20170503 → på en solig altan med en fin känsla i kroppen

Hej på er! Vet ni vad? Idag blir det en liveblogg! Lite senare än jag tänkt, men i vilket fall som helst en liveuppdatering om vad som händer och känns just precis nu. Hoppas ni gillar!

1155

Idag vaknade jag upp med en sådan fin känsla i kroppen. Fåglarna sjöng utanför fönstret, det var ljust i lägenheten och jag var redo för dagen trots att klockan bara var strax över sex och jag hade lite huvudvärk. Igår köpte jag en ny hängselkjol i jeans för billig peng och idag klädde jag mig i den tillsammans med en solrosgul tröja, mest för att matcha känslan i kroppen. På jobbet fick jag höra att jag såg ut som våren, den finaste av komplimanger.

Jag sitter med datorn i knät på mina föräldrars soliga altan nu. Emellanåt kommer havsvinden och biter tag i den nakna huden, men mellan vindkasten är det så himla skönt här. Otto ligger bredvid och solar, min lillebror likaså. Jag älskar maj. Väldigt mycket.

1156

Så, hur är det egentligen? Jag beskrev ju min situation litegrann för er i det här inlägget och sedan dess har det hänt en del. Att bara få det där ur mig gjorde min ryggsäck lite lättare att bära. Jag är fortfarande i någon typ av svacka, men idag mer på kanten mot återhämtning än ner i djupet. Det är fortfarande kämpigt, jag hade ljugit om jag sa annat, men det går åt rätt håll. Gissa hur skönt det känns! Framförallt är jag så glad över att det är så mycket roligt som kommer hända framöver. Nästa helg är jag exempelvis i Göteborg på leva life-weekend. Jag har bara varit där ett fåtal gånger tidigare och är rätt kass på vad en kan hitta på för kul. Tipsa gärna med allt fint och roligt du vet att staden erbjuder mellan 12-14 maj!

Vad gör du idag? Hur mår du? Vad känns i ditt hjärta idag? Det är så himla fint att höra från er emellanåt, göra det här plejset lite mer som ett samtal än en envägskommunikation. Det är nog det allra bästa med att syssla med det här, att få hänga med alla er trots att det ibland är flera hundra mil mellan oss.

Tack för att ni vill dela det här stället med mig, det gör mig så glad.
<3

 

25 kommentarer

25 kommentarer

 1. Vet du vad EL? Tack för att du delar ditt liv med mig, du är tomme fasen den finaste människan jag vet och jag är så tacksam att jag, Olivia och Mattias får ha dig i våra liv. Bästa!

 2. Åh så mysigt det verkar vara! Skönt att det är åt det bättre hållet :) och du är så fin i den där outfiten (vilket du alltid annars också är). Själv kämpar jag på med de sista tenterna och sedan blir det tio dagars ledighet innan jobbet drar igång. Jag ska verkligen ta vara på de tio dagarna och göra ingenting. Känns verkligen som om jag behöver det!

  1. Åh, tack så hemskt mycket! Du gör mig så glad.
   Hoppas att de sista tentorna går bra och att du kan njuta riktigt ordentligt innan jobbet sedan. Att göra ingenting är så behövligt ibland. Kram!

 3. Hej Ellen!

  Vår ideella förening (som vi mailat kring innan) skall sluta upp med ett ölkafé och bjuda på goodiebags och spela fin musik. Det finns god mat, öl och en solig (hoppas jag) uteservering. Det blir ganska avslappnad, eftersom eventet är öppet för alla, även de som inte står på listan. Du och vilka du än huserar i Göteborg tillsammans med, är jättevälkomna att komma förbi!

  Kafé Magasinet huserar vi på (Tredje Långgatan), och om du är sugen på att stå på listan så kan du bara skicka mig ett mail så sätter jag upp dig. (Har mailat dig också.)
  Men fråga efter Julia om du kommer dit, så skall jag se till att ge dig en kram och en goodiebag.

  Kram, Julia
  Ung Lokal

 4. Så fint att höra att det går åt rätt håll, heja!<3

  Idag har jag och J varit på loppisrunda (höll hårt i slantarna och köpte bara en vas), sedan vandrade jag länge på Slottet (lokala blomsterodlarna här) och försökte även där hålla i slantarna men jag blir ju så glad av alla växter och allt är så fint och jag har så stora visioner för hemmet så det blev fyra nya bebisar ändå…

  I övrigt känner jag bara hur SKÖNT det känns att inte ha en massa jobb inbokat i maj. Att få stanna upp en stund och andas inför den otroligt hektiska sommar som väntar. Kroppen säger ifrån med migrän igår och störtflod av näsblod idag (tredje dagen på en vecka det bara vägrar sluta).

  I helgen har jag keramikkurs (LÄNGTAR), om mindre än två veckor åker vi till GOTLAND på minisemester och våren har hittat till vår gård i form av små krokusar <3 Så livet är kort och gott väldigt fint, samtidigt som kroppen är trött och sliten men med chans till paus nu.

