Veckans lista → startar och slutar med semester på ön

Den här måndagen kommer veckosammanfattningen från ett stillsamt Öland. För gissa vad! Idag är återigen en sådan dag då jag har lagt semester för att ha det njutigt lite extra länge. Det betyder att vi stannar på ön till och med imorgon. Bästa. Det här med att vara ledig klämdagar är verkligen världens grej, så värt. Det blir som en minisemester varje gång!

1347

▻ Veckans planer:
Idag ska jag bara se till att leva life riktigt ordentligt. Enligt SMHI blir det strålande sol fram till sen eftermiddag så jag ligger nog ute på gräsmattan och latmaskar tills dess. På tisdag eftermiddag åker vi hem igen och sedan jobbar jag tre dagar innan vi åker tillbaka. Ändå rimliga planer när det är juni?

▻ Veckans måste:
Packa upp och packa om. Bara det som måste den här veckan.

▻ Veckans middag:
Jag vill laga en krämig pastarätt inom snart framtid, så sugen på det. Och färskpotatis, älskar att det äntligen är säsong för färskpotatis. Till helgen blir det nog också minst en grillkväll. Då äter jag helst majs, champinjoner och tzatziki.

▻ Veckans önskning:
Fint väder varje dag. Att kroppen orkar. Skrattkramp. Ångestfri bröstkorg. En fin och lugn helg.

▻ Veckans podd:
Eftersom jag fortfarande lyssnar ikapp kommer här samma tips som jag tidigare nämnt: We are Influencers. Podden har fått mig att tänka och se på bloggar, och kanske specifikt mitt bloggande, på ett helt annat sätt. Att inse sitt värde, sin chans att påverka och framförallt vara med och sätta ribban i branschen. Lyssna!

1346

▻ Veckans lugnande:
Med tanke på all oro de senaste veckorna gällande Försäkringskassan och sjukpenning kommer här ett lugnande besked: Min handläggare har nu godkänt ett nytt sjukintyg vilket ger mig möjlighet att fortsätta arbeta 75% ett tag till istället för att från och med idag tvingas upp till 100%. Det ger mig tid att fortsätta vänja kroppen vid ökning och mer arbete, istället för att jag hade kastats ut på heltid trots ett sjukintyg på halvtid. SÅ SKÖNT.

▻ Veckans pepp:
Förra veckan lämnade jag in mina Kavat-sandaler hos skomakaren eftersom mitt skoskav blev köttsår och vägrade läka med min ”jag härdar ut”-teknik. Skomakaren fixade hälen i sandalerna på ett litet kick och nu kan jag gå i dem utan ont. Äntligen! Sommarens bästa skor.

▻ Veckans blogginlägg:
Den här veckan tänker jag att vi ska kika på hur Johans födelsedag såg ut, prata lite IBS och sedan också titta på helgen på Öland. Gulliga bilder på bebis utlovas! Vi har ju träffat Johans systerdotter Mira nu och jag ooooorkar inte hur söt hon är.

Idag tänker jag också att jag ska strukturera upp kommande inlägg och veckoplaneringar lite. Är det något ni vill att jag har i åtanke då? Mer inlägg om något speciellt? Andra tider för publicering? Uppdatering mer ofta vissa dagar? Berätta vad du tycker så skapar vi magi tillsammans!

9 kommentarer

9 kommentarer

 1. Jag måste bara skicka massor av värme till dig, du skriver på ett sådant fantastiskt sätt Ellen, blir så inspirerad varje gång jag kikar in här hos dig🌸 Tack!
  Kram

 2. Älskar den podden. Är sugen på att lyssna på alla igen. Tycker det är så inspirerande.
  Ser fram emot ditt ibs inlägg (då jag också har det) och självklart bilder på Mira pga vem älskar inte bebisar?
  Och du… din blogg är underbar! Precis som den är. Kram

  1. Verkligen så inspirerande! Den har fått mig att värdesätta det här på ett helt annat sätt, så fint.
   Jag kan avslöja att IBS-inlägget kommer på onsdag. Och bilder på Mira (och allmänt från Öland) kommer portionerat lite här och där under både den här och nästa vecka! Tusen tack för alla fina ord, jag blir så himla glad <3 Tack!

  1. Åh ja, är så himla lättad för det nya beskedet! Äntligen lite medvind. Jag blir så himla glad av dina fina ord. Tusen tack för att du läser <3

 3. det låter som en toppenvecka! hoppas den varit det också <3 jag måste fråga, pga nyfiken, vad gjorde skomakaren med dina skor? jag får nämligen också skoskav så himla lätt.

  1. Det har det verkligen varit! Hoppas veckan vart detsamma för dig. Sandalerna hade liksom en liten flik på insidan av hälen, så skomakaren öppnade upp sömmarna i hälen och klippte bort fliken på insidan så att den jämnades med hälkanten. Lite knepigt förklarat! Men de brukar kunna lösa det mesta, så har du något par som du speciellt får skav av hade jag rekommenderat att kika in hos en skomakare!

   1. aha, så smart! jag har alltid bara tänkt att jag får härda ut… men för framtiden ska jag verkligen ta med mig det här tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.