Veckans lista → säsongsgrönsaker till middag och ett tips till er

1196

▻ Veckans planer:
Om jag känner mig själv rätt (vilket jag hoppas att jag gör vid soon to be 25) kommer jag gå hela veckan och längta ihjäl mig efter leva life-weekend i Göteborg. Vi åker på fredag och innan dess ska jag träffa Line med Stella, sitta på balkongen och läsa minst en eftermiddag och gärna också sola lite på gården hos mina föräldrar om vädret tillåter. Och klippa mig!

▻ Veckans läsning:
Bloggar. Tänker att jag gärna utökar mitt bloggläsande med nya favoriter. Vilken är din bästa blogg? Tipsa gärna om sådana jag inte får missa!

▻ Veckans måste:
Hålla mig frisk (hade huvudvärk heeela förra veckan) och packa inför Göteborg. Inget annat.

▻ Veckans middag:
Den här veckan ska vi försöka sikta in oss på svenska råvaror bland frukt och grönt och laga efter det! Äntligen är det säsong, viktigt att ta tillvara på.

Nu ska jag berätta något trist. I förra veckan nämnde jag ju för er att jag fått ett nytt skov av min IBS, det innebär att jag måste vara superpetig med vad jag äter numera. Enkelt förklarat så lite kolhydrater som möjligt, men det innebär alltså att rätt mycket går bort. Det är enklare för mig att lista vad jag kan äta än vad som inte går. Fler av smoothierecepten ni tipsade mig om här, som jag tänkt göra och recensera, innehåller sådant jag inte vågar prova/vet att jag inte klarar av att äta just nu och jag blir därför tvungen att vänta lite med smoothietestet och inlägget. Jag vill bara att ni ska veta, så ni inte undrar varför det aldrig kommer. Jag hojtar till när det kanske går att äta äpple, yoghurt och juice igen så kör vi inlägget då!

1183

▻ Veckans önskning:
Att jobbveckan blir smooth sailing. Att solen får vila på näsryggen varje dag.

▻ Veckans musik:
Finns inget som är så skönt som att köra Sweet Soul Synday i bakgrunden när en pysslar med annat. Jag har den exempelvis på när jag skriver det här. Kräver inte speciellt mycket fokus men är ändå fint att ha där i bakgrunden.

▻ Veckans pepp:
Det är maj, kortvecka och på onsdag klipper jag mig. Äntligen.

▻ Veckans tips:
När det fina vädret drar in över vårt avlånga land blir jag alltid så sugen på att gå på loppis. Ur både miljö- och ekonomisynpunkt köper jag gärna second hand. Här kommer därför två tips till er som vill utöka och förnya er vår- och sommargarderob men ändå handla i andra hand: Facebook-grupperna Labels we love och Circle of clothes. Supermycket fint till bra priser + alltid kul att få paket på posten.

▻ Veckans blogginlägg:
Den här bloggveckan är välplanerad i och med att jag kommer vara på resande fot sista halvan. Jag tänker mig att veckan kommer bjuda på lite frågor och svar, snittblommor, Indien och eventuellt ett liveinlägg från Göteborg. Vad säger ni om det? Är det något ni saknar är det som vanligt bara att hojta till så försöker jag lösa.

22 kommentarer

22 kommentarer

 1. Alltså, du får säkert hundra tips om IBS, men eftersom en apotekare av en slump RÄDDADE mig typ, så måste jag ändå ge dig samma tips:

  jag hade alltså IBS i 10 år. KUL. 99% innebar det att min mage:

  1. Var för snabb. Alltså typ en sekund efter att jag ätit så behövde jag gå på toaletten. Ibland var det extra kul och så bestämde sig magen för att tömma sig på allt som den ätit sen begynnelsen av tiden. Du förstår nog.
  2. Gasig

  Så, jag gick till mitt apotek till slut (hade provat allt annat) och frågade om det kommit någon ny mirakelkur. Träffade världens duktigaste lilla kvinna, som gav mig tipset att äta en halv dos av Imodium Plus med Dimeticon.

  Hon sa att det finns inga faror med att äta imodium, men man kan däremot få förstoppning om man äter för mycket. Så jag skulle vara noga med att testa mig fram till en dos som passade mig. I regel sa hon att OM man har IBS helt utan förstoppning (vilket jag hade) så fungerar det jättebra.

  Resultat:
  Tog tre dagar, sen var det som att jag aldrig haft IBS???!!! Får ont i magen två ggr i månaden nu typ, om jag har ätit glass eller rökt och druckit tusen öl :))). *skylla mig själv*
  Tål nästan all laktos igen, och kan äta stark mat utan att magen bryr sig.

  Rekommenderar å det grövsta!

  KRAM

 2. Hej Ellen!
  Du får jättegärna kika in på min blogg om du skulle vilja.
  Har inte kommit igång ordentligt än, då jag vill skriva om min 5 månaders resa i Australien som jag gjorde efter att jag nästan gått in i väggen och sa upp mig från jobbet.
  Tar babysteps.

  Hoppas du får en fin vecka!

 3. Usch så jobbigt med IBS, kan inte ens föreställa mig trots krångelmage… Men för att du ska ha nåt bra att läsa tänker jag säga att mina bästa bloggar just nu är aliciasivert, smdlnd och västerdrottningen! Tycker alla har sin egen grej de gör som är så fin <3

  1. Tack för tipsen! Känner igen alla sedan tidigare men läser bara Västerdrottningen, ska verkligen kika in de andra lite mer noggrant :) Kram!

 4. jag har många favoriter, min egen inkluderad (hehe, förlåt om du tar det som lite opassande gratis-reklam, ej menat så!), och annars gillar jag Julia på prick.blogg.se, Lovisa på polichinelle.se, Isabel Boltenstern på isabelboltenstern.com, Vicky på vickys.se och Linn på linnwiberg.se. Plus Elsa och Sandra, men de gissar jag att du redan följer. Ha det så fint i Göteborg!

 5. Haha sitter på exakt samma mission, på jakt efter nya bloggar att förälska sig i, och så hamnar jag här som av en slump!
  Vet dock ej om jag har så många tips att bidra med, känns som att en främst läser de där bloggarna som alla redan följer slaviskt (with all due respect, för att skribenterna är queens såklart) men ska kika in tipsen du fått i kommentarerna här ovan! Ok nu vart det en väldans lång utläggning om egentligen ingenting – hoppas du får en trevlig helg! xx

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.