Maj: med maj kom solen, värmen och skoskavet

1240

1263

1160

Så här har jag sett ut:
Maj har verkligen bjussat på en förändring rent klädesmässigt ↑ I april skrev jag om att jag bytt jeans mot kostymbyxor och att skjortorna fortfarande hängde med stadigt. I maj struntade jag i strumpbyxorna, fick årets första och skoskav och köpte till slut nya favoritjeans. Jag har haft kjol och klänning, gått barbent och lämnat jackan hemma. Precis så som maj ska vara!

Under månaden passade jag också på att göra en separat kategori för just kläder, hår och annat fint. Ni har väl inte missat den? Mitt i månaden gick jag också och klippte håret! Det har jag inte visat er än, så himla dåligt av mig. Längden skymtas lite på de två första bilderna, men jag tänker verkligen att vi ska kika lite närmre på detta någon dag snart. Promise.

1127

1224

Det här har gjort mig glad:
Våren som kom och sen blev försommar. Blomster på köksbordet. Öland, alltid Öland. Att vakna upp på morgonen och det är ljust ute redan. Johan. En bra känsla i kroppen. Att ha lagt in ett par utspridda semesterdagar för att få extra långa helger emellanåt. Olivia, 3 år, som sa ”Jag saknar Johan” när han var bortrest ett par dagar. Solen. Värmen.

Trettio jäkla grader på min kropp!

1266

Jag har känt:
Maj har verkligen varit så dubbelt i mig. Samtidigt som månaden varit så jäkla fin på alla sätt har den också varit en som kantats av mycket ångest och oro. Mest på grund av min utmattning och framtiden. Det blir så svårt att liksom samtidigt kämpa för att bli frisk när en också hela tiden måste ligga steget före för att planera närmsta framtiden på bästa sätt. Tänk om, ifall att och så vidare.

Men: Jag har kommit så himla långt mot förbättring i min utmattning. SÅ. HIMLA. SKÖNT.

1210

1212

Detta har hänt:
Jag har varit på Öland, besökt Göteborg (Göteborg bjöd så sillkastning, skräck och svamprisotto) och haft minisemester över en långhelg. Jag har plockat fram och rensat mina sommarkläder, gjort en speciell hög för sådant som ska upp i en loppisflik på bloggen och skänkt resten till Röda Korset. Försäkringskassan började strula med min sjukpenning och jag tvingades till slut gå upp i arbetstid trots att jag egentligen ska vara sjukskriven på halvtid.

Precis i slutet av månaden blev Johan morbror – och jag ”moster” – till en Mira <3

1264

Jag har gjort:
Wow. Vad har jag gjort? Den här månaden har jag varken sytt, målat eller skapat speciellt mycket. Jag antar att det blir så emellanåt, speciellt när första sommarsolen kommer och värmer oss. Tror ni inte? När jag sammanfattar juni vill jag i alla fall att jag då räknar upp att jag utvecklat bloggen litegrann och målat en tavla till Johan.

Under maj har jag i alla fall både rensat ut och fyllt på min garderob. Läst lite bok, läst mycket bloggar. Promenerat i kvällssolen och fått fräknar på näsryggen. Bara sådana grejer, känns så skönt ändå.

1200

1188

1244

Detta har jag ätit:
Maj månad var också månaden då min IBS började strula igen. Först superbråkigt, sedan lite lugnare igen mot slutet av månaden. Det har därför varit rätt trist i matväg under maj, jag har ju knappt kunnat eller vågat äta något. Jag har i alla fall ätit många goda sallader och gjort ett flertal goda smoothies att servera i skål med topping. Grillat grönsaker och fallit totalt för pärlcouscous. Även här har jag vart inne och strukturerat lite bland kategorierna! Numera finns mat, recept och annat gott att kika in också.

Det bästa i matväg måste väl ändå vara att vi kunnat handla efter säsongsutbud i mataffären. Valt bort sådant som färdats långa vägar för att hamna här och istället plockat sådant som odlats nära. Det gillar jag.

1145

1262

Månadens bästa:
Med maj kom sommaren! Älskar maj för det. För värmen, för solen, för glädjen.

1173

Populära inlägg från mars:

 Om surdeg, prickar på naglarna, Stanna och vad jag sökt för studier till hösten
‣ Vad som står på fönsterbrädorna just nu (önskeinlägg från er)
‣ Den stora listan om sommaren semester
 20170503 → på en solig altan med en fin känsla i kroppen
‣ Resan till Indien, del ett
5 smoothie bowls att dregla över
Allt om våra kastanjeträd (önskeinlägg från er)
‣ 
Sådant som gör livet som utmattad svårare att leva

 

Jag kan inte riktigt hantera det här att vi redan checkat av fem månader på det här året. Fem månader. Är det bara jag, eller har inte dessa månader gått oerhört snabbt? Hur som helst är maj en av mina favoritmånader. Maj bjuder liksom på allt, som en smygstart på den riktiga sommaren. Förväntansfullt, spännande och så jäkla lyckligt. Änt-lig-en är vintern slut.

Vi kanske ska passa på att prata lite om det här med att påverkas av vädret också. Gör du det, påverkas av vädret? Är du i grunden glad vid fint väder, och får kämpa lite för att hålla humöret uppe när det blir mulet eller regn? Behöver jag ens nämna att jag är så? Sol ute, sol inne borde jag trycka på en tröja, kanske tillsammans med en med resting bitch face att bära på de sämre dagarna. Jag vet inte vad det är, men det är banne mig så mycket lättare att dra på smilbanden när solen skiner!

