Den stora listan om sommarens semester

Om ett par timmar åker jag till Göteborg på leva life-weekend! Det ska bli fint. Ett par veckor framöver har jag lagt ut lite smygsemesterdagar för att tjuvstarta sommaren, idag är en sådan dag. Så vad passar väl då bättre än att kika på en semesterlista? Prick allt om sommarens semester. För nu, nu är det inte alls långt kvar!

Vill du följa under leva life-helgen hittar en mig på Instagram som lindbergellen, precis som vanligt. In och kika, det blir kul!

11

Vad ska du göra på din semester?
Njuta! Jag ska sola och bada och läsa och promenera och sova länge och vara vaken inpå natten.

Ska du åka någonstans?
Vi åker alltid till Öland, Johan och jag. Så bor vi i hans mammas hus tillsammans med hans syskonskara och respektive hela semestern. Så flott! Efter semestern, någon gång i september, tror jag också att det får bli en utlandssemester. Blir helt knäsvag av alla Floras inlägg från Portugal, så dit vill jag om jag får önska.

Hur länge ska du vara ledig?
Fyra veckor. Eller fem. Det beror lite på om jag börjar studera eller inte, vi får se!

10

Vad vill du verkligen hinna med?
Måste hinna med att hitta en lägenhet i Malmö under sommaren, helst innan semestern börjar. Annars tror jag faktiskt inte det är något som måste hinnas med. Skönt så.

Vad tror du egentligen att du kommer göra?
Sola och bada och läsa och promenera och sova länge och vara vaken inpå natten.

Vad ser du mest fram emot?
Johans syster är i just detta nu höggravid och föder en liten miniperson inom en månad. Ser så mycket fram emot att få träffa den där lilla personen! Men också att fika under fläderträdet, springa barbent i gräset och att det kommer vara ljust så himla många timmar på dygnet.

Vad kan gå fel?
Allt egentligen? Men det kan regna konstant, vara kallt och kanske lite blåsigt, det som hade varit sommarfel.

02

Vem kommer du vara mest med?
Johan och Otto.

22

Vad kommer du lägga mest pengar på?
Oj. Brukar inte lägga speciellt mycket pengar på något under sommaren, vi hänger ju mest bara runt och har det härligt. Men kanske loppisar då? Det finns det ju massor av på Öland under sommaren.

Vad kommer du köpa inför semestern?
Sköna klänningar och kanske en hatt.

Kommer du använda det?
Såklart!

06

05

Kommer du bli brun?
Jag hoppas det. Har grundat bra med både Indien och Spanien förra året. Jag har vita pigmentfläckar på armarna som synts hela vintern, det brukar dem inte göra så jag antar att det här kan vara min brunaste vinter på länge.

Vad vill du säga till ditt semester-jag?
Koppla av, ta det lugnt och njut. Och det kommer bli bra.

12

09

Vad kommer du äta?
Hallon, melon och jordgubbar. Halloumi, hummus och äggröra.

Vad kommer du dricka?
Isvatten, lemonad och mojito.

Vad kommer göra den här semestern extra bra?
Att jag förhoppningsvis kommer kunna njuta ordentligt av den lediga sommaren och sedan minnas den efteråt. Det gick jag miste om med förra årets semester.

Vad kommer du ha på dig?
Hängselshorts, klänningar och bikini.

04

Hur kommer du att göra dig illa?
Kanske skrapa knäna på varm asfalt, skära fotsulan på vassa stenar i havet eller bränna näsan i eftermiddagssolen. Eller bli riven av Otto när vi badar i kalkstensbrottet.

Vad oroar du dig för?
Att vi inte kommer hitta en lägenhet i Malmö. Dödsorolig för det, om jag ska vara helt ärlig.

Vad kommer bli extra speciellt i år?
Allt.

