vi når huset på ön. Den här fredagen dukade vi upp till grekisk sallad med surdegsbröd och pärondryck.

Efter middagen samlades vi i soffan för att kolla på film tillsammans, första delen av Indiana Jones. Jag har aldrig sett dem förut men somnade redan efter någon halvtimme in i filmen. Jag får inte pris för bäste filmkvällskompis i alla fall, gjorde nämligen om exakt samma sak på lördagskvällen, he heee..

990

Lördagsmorgon. Jag älskar lördagsmorgon.

992

Katten Molly var ute och strosade i vårsolen under morgontimmarna. Hon var inte jätteimponerad över min kamera utan ville mest stryka sig mot mina ben och rulla sig på de varma stenarna.

991

Och titta här! Jag har letat som en galning efter rotade kastanjer hemma men inte hittat några, här fanns dem precis utanför dörren. Jag plockade tre kastanjer och ett litet lönnskott och visade med spänning för Johan och hans mamma. De skrattade mest och undrade varför jag inte tar ett miniträd istället, kastanjer som blivit decimeterhöga.

Enkelt växtgäri-svar: en vill ju se ingenting bli till någonting! ¯\_(ツ)_/¯

994

När jag kom in igen åt jag avokadomackor till frukost. Till ett avsnitt How to get away with murder. Okej, två avsnitt.

998

Gick ut på promenad nummer två för den här dagen och hittade honom i vedboden. Min finaste person.

Han försvann ut under morgonen för att hugga ved men kom liksom inte in igen, när jag hittade honom i vedboden sa han det är ju ingen ordning här inne, jag sorterar allt nu bara. Raring.

997

Öland vårblomstrade som bara den, överallt. Gissa om det var rogivande att se detta, efter ett par dagar med snökaos och en känsla av att våren nog aldrig kommer komma?

1001

Det finns tre kastanjeträd på gården och jag plockade så många att de knappt rymdes i mina händer till slut. Efter ett par dagar hemma plockade jag ut de som klarade resan allra bäst och just nu har jag fyra kastanjer på fönsterbrädan, varav två faktiskt redan fått ett litet träd som tittat fram! Psst, ni har väl inte missat kastanjen på Instagram?

Är det några av er som odlat kastanj tidigare? Jag har aldrig, så tipsa gärna med allt klokt ni vet om kastanjeodling!

1004

Till middagen stod Johan i köket och bakade egna pitabröd som sedan åts med vegokebab, grönsakshimmeln, hummus och Johans klyftpotatis. Jag tror att jag nämnt dem förut, klyftpotatisen, de är nämligen dem godaste jag någonsin ätit.

1005

”Maaaaaaten är klaaaaaar!” ropar aldrig Otto, utan han gäspar under tiden han sitter på bebismage och blir kliad istället. Han var förresten helt galen i Annas mage. Gick och strök sig mot och ville helst av allt sitta på. Knäppt och rätt sött.

Helgen på Öland var verkligen så nedrans skön. Den blev precis som jag skrev om här, helt kravlös och lugn utan något speciellt att göra. Jag låg mest i soffan och skrev varvat med promenader bland vårtecken och god mat, jag klippte inte ens Otto eller såg en enda film. Så lugn var helgen. Det är alltid fördelen med att komma dit, ön bäddar in en i sitt lugn direkt och sedan är det bara att njuta.

Och vet ni? Jag älskar det.

22 kommentarer

22 kommentarer

 1. Åh, det här ser verkligen härligt ut! Har själv aldrig varit på Öland men skulle väldigt gärna vilja åka dit, kanske speciellt på sommaren. Kram!

  1. Sommaren på Öland är helt magisk! Så ska en åka dit någon gång är det verkligen då :) En får dock ha i åtanke att väldigt många andra då gör exakt samma sak, så det är perfekt att innan titta ut lite platser som är mindre men minst lika mysiga :) Kram!

 2. Så mysigt! Jag vill också hitta och odla kastanjer men har inte hittat några kastanjeträd någonstans :/ får kanske bli nästa års projekt!

  1. Åh! Jag letade ju också som en galning innan jag hittade dessa, men tror verkligen inte att det är för sent än. Nu kan de dock ha rotat sig och kanske till och med börjat gräva sig neråt i jorden, så vänd lite försiktigt på dem du hittar. Hoppas du hittar och kan odla redan i år!

 3. Så mysigt inlägg! Lyrre med egengjorda pitabröd alltså. Blev så taggad på att hämta in kastanjer när jag såg din på instagram. Finns så många träd här i Borås så ska på mission en dag.

 4. Åh så mysigt och trivsamt inlägg! Blir också alltid så lugn när jag är i mina svärföräldrars hus på Öland. Den ön alltså <3

  1. Vad glad jag blir, tack! Åh ja, ön är helt magisk. Förstår inte hur den kan lugna ner min stressade kropp så direkt, men det sker och jag är överlycklig att det är så <3

 5. Men åh vilken myshelg! Jag är också sämsta filmkvällskompisen, ser ALDRIG klart en film utan att somna…. ooopsie. Haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.