April: tack för att du återförenade oss med solen

1122

1039

1123

Så här har jag sett ut:
Jag har plockat fram och börjat använda kostymbyxor istället för jeans, ett så bra val. Så mycket mer bekvämt och dessutom lätt att kombinera både med skjorta och enkla tshirts. Min favoritkombo just nu är finare byxor och enklare tröja eller enklare kostymbyxor och finare blus eller skjorta. Jag har fortfarande svårt att få styr på håret på hövve. Går i nya svarta vans på fötterna och har fortfarande vårjacka. Gärna också en skorf (penny <3) i håret eller runt halsen.

Nu när det slår om till maj ska jag banne mig plocka fram mina lättare kläder och skor, äntligen.

FullSizeRender-8

IMG_4317

Det här har gjort mig glad:
När vårsolen äntligen föll på näsryggen. Vitsippehavet vi hamnade i på en dagsutflykt. Johan, en skäggig sådan. När orden till slut lossnar och det går att skriva igen. När det också går bra att läsa, helst i samma period som skrivandet fungerar. Otto som dansar när en kommer hem från jobbet. Ni.

Jag har känt:
Allt.

1055

Detta har hänt:
Vädret har växlat från sol till snö på bara någon dag ibland. Jag har varit i ett kallt Sund och byggt på sommarstuga, gått på restaurang i Borgholm en solig kväll och bokat en helg till Göteborg i maj. Jag har också tagit sköna kvällspromenader med Johan, pratat om stora livsfrågor och små vardagsbekymmer medan kvällssolen slagit i ryggen och gruset knastrat under skorna.

Jag fortsatte jobba halvtid för att kroppen inte orkade mer, justerade mina arbetsuppgifter för att minska stressen och lyssnade på kroppen i tid den här gången.

1095

FullSizeRender-25

Jag har gjort:
Åh, inte alls mycket. Jag har läst litegrann, klart Allt som blir kvar och påbörjat Stanna. Planterat om växter som blivit för stora för sina krukor, odlat upp kastanjer och utökat pelagonfamiljen från en stickling till fyra. Jag har bakat kolakakor, sökt studier till hösten och börjat leta lägenhet inför flytten till Malmö.

1047

1060

FullSizeRender-12

Detta har jag ätit:
Den här månaden har jag ätit så himla mycket smoothies, typ en om dagen nästan hela månaden. På hallon, blåbär, mango, jordgubbar och banan, med mandel- eller cashewmjölk. Till middag har månaden bjudit på bland annat tapas och pärlcouscous med jordgubbar, avokado och gosallad. Och tacos, alltid tacos.

Månadens bästa:
Att jag känt mig mer och mer medveten om min situation i utmattningen och mitt mående i det, att jag i och med det kunnat säga ifrån och justera om för att kunna fortsätta framåt och framförallt må bra. Att även om jag har skitdagar och skitveckor och skitperioder är medveten. Det var jag inte förut, inte på samma sätt.

Och solen också, såklart. Fräknarna som börjar synas på kinderna, den nakna huden som inte längre fryser.

1089

Populära inlägg från mars:
▸ Veckans lista → i nytt format!
Hur söker en hjälp för utmattning?
Den bästa lunchen är frukost
Så här ser sticklingarna som flyttade till sju av er ut idag!
Ett par saker som hänt i veckan
Tack o bock, tapas i Borgholm
Det är så här det ligger till

 

April kom med solen och vårvärmen och det är jag så himla tacksam för, även om månaden också bjöd på vinterväder. Efter att snön precis fallit i mitten av månaden tog jag tag i Johan och sa ”varför utsätter en sig för det här, att bo i Sverige? tio månader av skit för att kunna njuta två under sommaren? fy fan”. I tankarna gick jag på kullerstenar, bland apelsinträd och livemusik på bakgatsbarer, i ett avlägset land som drog ett bättre nummer i sollotteriet. Sen faller jag tillbaka i allt fint Sverige också har. Välfärd, trygghet. Hur jäkla fin och fantastisk sommaren faktiskt är när en stått ut en total evighet av vinter och gråtrist mellanväder. Bara en tar sig dit.

Har april gett dig något speciellt att minnas? Kanske något extra fint som hänt eller känts? Berätta gärna lite om hur månaden varit för dig, det är så fint att få ta del av.

16 kommentarer

16 kommentarer

 1. Blir helt varm och glad av att läsa hur du hanterar din situation; det gör en internetvän lugn att se hur du tar hand om dig. Jag hejar på dig! Mitt april har varit helt bananas i pluggväg, från en kurs till en annan med ansvariga som rör ihop saker istället för att hålla ordning. Men ska nog ta mig igenom detta med. Längtar mest till 20-gradig värme och min långa Englands-helg i slutet av månaden nu :D

  1. <3<3
   Åh, så himla trist med så rörigt mitt i allt detta? Men du! Glöm aldrig att du är grym och klarar vad som! Hoppas också att vi får ta del av England genom din lins, det hade vart så fint :*

 2. Tacos alltså. Skulle kunna äta det varje dag, till varje måltid. Har du testat frukosttacos? Runt tunnbröd fyllt med massa gottigheter såsom ost och avocado med kaffe och nachos till. Galet gott!

 3. Åh vilket fint inlägg :) Bra tips med kostymbyxor! Dock knäppt att de är skönare än jeans?? Man tänker ju att vi mer informella kläder desto skönare ska de vara.

  Hoppas ni hittar en bra lägga! Älskar Malmö, ska jobba där i sommar och är så pepp på att få vara där varje dag :)

  Jag bokade en resa till Berlin förra veckan, det är min första resa med min pojkvän och vi ska åka tåg dit och hittade ett ”miljövänligt” hotell. Håller på att bli allt mer miljöintresserad så är såå nöjd med att ha hittat detta, hoppas på inspo :)

  1. Åh, vad glad jag blir. Tack! Ja, jag har också alltid tänkt så, men väljer idag kostymbyxor framför jeans alla gånger. Tips!

   Så härligt med en sommar i Malmö! Hoppas det blir fint <3 Riktigt fint med en Berlin-resa i miljötänk också, sådan bra grej. Hoppas ni får det fint!

 4. ”jag har känt: ALLT”. Gud, sån himla +1 på den. Dessa ständiga känslovirvlar, inte konstigt man är trött ju? Hursomhelst, ska bli inspirerad av dig och börja med mer smoothies. Och tacos.. hmm, blev himla tacosugen nu. Hoppas maj blir en finfin månad för oss bägge <3

  1. Eller hur! En blir ju helt slut av att känna så där mycket hela tiden.
   Smoothies är verkligen det bästa! MVH en som åt smoothie nyss och tacos till middag igår :)) Kram!

 5. så fin sammanfattning, som alltid <3 i april i år fyllde Tova 1 och vi firade att vi varit en familj i ett helt stort litet år. Rätt fint, alltså. Så hade vi babyshower för min kusin / sister from another mister och hon blev så överraskad och glad så jag grät <3

 6. Det glädjer mig så att du ser att du är medveten och kan ge dig cred för det i den här resan du gör. Så viktigt. Att faktiskt se alla steg längs vägen. <3

 7. du är så fin!
  saknat att läsa din blogg!!! haft det så stressigt i april för att jag rest å flängt runt massa. kul! men tar ju på energin att försöka proppa kalendern med grejer.. heelt slut nu.

  men du! när ska du hälsa på i gbg?? ❤❤❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.