  1. Haha, känner så igen det där! Att en håller igen på typ allt och så kommer en till blomsterhandeln…. :)) haha! Tur att de nya växterna kan göra en glad om och om igen hemma i alla fall!

   Låter så himla fint när du beskriver den närmsta tiden <3 Hoppas du får möjlighet och kan ta tid till att bara njuta och vila upp dig, det är du värd!

 5. Kul med Göteborg! Tips att är ta en liten promenad antingen i Botaniska, eller i Trädgårdsföreningen och kika in i Palmhuset. Växter overload liksom.
  Fika (eller luncha) på Kale’i Kaffebar (mellan magasinsgatan (där man även kan gå på shoppingrunda) och domkyrkan typ). Min favvo-butik nummer 1 ligger ett stenkast därifrån också, Floramor & Krukatös (Kaserntorget 8).
  Boka bord på Levantine en kväll för fin-middag.
  Åk en sväng till Majorna och spana i deras secondhand-butiker (finns ett litet gäng kring Mariaplan :))

 6. Älskar dina live uppdateringar. Så mysigt att få ”se” vad du gör. Och jag håller med om att du ser ut som våren.

  Jag tycker det är ganska tungt idag. Mitt extremt dåliga självförtroende efter dåliga förhållande förstör mycket för mig och det gör mig ledsen. Vet inte hur jag ska lösa det.

  Kram

 7. Vilken härlig färg på toppen din! I Göteborg borde du ta en drink på Bellora takbar på Avenyn, den takbaren är utsedd till en av världens (!) bästa. Om du gillar hamburgare, gå till Butchers Market. Om du blir trött på stadslivet och vill hänga ute i naturen, ta spårisen till Långholmen och ta en av västtrafiks färjor till nån av öarna :)

  Jag har knappt vaknat, men jag känner ändå att jag mår rätt bra. Fredag imorgon liksom! Älskar dessa korta veckor.

 8. Så härligt att du skriver om sånt som får en att tänka till och känna efter. Hur mår jag egentligen idag, just nu?

  Mitt spontana svar är att det är lite mycket just nu. Har i och för sig tagit mig igenom hälften av grejerna på min att-göra-lista för den här våren och jag börjar känna mig lite lättare. Idag är en bra dag för jag ska resa iväg. Bara att lägga alla måsten bakom sig för tillfället för de går ändå inte att göra något åt när man inte är hemma. Igår kunde jag njuta av att lyssna på musik igen, det har jag inte gjort på länge. Jag blev så glad!! Så det är en bra dag och jag är glad. Hurra!

  1. Så fint att det kan få en att stanna upp lite och fundera. Blir glad av att det uppskattas <3

   Åh, så fint att du har det bra! Det blir jag så glad av. Känner också igen den där känslan när något bara släpper, som när en bockat av mycket på en lista eller äntligen kan göra något som vart svårt eller jobbigt ett tag. En växer ju så mycket som människa av sådant, när en märker att det går framåt. Hoppas helgen vart och fortsätter vara fin för dig!

 9. Sista jobbdagen för veckan känns alltid enklare, tycker jag. Och det är den dagen idag! Solen skiner inte här, för första gången på några dagar, jag blev så förvånad. Så snabbt har jag vant mig vid solstrålar! Oavsett det, det är fredag, jag ska gå hem tidigt och sen är det helg. Och det känns så jäkla skönt! Hoppas du får det fint i Göteborg! Och välkommen till den här sidan kusten :)

  1. En vänjer sig helt orimligt snabbt vid solen! Vi har det lite molnigt här idag och jag kände direkt ”vaaaa? vad är det här!?” på morgonen, haha. Hoppas helgen blev fin för dig!

   Tack <3

 10. alltså, ja, din klädsel skrek verkligen vår (så till den milda grad att jag inspirerades av den, tydligen) <3 älskar också maj. Inte bara för att vi både firar åtta år tillsammans och tre år som förlovade, jag och Sami. Eller för att jag fyller år i maj. Utan för att maj helt enkelt är den bästa av årets alla vädermånader. Så det så.

  1. SÅ HIMLA GLAD över den där bilden än <3 maj är verkligen en sådan fin månad! också roligt att ha så mycket att fira, det förhöjer ju en redan bra månad ännu mer.

 11. Åh blir så glad av bilderna och att du njuter av sol! Det har jag också gjort i veckan. Just nu är det lite mulet, jag sitter och tar igen bloggläsandet och försöker att inte nysa bort hjärnan i all pollenallergi. Hoppas att du har en fin lördag! Puss fining!

  1. Åh, vad glad jag blir. Tack! Det är samma här idag, lite mulet och inte så varmt så jag tar igen bloggläsandet. Fin grej att sysselsätta sig med sådana dagar ändå. Hoppas allergin inte blir allt för olidlig nu, och att du fått en fin helg. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.