Veckans lista → det är för sjutton maj nu!

1121

▻ Veckans planer:
Åhå! Idag är det ju första maj, det vill säga ledig dag, och det innebär att vi fortfarande är kvar på Öland. Vi åker hem i eftermiddag igen men det här är den absolut bästa starten på en vecka, att börja på ön. Imorgon börjar jag ett nytt projekt på jobbet och på fredag är det after work-bowling. Jag vill köpa en bukett snittblommor hem till lägenheten och gärna orka med att springa en gång eller två.

▻ Veckans läsning:
Jag läser ju Stanna just nu och älskar den. Så pass att jag läser ett par sidor i taget och pausar eftersom jag inte vill att den ska ta slut. Favorit just nu är att läsa utomhus. På balkongen, i trädgården och så vidare. Så flott.

▻ Veckans måste:
Jag har nog inga måsten den här veckan egentligen, men jag hade gärna orkat med att städa, tvätta och planera maj.

▻ Veckans middag:
Sallad med melon och jordgubbar, tack! Annars också gärna en soppa eller två. När vi äter soppa hemma blir det ofta den här jordärtskockssoppan, men i helgen åt vi potatis- och purjolökssoppa på Öland och den gör jag gärna en repris på. Tipsa gärna om er favoritsoppa förresten, det hade vart fint!

▻ Veckans önskning:
Att jag kommer kunna sortera tankar och känslor ordentligt igen.

1120

▻ Veckans fråga:
Jag har funderat på en grej! Inför min och Johans flytt till Malmö behöver vi rensa ut lite hemma, bland annat porslin ur vår orimliga samling. Jag tänker även att det säkert finns en hel del i min garderob som hade kunnat glädja någon annan mer än mig. Vad tror ni om en sida för loppis i menyraden, bland ”mer om mig” och ”press, pr och samarbeten”? Utlovar fina grejer och bra priser, speciellt för er som generellt gillar loppis och kanske specifikt retroporslin. Hade ni gillat det?

▻ Veckans oro:
I helgen började min IBS krångla igen. Jag har haft en bra period länge, länge nu men i lördags låste sig allt totalt och jag fick så himla ont. Förhoppningsvis var det en engångsgrej, i värsta fall ett nytt skov. Hur som helst kommer jag nog bli tvungen att skärpa min kost igen för att slippa fler kvällar som i lördags. Livets oro.

▻ Veckans pepp:
Det är maj nu!!! Allvarligt talat, hur skönt är det inte? Igår vaknade jag upp vid niotiden, solen lös in genom fönstret och jag hade en skön känsla i hela kroppen. Maj. Fy sjutton så njutigt. Nu vill jag att varje majdag ska vara som april avslutades.

▻ Veckans blogginlägg:
Åh, egentligen vågar jag inte lova något som allt är just nu, vill inte dela en plan och kanske inte kan hållas och så där. Min tanke den här veckan är att i alla fall kunna publicera ett liveinlägg och en månadssammanfattning för april. Om det blir en bra vecka kommer vi nog också kika på fågelskådardagen för lite sedan, en lista om semester och kanske något från Öland. Stay tuned!

23 kommentarer

23 kommentarer

 1. Jag tror stenhårt på en flik i menyn! Känns som dina läsare skulle uppskatta det :) jag laddade ner en app som heter ”shpock” i helgen för att sälja lite överblivna kläder eftersom min bloppis-flik inte ger respons. kan vara ett komplement :) ha en underbar start på måndagen på ditt underbara Öland!

  1. Då ska jag nog testa med en sådan flik! Kan vara ett bra första steg i alla fall, tänker jag :) Ska ha appen i åtanke om det inte skulle gå!

   <3

 2. Så du har ibs? Vad gör du åt det? Jag fick diagnosen för ca 2 mån sedan och har kört Fodmap i fyra veckor. Igår åt jag en näve godis – idag magknip… :(

  1. Hej Sandra!
   Jag kommer lyfta upp din kommentar och göra ett fråge- och svarsinlägg av detta för att kunna beskriva IBSen och vad jag gör åt den lite mer noggrant. Jag hoppas det är okej! Om du vill prata mer noga om detta får du hemskt gärna maila mig så ska jag försöka hjälpa den vägen.

   Kram!

  1. Maj alltså, så himla skönt att månaden äntligen är här <3 kul att du skulle gissa bloppisen! Ska försöka styra upp den inom kort, hojtar till när den är uppe :*

 3. JA för loppis. Även om det såklart kanske kommer vara svårt att skicka porslin typ 120 mil norrut? Får väl vara ögongodis om inte annat :)

  Hoppas du får en finfin start på maj och att alla önskningar och förhoppningar för månaden slår in <3

  1. Jag tänker att det borde fungera! Lite som när en köper via Tradera :) Det blir ju såklart lite frakt så 10 tallrikar blir kanske svårt, hehe, men enstaka grejer eller mindre antal kommer nog fungera att skicka så pass långt :*

   Tack fina du, detsamma <3

 4. Först och främst: vilken fin sjal! Sen tror jag att det är en jättebra idé att ha en loppisflik så att dina grejer kan hitta sina nya hem innan flytten. Gjorde själv en rejäl garderobsrensning för något år sedan och bjöd sedan in mina vänner för en ”gratisloppis” men har fortfarande kvar en hel del saker som jag inte lyckats bli av med. Mina försök att ställa ut på loppis har antingen regnat bort eller så har jag inte varit tillräckligt snabb för att få en bra plats bland alla rutinerade loppissäljare. Kanske värt att testa en app som Natasja här ovan kommenterat.

  1. Åh, vad roligt att du gillar den, tack! Visst är det skönt att ha sådana rensningar emellanåt? Jag älskar det! Också väldigt fint att låta ens vänner ha gratisloppis av det också. Jag brukar alltid sortera ut i lite olika högar och ha mina vänner i åtanke, så får dem en liten påse nästa gång en ses. Fin grej!

 5. ALLTSÅ JAAAAAA MAJ! Det har varit svinfint väder hela dagen, så jag hoppas det liksom är så här det fortsätter, vi har haft tillräckligt med sämstigt väder! Tror din vecka kommer bli himla fin <333

 6. Åh så mysiga planer! Så skönt att inte ha så mycket måsten :) På tisdag kommer det upp ett inlägg med recept på batatsoppa med curry och ingefära på bloggen! Kan försöka komma ihåg att länka det hit då :)

 7. Hallå, dina glajjer! SÅ Snygga, passar dig perfekt! Och det faktum att det är maj är ju underbart – snart sommar :D

 8. Åh hoppas IBS:en ger sig och att du får en fin vecka ändå. Det är så vackert med maj och alla blommor och grönt! Kramis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.