Mina Converse har dansat otaliga timmar på kladdiga dansgolv, nu åker dem i papperskorgen

Vi tar och kikar in mina nya pjucks vetja! Ett par sprillans nya Converse att promenera in sommaren med.
1311

1305

Titta här bara ↑ så vita och fräscha! Så pass att de till och med bländar en – även efter redigering. Ni vet den där känslan av att ett par sprillans nya vita skor syns på kilometers avstånd och bländar alla en möter? Precis så är det.

Anledningen till att jag köpte nya? Svar: ↓

1298

1300

Det här är mitt gamla par. Ett par vanliga vita Converse, inköpta i mina tonår och använda på otaliga dansgolv och sommaräventyr. Smutsen är så pass ingrodd nu att de inte ens blir rena när jag kört dem i tvättmaskinen eller skrubbat i handfatet. Gummit i hälen är long gone, den vita originalfärgen är även den som bortblåst och sulan är så pass nedtrampad att minsta lilla sten känns igenom när jag promenerar. Det här paret har verkligen varit mina favoritskor, och det syns.

Efter cirkus sju år i mina ägor håller de på att falla samman.

1303

1304

Men det här är alltså mitt nya par, också ett par Converse, men den här gången modellen Chuck Taylor All Star 2 Ox White. Den här skon är även den helvit men har en betydligt tjockare innersula för att dämpa bättre än sulan i den gamla modellen. Mina hälar och benhinnor jublade redan i skoaffären.

Den här skon är något dyrare än originalet (bland annat på grund av uppgraderingen av innersula) men jag har en känsla av att det kommer vara så värt det senare. Min lokala skoaffär hade dessutom denna modell nedsatt ett par hundralappar (så att priset blev i nivå med originalet). Kika in i er lokala favoritaffär för skor eller gör en prisjakt om ni är sugna på att köpa!

1306

1309

Inte trodde jag att ett nytt par Converse skulle få flytta in hos mig! Dessa skor var som sagt mina favoriter i tonåren och upp mot studenten. Då levde jag life sent inpå sommarnätter, spillde söta drinkar över fötterna på dansgolvet och blev trampad på av både kängor i storlek 43 och stilettklackar. Sedan dess har jag fasat ut mina trasiga par mot Vans och Dr. Martens och bytt kladdiga dansgolv mot grusvägar och kullersten.

Tänka sig att Conversen skulle få flytta tillbaka ändå, flera år senare.

 

Nog om skorna! Vad ska ni göra i helgen? Lite senare idag åker jag över till Öland för att träffa Johans systrar och hälsa på det nya familjetillskottet Mira, Johans nyfödda systerdotter. Jag skrev ju i veckans lista att vi skulle dit först nästa helg, men som att vi kan vänta? Hehe! Nu vet jag i alla fall vad jag ska ha på fötterna när vi promenerar med barnvagn. Jag planerar också att skriva en del och lyssna igenom arkivet av We Are Influencers. Har du lyssnat? Linda gör ett helt fantastiskt jobb med podden. Det är också så intressant att få hoppa in i våra influencers liv på ett helt annat sätt än genom de egna sociala kanalerna.

Fredagstips från mig till er!

16 kommentarer

16 kommentarer

 1. Alltså kan lova dig att ett par sådana slitna converse vackert står hemma hos mig med, vet inte huur länge jag skullat slänga dem men det tar emot haha! Jag tänker att jag kapar din ide, jag får köpa ett par nya och ha kvar de gamla godingarna i minnet!
  Kram på dig, hoppas du får det mysigt på Öland!

  1. Hahaha, jag förstår precis! Johans första kommentar när han såg mina nya var: ”har du slängt de gamla nu?”. Då kunde jag ju lite snällt smyga undan med att jag skulle fota dem till det här inlägget, men gissa vilka skor som fortfarande ligger i garderoben och skräpar..

   Det tycker jag låter klokt, kapa på! Hoppas helgen vart fin för dig. Kram!

   1. Hej Conversen!
    Jag hade uppskattat om du slutade jaga skor i mitt kommentarsfält. Tyvärr är det obehagligt både för mig och mina läsare. Jag hoppas du kan respektera detta. Tack.

 2. men vilka snygga (och VITA!!!) converse! lite annorlunda från den vanliga modellen som alla har. mina ”vita” converse såg typ ut som dina gamla, så jag kastade ut dom, men min sommargarderob känns inte komplett utan ett par vita converse </3

  1. Håller helt med om att ett vitt par i ens sommargarderob är att föredra! Kika in den här nya modellen, så himla skön nu efter att jag gått lite i den också. Kram!

 3. Haha jag borde verkligen också köpa nya, sulorna faller sönder :( Men vad fina dina nya var, ser ut att vara lite tjockare och mer hållbara än de vanliga i tunt tyg? Snyggt oavsett!

  1. Haha ja, det brukar vara ett tydligt tecken på att nya behövs! Den här modellen känns lite mer rejäl än originalet. Jag vet faktiskt inte om själva tyget i sig är starkare och mer rejält, eller om det bara är känslan med den förbättrade sulan och ”tungan” som nu sitter fast med elastiska band. Väldigt bekväma i alla fall, och känns mycket bättre på foten!

 4. Åh, jag har också ett par gamla favoriter som faller sönder mer och mer… tror de är hm… 12 år? :) Jag har ett senare par också så att skaffa ett par nya hjälpte uppenbarligen inte för mig. Iaf inte hittills. Men med åldern (27) känns det inte lika coolt att gå runt i trasiga skor längre, så kanske gör jag mig av med dem snart..

  1. Oj, 12 år! Då hade jag haft supersvårt att slänga dem, haha :( Och jag fyller 25 snart! Så jag antar att jag också är personen som detta inte alltid biter på alla gånger. Mitt gamla vita par har exempelvis mellanlandat i garderoben efter fotograferingen, ska slänga dem i veckan är tanken… Måste!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.