08

Hur kommer du minnas din semester sen i september?
Jag vill minnas den, bara så. Minnas den. Jag minns i princip inte alls förra årets semester eftersom den hamnade mitt i min krasch för utmattningen. Jag vill minnas det här årets, och gärna som den bästa genom tiderna.

Lista från Elsa.

Vad ser du mest fram emot inför sommaren? Nu är det inte alls långt kvar alltså, fy sjutton så härlig tanke!

30 kommentarer

30 kommentarer

 1. Så fint det låter. Jag ser också framemot att ta lite revansch i år. Har också så sjukt mkt minnesluckor från förra året. Men mest ville jag säga att jag ska hålla ögonen öppna efter lägis. Från när letar ni?? Kram!

  1. Åh, vore så fint om du kunde hålla ögonen öppna efter lägenhet <3 Vi är flexibla gällande tid (jag har min storebror i Malmö där jag kan bo om jag börjar studera v.35 och vi inte flyttat tills dess) men vi tänker oss gärna 1/9! Vi har siktet inställt på 2-3:a, gärna i eller runt Carolikvarteren/Gamla staden, men även där såklart flexibla :) Kram!

 2. men vilket härligt inlägg! snacka om att man blev sugen på sommar nu :) och bilden på 4 personer på en väg – alltså SÅ mycket svensk sommar över den bilden!

 3. Jag har lite panik inför sommaren. Jag vill ta det lugnt och bara njuta. Men också hitta på något kul, jag vet bara inte vad. Sen känns det som att man ”måste” hinna med att besöka alla i familjen, en vecka här en vecka där och sen var semestern slut och man har inte hunnit ligga i solen och läsa… Ah! Bara man får lite koll på läget ska det nog lösa sig….

  1. Sen glömde jag ju skriva detta. Om ni kan tänka er att bo i andra hand till att börja med och du sökt in för att studera i Lund kan ni söka bostad här: http://bopoolen.nu/uthyresbostader/ Jag tror i alla fall att det var så att man måste plugga i Lund. Värt en titt kanske i alla fall :) Lycka till!

 4. så härliga bilder – helt knasigt att det precis just var vinter (eh, i veckan om en ska vara petig, men det ska en ju inte) och om några veckor är det högsommar! Ser så himla mycket fram emot den här sommaren med allt vad den kan innebära <3

  1. Tack så hemskt mycket! Men ja, eller hur? Jag blir het snurrig av att vädret varit så knäppt på sistone, kan liksom inte riktigt förstå att värmen förhoppningsvis är här för att stanna nuuuuuu!!

 5. Så himla fint och mysigt allt låter. Hoppas verkligen du får njuta av semestern, lite revansch från i fjol liksom. Och vad kul om ni kommer er iväg till Portugal sedan, dit vill jag också hemskt gärna åka (speciellt efter att ha kikat på mästarnas mästare nu i flera veckor – så fint!).

  För mig väntar en sommar med typ 120% jobb. Drömmen att en dag ha en tjänst som innebär möjlighet till semester alltså.. MEN, jag tror att sommaren kommer bjuda på en hel del fina stunder ändå, för jag ska nämligen få fota både bröllop och arbeta som kulturredaktör = få betalt för att fota, recensera och intervjua massa coolt folk till bland annat Trästockfestivalen, så det kommer bli en himla fin sommar ändå tänker jag!

 6. Jag ser mest fram emot min och sonens planerade road trip. Vi tänker ta en runt Vättern och sova i bilen en natt. Men om vi gillar det kommer vi också ta en runt Vänern. Dessutom kommer det bli så skönt att bara vara ledig och njuta av tid tillsammans och sol och bad.

 7. Så härligt! Som jag längtar! Hoppas verkligen det blir en lugn och fin sommar med många lugna minnen att vila i även när hösten kommer.

 8. Åh vad sommarpepp jag blev nu, har känt ca. noll inspiration inför den innan. Kanske behöver göra listan själv och verkligen reflektera :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.