Jag landade i ett hav av vallmo i full blom

Det känns helt overkligt att vi för två månader sedan öppnade ytterdörren och gick ut i vit pudersnö. Det var april och vi lurades med värme innan snön slog till igen. Jag minns att jag tänkte att det här blir livets längsta vinter och gråmulna vår. Att det nog aldrig kommer kunna bli sommar om väderleksrapporten säger minusgrader och snö mitt i april.

Nyligen slog maj om till juni och för prick en vecka sedan landade jag i ett hav av vallmo i full blom.

1328

Jag blir så uppslukad i säsongerna att jag knappt minns hur vintern känns nu. Jag vet att vintern är kall, mörk och lång men jag minns inte hur kylan biter i kinderna eller hur snön knakar under kängorna. Jag vet att det känns och jag vet vad som känns, men jag minns inte hur.

Kanske är det just det som är charmen. Att uppslukas så dant i nuet att inget annat spelar någon roll.

1327

Det lättar ju i min bröstkorg när jag tänker på gyllenbrun hy och doften av sommarregn. På fräkniga näsryggar och stora leenden i kvällssolen. På det gröna gräset under fötterna, havsvattnet i håret och den nakna huden i sommarnatten.

Jag ler inombords av ljusa morgnar, allt som blommar i trädgården och fågelsången från träden. Av passionssorbet i bägare och flera omgångar Alfapet på filt under fläderträdet.

1329

Nyligen slog maj om till juni och för prick en vecka sedan landade jag i ett hav av vallmo i full blom.

Det blir nog sommar i år i alla fall.

17 kommentarer

17 kommentarer

 1. Så fint inlägg <3 Underbara blommor – älskar vallmo! Tror det är bra att man kan leva här och nu och ta tillvara på det fina som finns omkring en och inte alltid vara på väg någon annanstans i tanken eller fastna i det förflutna. Hoppas du får en underbar helg fina Ellen! Kramar <3

  1. Vad glad jag blir, tack så hemskt mycket <3 Jag tänker att det också är fint så, att kunna uppslukas så dant av vad som sker nu. Att en då verkligen tar tillvara på vad som händer.
   Hoppas din helg blir minst lika bra <3 Kram!

 2. Alltså vallmo är ju för fiiiiint! Och hjälp vad jag känner igen det där med att helt uppslukas av årstiderna.

 3. jo den här tiden. jag blir som lite paff varje gång. lustigt att sommaren kommer som en chock typ varje år?
  vackert komponerat inlägg, tack för läsningen.

  1. Verkligen så, som en chock varje gång! Jag diskuterade det med ett par kollegor för lite sedan, hur en verkligen glömmer hur sommaren är under varje vinter. Att en sedan varje vår får försöka plocka fram det där lilla en har om hur sommaren är!
   Vad glad jag blir, tack så hemskt mycket!

 4. vallmor är verkligen en av mina favvoblommor. så vacker, så spretig och håller nästan inte alls om du plockar den, så att det verkligen måste njutas av i stunden en ser den.

  1. Jag håller helt och hållet med dig, så fin blomma! Och helgen efter detta (alltså den som var nu precis) var all vallmo här överblommade – de måste verkligen avnjutas i stunden. Så fint ändå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.