Hur har maj varit för er? Är det något extra fint som hänt eller känts hos dig? Berätta gärna, det är så fint att få ta del av.

20 kommentarer

20 kommentarer

 1. Känner så mycket igen mig i det du skriver under ”hur jag känt”. Sedan jag avbröt mina utbytesstudier i mars och tillfälligt flyttade in hos mina föräldrar har jag haft så dubbla känslor. Jag har ju liksom behövt planera för framtiden; ska jag fortsätta plugga eller inte? Var ska jag jobba i sommar? Vad vill jag med mitt liv? Och när jag stressat med det har alla sagt ”du ska bara vila nu!”. Och jag har tänkt ”herregud, jag vet, men jag har inte tid att vila.

  Som tur är börjar det reda ut sig nu. Jag flyttar snart tillbaka till Jönköping, har ett sommarjobb som väntar och ska fortsätta min utbildning i höst. Fortfarande livrädd att inte palla eftersom jag mår dåligt, men jag försöker sänka alla krav.

  1. Det är ju det fina med livet, att det mesta alltid löser sig till slut. Hur orolig och stressad en än är till en början!

   Så himla fint att höra att situationen och känslorna börjar ordna upp sig lite nu, kan tänka mig att det är så himla skönt efter den där oron innan. Hoppas att sommaren blir fin och skön för dig, så du både hinner ha kul men också vila upp dig ordentligt. Kram!

 2. Håller med dig, maj är en underbar månad! Måste vara min favoritmånad också :) Det är varmt, ljust och man vet att något bra (i.e. sommaren) är på gång. Älskar bilden på allén i Gbg, riktigt vårig!

  Fint att höra att du gör framsteg gällande din utmattning <3

 3. Hejja maj månad! Tänk att den redan är slut, hur gick det till?! En liten fråga bara. Den där snygga bikinin som ligger på handduken, var kommer den ifrån? 😊

  1. Jag ställer fortfarande exakt samma fråga gällande maj månad – hur gick det till!? Så himla snabb månad. Bikinin är köpt på Lindex, fast inför förra sommaren :) Kram!

 4. Känner igen mig himla mycket i ”hur du känt”. Maj har verkligen varit så himla mycket upp och ner. Lät mig själv vara ledig från jobbet (förutom ett reportage om bäverjakt och lite fotografering till en bröllopsbok), och har istället besökt Gotland och rensat upp i huset. Tyvärr verkar liv och rörelse och äventyr även det göra mig väldigt väldigt trött, fastän det också är så himla fint.

  Skönt att höra att det är på väg åt rätt håll i alla fall, och att maj verkar göra dig så lycklig på så många sätt <3

  Vädret däremot, har jag aldrig riktigt märkt ha någon inverkan. Eller okej, får lite panik när termometern visar över 20+ pga tycker verkligen värme är så himla jobbigt, men blir ju inte ledsen av det såklart. Mulna dagar och dramatiska moln är bland det finaste jag vet och jag älskar att lyssna på regn som smattrar mot fönster och tak <3

  1. Den där dubbla känslan av att liv, rörelse och äventyr är roligt men också gör en trött är så svår att hantera, tycker jag. En vill ju orka, men även det som är roligt sliter ju ut ett redan trött sinne. Hoppas att juni blir fint för dig, så att du hinner med att njuta och orka lite emellanåt <3

   Åh. Kan i och för sig hålla med om det där med regn som smattrar, det är ett sådant trevligt ljud!

 5. ellen goes fashionista! sablar vad snygg du är! Och angående väder – OM vi påverkas? eh,ja. Jag är queen of everything när det är sol och vid regn är jag sämsta människan på denna jord. Frågan är varför jag bor i Sverige då? :/

  1. Men hallååååå, du gör mig generad, haha! Tack <3 Jag ställer mig exakt samma fråga själv varje morgon jag vaknar upp och det är mulet eller kallt.. haha. För lite sedan fick ju Johan övertala mig att stanna i Sverige :)) Känslomässigt stabil, haha!

 6. Maj har varit fin med en dag i tiveden och fotat ett bröllop. Men också full med ångest och en avslutad relation. Nu ska jag gå in i juni och bara vara, njuta och ta hand om mig själv. Hitta tillbaka. Kram

  1. Så kloka tankar och planer efter en månad som innehållit allt det där. Hoppas att juni blir en fin månad för dig och att sommaren kan göra sitt för oss alla <3 Kram!

 7. Dina outfits though!!! Gillar dina månadssammanfattningar så mycket, det är ett fint sätt att blicka tillbaka. Maj för mig har inneburit födelsedagar, värme, bröllop men också en av de värsta stress/ångestperioderna i mitt liv pga skolan. Men nu är det över och jag är glad att bara kötta in i juni!

  1. Åh, tack <3 Jag blir så himla lättad över att du äntligen får chans att andas lite. Den här perioden låter verkligen tuff, hoppas du får revansch för den nu i sommar. Det är du värd!

 8. Så fint inlägg! Åh Ellen, jag tycker så mycket om dig! Är så glad över att du är så mänsklig och ärlig och inspireras av ditt sätt att försöka se positivt på tillvaron och hitta guldstunderna. Det har verkligen hjälpt mig nu när det är lite mörkare hos mig att få påminnelser av hopp från dig. <3 Tack, medsyster i tröttheten <3

  1. Du anar inte hur glad det här gör mig. Tusen tack! <3 Dina kommentarer är så peppande, det blir så mycket roligare att fortsätta och kämpa när en gör det tillsammans. Så himla fint. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.