Snittblommor i maj

1174

Börjar det inte bli dags att titta på vad maj månad bjuder på för snittblommor här hemma? Det tycker jag!

1175

För en vecka sedan var jag i min bästa blomsteraffär igen. Dem har alltid väldigt fina snittblommor för styckpris, men också små buntar med paketpriset 3 för 100:- eller liknande. Den här gången föll det på nejlikor i lite olika storlekar och nyanser av rosa och beiget.

1176

Som alltid fördelar jag ut blommorna i olika glasvaser och ställer lite här och där i lägenheten. Den här ↑ står exempelvis i vardagsrummet.

1178

Och en mindre variant ↑ i vårt sovrum.

1181

För mig har snittblommor blivit vardagslyx, något jag längtar till, väljer med omsorg och sedan njuter av varje dag. Det kostar en liten slant varje gång men ger också tillbaka så mycket. Jag gillar speciellt att köpa snittblommor i lite större buntar och fördela ut i mindre vaser, sedan spara det som blir över i en egen vas. När blommorna i de små vaserna sedan vissnar går jag och plockar från restvasen och omfördelar blommorna som fortfarande står fina. På så sätt kan en njuta av dem länge!

Och hörni, växter måste ju ändå vara vardagslyx när den är som bäst!

Har du något som du unnar dig i vardagen? Som kanske kostar ett par kronor eller någon hundralapp men som i slutändan ändå gör dig så pass glad att det får vara värt det?

21 kommentarer

21 kommentarer

 1. omg nejlikor är så förbannat fina herregud!! köper aldrig blommor men min roomie gör ibland, och varje gång blir jag helt ”men hallå?! så sjukt fint!?” haha.

 2. Unnar mig sällan blommor, men kaffebönor…. det unnar jag mig varje dag så jag får nymalet kaffe. Och då är det bönor köpta i te- och kaffeaffären, inte i livsmedelsbutiken…

  1. Det låter också som en väldigt bra grej att unna sig! Jag dricker själv inte kaffe, däremot te, och det finns inte mycket te som slår det en kan köpa i te- och kaffebutiker. Helst i lösvikt!

 3. Så himla vackert det ser ut, önskar verkligen jag hade denna ”blomstertalang”.
  Istället för blommor så brukar jag köpa någon lite finare choklad, kan verkligen förgylla en vardagskväll😊
  Kram🌸

 4. Åh vad fint! Jag älskar rosor och gerbera! Oftast har jag det på mitt skrivbord och på byrån i vår hall. Annars ”lyxar” jag till det med jordgubbar och nutella :D Fast jordgubbar har jag nästan alltid hemma under våren och sommaren, så det är mest nutellan som blir ”lyxet”.

  1. Alltså!!! Jordgubbar, nutella och grädde i en skål….. herregud vad gott det är! Helt klart också bra vardagslyx :D Jordgubbar är för övrigt något som också nästan alltid finns hemma här på sommaren!

 5. snittblommor är min största last, utan tvekan. innan i år var det tulpaner och ibland ranunkel, nu är det främst pioner. så ljuvligt! jag tycker det är värt även om det kostar, för det piggar upp mig så mycket :)

 6. alltså nejlikor, det måste ju ändå vara ganska högt i topp-fem av livets blommor. Så fin och hållbar! Har verkligen inget utrymme för att unna mig just nu, men typ att dricka en kopp kaffe i kvällssolen på trappan är ju ganska lyxigt. Ännu lyxigare att snart (snart snart snart!) få dricka det på eget berg vid havet. Va. Nyp mig i armen.

 7. Jag vardagslyxar också med snittblommor, så härligt! En annan sak som jag vardagslyxar med, som
  kanske låter lite knäppt, är god juice på morgonen. Jag älskar juice och njuter så himla mycket av att dricka riktigt god juice :)

  1. Åh, sådan fin grej att vardagslyxa med ändå! Tycker inte alls det låter knäppt, snarare väldigt klokt att börja morgonen med något en gillar så mycket :)

 8. Brukar också portionera ut i småvaser när jag har blommor, det blir så hemtrevligt och mysigt! Älskar speciellt att ställa en liten blomma på handfatet i badrummet, få saker känns mer lyxigt än att stå och borsta tänderna tillsammans med en fluffig ranunkel!
  Ett vardagslyx jag brukar unna mig är korsordstidningar, känns ibland som lite onödiga pengar men jag älskar att sitta lösa korsord i lugn och ro medan jag äter frukost eller middag! :)

  1. Åh ja, badrummet är en sådan bra plats för blommor! Jag ställer sällan en vas på handfatet men däremot har jag en liten vas med en kvist murgröna i på en hylla i badrummet, så himla fint att titta på. Också så fin grej att unna sig något som ger en lugn och ro så som du beskriver korsorden för dig :) Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.