Långledigt i maj och sommarens växtlighet på altanen

I slutet av maj checkade jag ut tidigt en dag och gick på långledigt över en helg. Det känns så himla avlägset nu när det hunnit bli juni, men jag tänker att det alltid är trevligt att få njuta lite extra av de fina stunderna. Tycker ni inte? Som att spola tillbaka på något som gjorde att en njöt lite extra mycket.

Det här var en sådan dag ↓

1280

Det var sådant fint ljus i vår lägenhet. I två månader har vi haft byggställning runt hela vårt hus eftersom det pågått en fasadrenovering. Lägenheten har aldrig känts så mörk och dyster som den här våren. Majsolen lyckades dock trycka sig igenom byggnätet och föll in i lägenheten, äntligen.

Förhoppningsvis är fasaden klar snart. Då ska jag banne mig hänga på balkongen varje dag.

1281

Jag packade ihop det nödvändigaste för en eftermiddag i solen hos mina föräldrar. Bikini, solglasögon, sololja, vattenmelon och Stanna.

1282

1283

1284

Deras altan är perfekt för diverse odlingar. Förra sommaren åt vi både tomat och gurka från kruka till grillmiddagar! Johan och jag har ju själva inte kunnat odla något den här våren på grund av byggställningen runt huset och flytten som blir senare i sommar, därför ser jag till att kika lite extra på det alla andra odlar. Den här tomatplantan ser ut att ha fått någon sjukdom på bladen, men tomaterna är bland de godaste jag smakat.

Finns det ens några tomater som är godare än dem en odlat själv? Jag tror inte det.

1285

1286

Det här är min pappas påhitt. Han är en sakletare av rang och har alltid haft ett estetiskt öga. Altanen är delad i hälften tak och hälften öppet vilket gör den perfekt både för att sola och odla, men också äta middag och hänga runt i skuggan när en vill pyssla med annat.

Här hänger pappa och Otto gärna på soliga dagar ↑

1287

1288

1289

I trädgården bredde smultronplantorna ut sig för glatta livet. Inga smultron hade kommit upp, men solen bäddar för hur mycket som helst till sommaren.

Den här dagen, tjugofjärde maj, minns jag att jag tänkte ”nu, nu händer det” när jag fotograferade blomningen i trädgården. Det var då försommaren tog vid, gav mig 30 grader på kroppen och gjorde näsryggen fräknig. Det var då. Det ultimata beviset på att vi överlevde vintern, den som kändes som en total evighet. Att sommaren faktiskt är på väg.

Äntligen.

18 kommentarer

18 kommentarer

 1. Så himla mysig altan och också så jäkla gött att sommaren verkligen är på ingång nu. Efterlängtat!
  Vad jag har tänkt en del på dig den senaste tiden för att jag knappt har tid till att läsa bloggar längre. Sen fyra veckor tillbaka har det ändrats om lite på jobbet så istället för att sitta på kontoret med tillgång till dator så är jag ute i projekten och jobbar. Hinner knappt med livet längre känns det som när bloggläsandet får lida såhär, haha.

  Tänkte på dig också idag när jag var i Oskarshamn och hälsade på David. Sa till David att ”tänk om jag ser Ellen?!, men icke. Kom också på tanken att det kanske skulle va fint och kul att ses över en fika eller nåt nån gång i sommar? Jag ska ju vara ledig en hel del så du kan väl hojta om du har lust och tid.

  1. Åh, har full förståelse för att det blir så ibland <3 Så fint att du ändå tänkt lite på mig och bloggen. Det är härligt att höra från dig igen. Hoppas att det nya på jobbet går bra!

   Haha åh <3 Jag tar gärna en fika någon gång! Bara hojta till när du kommer vara på resande fot hit igen så försöker vi spika något. Det hade vart så trevligt att ses!

 2. Åh men wow vilken häftig vägg! Så estetiskt komponerat med alla saker. Jag blev nog kär i en väggen nu faktiskt <3

 3. åh, så jäkla fint <3 är förresten nyfiken på den där sololjan: är det NAJS? tänker att det är gött att bli *brun* men samtidigt hör man ju massa om att spf under 20 är ca meningslöst, vet inte vad man ska tro?!?

  1. Jag tycker det är sjukt najs! Gillar liksom grejen av att maxa sommaren och bli *brun*, men solar inte alltid med oljan pga lär ju inte vara bra. Jag har både denna och en med 0 (hehe) och jag tänker att det ändå får vara okej så länge en inte gör det till världens grej. Det är ju liksom aldrig bra att bränna sig! Men solar en någon gång ibland (jag gör det ändå rätt ofta med olja på sommaren, inte alltid men ofta) och gör det på rimliga grunder så funkar det. Dessutom får en färg lätt med oljan = behöver inte sola med den prick varje dag. Testa vetja!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.