Våren stod på köksbordet och vi fick lyxfrukost serverat på lördagsmorgonen

1124

Förra helgen åkte jag och Johan till Öland för att vara där över helgen. Långhelgen dessutom, i och med första maj på måndagen! Men innan vi kommer till ön behöver vi åka lite buss. Jag lyssnar alltid på musik eller podd på vägen förresten. Hur fördriver ni tiden bäst när ni åker bil, buss eller tåg?

1125

För ett par månader sedan var det svart ute när vi kom fram till ön på fredagskvällen, nu är det annorlunda.

1126

Otto började direkt med det han alltid gör: kasta runt och jaga sin mjukisgrävling och knöla ihop alla mattor i små högar.

1127

Johans mamma Maria hade gjort vårfint på köksbordet. Sådant hon plockat i trädgården gissar jag. Där finns allt.

1129

1128

På fredagskvällen tog jag inga fler bilder, men på lördagen vaknade vi upp i ett ljust rum med en gosig Otto på oss ↑ Johans lillasyster Sara har bott i Barcelona två månader under våren och var nu också hemma på ön. På morgonen kom hon in till oss och sedan låg vi och pratade om jobb, killar och Portugal till Maria kom och ropade att frukosten var klar.

1131

Maria hade varit uppe flera timmar och bland annat bakat en västerbottenpaj och pannkakor, gjort smoothie och lagat potatis- och purjolökssoppa till middag. Så himla produktivt så tidigt på morgonen! Själv orkar jag knappt tänka så tidigt, hade aldrig lyckas följa ett recept felfritt.. ehe.

1130

Jag har ju nämnt för er flera gånger tidigare att lördagsfrukostar är mitt bästa. Älskar dem. Gillar för övrigt lördagar väldigt mycket, men just frukosten är så fin på något sätt. Den här dagen blev dock inte så rolig efter just detta. Lite i förbifarten nämnde jag här att min IBS började strula den här helgen, det var efter den här frukosten. Jag åt en pannkaka i storlek handflata med hallonsylt och min mage gick ut i strejk direkt. Jag tänkte kanske att vi skulle prata om det någon dag, om IBS. Jag har fått lite frågor från fler av er där ute med bråkiga magar, om vad jag äter och hur jag klarar av min IBS i sådana här skov, och kanske ska vi köra ett fråge- och svarsinlägg på det? Lite tips och vad en kan tänka på och så där. Säg till om ni vill!

Nu ska jag njuta av det sista på helgen. Det hoppas jag att ni också gör. Vi hörs!

8 kommentarer

8 kommentarer

 1. Guuu vad drömmigt att ha en plats att åka bort till. Aldrig varit på Öland heller, alla säger att det är så fint! Så himla trist att höra om din IBS; jag har det också enligt läkaren (jag är dock skeptisk till om det stämmer) och för att den inte ska bråka behöver jag tänka på att inte överäta pga den klarar inte av för stora portioner. Failar på detta så ofta dock.

  1. Åh ja, Öland är verkligen så himla fint! Säg till om du har vägarna förbi någon gång i framtiden :)
   Det är så trist ändå, att en ska behöva tänka så mycket på det med maten.. Även om jag också ”fuskar” och struntar i vissa saker hade det varit så himla skönt att bara inte behöva bry sig för en stund. Mat är ju livet!!

 2. Jag vill också ha ett ibs-inlägg då läkaren tror att jag har det. Min mage får liksom kramp och känns som en ballong som ska explodera när jag äter sådant som jag inte brukar. Gluten och fet mat tex. Kram!

 3. Så himla mysigt inlägg! Intressant om IBS. Vill gärna ha ett sånt inlägg! Tycker aldrig att jag får någon ordning på det. Alla säger så olika saker. För mig är det verkligen bara stressläget som gör skillnad. Och att jag undviker fiberrik mat iofs.
  När jag åker tåg som jag ska göra nu imorgon :D så redigerar jag oftast bilder och lyssnar på ljudbok. Älskar att redigera bilder på tåg :D Eller så skriver jag på min bok. Tycker så mycket om känslan av att ha en tydlig deadline när tåget kommer fram. :)

  1. Det är verkligen trixigt emellanåt, att få en fungerande vardag när magen bara bestämt sig för att hata allt. Jag ska se till att fixa ett inlägg inom närmsta framtiden!
   Åh. Redigera bilder på tåg har jag nog aldrig testat! Det måste jag se till att prova, låter verkligen rogivande :) Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.