Jag råkade lova en fågelskådning

1109

En lördag för lite sedan vaknade Johan och jag upp ovanligt tidigt för att vara oss, redan klockan sju ringde alarmet. Varför? Jag hade råkat lova Johan att vi kunde åka och fågelskåda.. Ångrade det så bittert de där minuterna klockan ringde, men ett lov är ett lov! Vi klädde på oss det varmaste och åkte ut i ingenstans. Bokstavligt talat ingenstans.

1110

Krav vid fågelskådning: matsäck!

Och på tal om matsäck: jag har i alla år uttalat detta ”massäck” och aldrig reflekterat över maten i säck på en pinne över axeln eller va sjutton uttrycket nu kommer ifrån. Det är såklart helt orimligt att det skulle vara ”massäck” och väldigt logiskt med ”matsäck”, meeeen.. så himla fult ord? Kan inte släppa det.

1111

Hur som! Vi köpte frallor och min bästa saltgurka på vägen men hade förberett ost och smoothie hemifrån. Att äta frukost ute är nog ändå min bästa plats för mat. Att ha solen på näsryggen och höra fågelsång medan en dricker sin hallonsmoothie, så himla bra grej.

1112

Jag ville såklart äta direkt (eehehe) men Johan var mer intresserad av vad som rörde sig på himlen.

1113

Så jag kollade in våren istället. Otto fick för övrigt springa fritt på åkern som fågeltornet låg på, han älskade det.

1115

Högst oklart lördagsrufs på hövvet ↑

Oliva, 3 år, kvällen innan: ”vilket fluffigt hår du har” <3

1114

Åhå.

1116

Det här med fågelskådning är ju egentligen inte min grej. Eller så här: jag har inget emot att vara ute i naturen, inte heller något emot att skåda fågel, meeeen jag är inte speciellt intresserad av vad vi ser. Jag glömmer namnen, har inget tränat öga för fjäderdetaljer och brukar beskriva min fågelskådarkarriär som ”det bästa skådade är säl”. För visste ni det förresten, att en vid Ottenby på Öland nästan alltid ser säl på sommaren? Mitt bästa!

Men mer eller mindre hela somrarna spenderade min familj på havet och på avlägsna öar när jag var yngre. Jag vaggades till sömn av det kluckande ljudet mot skrovet och var ute i naturen på öarna hela dagarna. Jag avskyr insekter och alla småkryp men är idag ändå gärna ute om jag får göra det på mitt sätt. Med kängor som distanserar och extrakontroller för spindlar där jag står och går. Så även om själva fågelskådningen inte ligger mig närmst hjärtat är det ändå fint att komma iväg så här, att hamna i ingenstans och bara vara. Precis som när jag var barn och lekte inte nudda mark på stenarna vid havskanten.

Få saker slår dessutom hans leende när han sett något nytt på himlen.

14 kommentarer

14 kommentarer

 1. verkar ju ändå varit väldigt mysigt! Det värsta för mig med fågelskådning är att vänta, jag kan verkligen inte vänta. Det börja pirra i benen och jag blir frustrerad in i benmärgen efter bara någon minut. Eh. Känner nu att det var en trevlig egenskap att ärva ner till barnet som i detta nu aldrig är still mer än en minut i sträck. Hm. Annars tycker jag om fåglar och att kunna arter och sådant (vi beställde ett nytt porslin som jag föll för, mest för att det påminner om koltrastägg i färgen) <3

  1. Hhahaha åh <3 Kan se dig och Tova framför mig, vid en kikare med massa spring i benen, haha :') Så himla fint med porslinet dessutom! Det vill jag gärna se mer av i bloggen!

 2. Men HUR mysigt! Kan ibland känna det där med att en vill dra tillbaka sitt löfte, men när en väl är ute är det ju 9 av 10 gånger så jäkla gött.

 3. Åh men vad härligt ändå (förutom tidig uppstigning). Jag skulle verkligen kunna sitta i timmar, men jag hade nog velat ”skåda genom kameran” istället för en kikare, haha!

  Häromveckan var jag ner mot Umeå och där var det tydligen något slags rekord i svanar, tror det var drygt 6000 stycken på en lägda. Det var väldigt vackert tyckte jag, så mycket vår. Och vad spännande att se säl, det har jag faktiskt aldrig gjort!

  1. Vi funderar faktiskt på att köpa extrafäste för att kunna fotografera genom tubkikaren! Det hade varit så häftigt :) Snacka om att kombinera intressena, haha!

   Åh, det låter väldigt fint! Så där mycket på en gång blir så häftigt. Och vårigt!

 4. haha, men massäck låter betydligt charmigare än ”maaaatsäck”! och håller med dig, att äta ute, i synnerhet att dricka varm oboy, är betydligt mer najs än att dricka det inomhus!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.