Veckans lista → en vecka mitt emellan

Måndag och ny vecka, igen! Det blev en sådan knäpp vecka för mig, den som var precis. Eftersom vi var långlediga över förra helgen blev arbetsveckan så kort, det ställde till det i hövve på mig. Jag har vaknat tidigt hela helgen och drömt konstiga drömmar om att resa. Om att missa färjor och bussar och att få ställa in planerade saker, som resa till Thailand och Stockholm. Hur orkar huvudet ens med att koka ihop sådana saker? Jag har ju aldrig ens planerat en resa till Thailand!

Trots orosmorgnarna efter dessa drömmar har det varit en fin vecka i alla fall! Hur var er?

1419

▻ Veckans planer:
Den här veckan har jag verkligen inget planerat ← märklig känsla inför det just nu. Varannan vecka de senaste två månaderna har inneburit långhelg med något att se fram emot, men den här veckan är en sådan mitt emellan.

▻ Veckans skrivande:
Jag skulle vilja komma igång lite med projektet skrivande nu, jag har haft paus alldeles för länge. För att smygstarta mitt skrivande igen tänker jag mig små krönikeliknande grejer på känslor likt Det är en ynnest att vakna på Öland, min absoluta favoritplats och Jag landade i ett hav av vallmo i full blom någon gång ibland. Vad tror ni om det, vill ni se mer sådant? Jag tänker mig i sådana fall någon gång i veckan eller så, det blir nog lagom.

▻ Veckans måste:
Klippa Otto, han har blivit alldeles för långhårig igen. Jag skulle också behöva tvätta inför nästa vecka (midsommar!!!!) och rå om allt på fönsterbrädorna ordentligt.

▻ Veckans middag:
I helgen åt vi en sådan god sallad med granatäpple, hade gärna ätit det varje dag den här veckan. Sallader rent generellt, med jordgubbar och melon önskas den här veckan.

▻ Veckans önskning:
Att byggställningen runt vårt hus monteras ner nu, huset är ju målat och klart. Ser så mycket fram emot att kunna se ut genom fönstren ordentligt, ta en dusch utan att vara rädd att någon går förbi och ser men framför allt kunna njuta av balkongen så här mitt i juni.

1420

▻ Veckans SKAM-tanke:
Omg ← min enda känsla efter avsnittet i lördags. Har ni sett? Finns som vanligt på SVTplay! Jag älskar att serien är så nära och skör på något sätt. Att mycket är väldigt fint gestaltat, men att en ändå får se tonårstårar på riktigt. Precis så som det var, precis så som det kändes. Ett sådant jäkla bra jobb för att komma nära en tid som alla gått igenom.

▻ Veckans oro:
Varje veckas oro = att vi inte kommer hitta någon lägenhet i Malmö.

▻ Veckans pepp:
Det är så mycket fint som händer just nu och det gör mig så himla glad. Känner också att jag landat i något som känns bra, trots att utmattningen fortfarande slår ut ork och fokus. Att arbeta 75% är egentligen lite för mycket för vad jag orkar, men det är så jäkla skönt att ändå känna att livet är okej. Jag tror mycket på att det fungerar för att allt runt om flyter just nu, det är skönt.

▻ Veckans blogginlägg:
Jag har tänkt att vi ska kika på en outfit jag burit, lite om hur helgen har sett ut och sedan ska vi prata om att odla avokado. Och just ja! Jag har fått lite frågor och önskeinlägg om bloggen som vi ska gå igenom också. Allt om hur jag jobbar, planerar och tänker kring bloggen. Är det något mer du vill se? Hojta till så försöker jag lösa!

12 kommentarer

12 kommentarer

 1. Jag drömde inatt att jag bröt mig in, nattetid, på skolan jag jobbar på och hade supfest med mina elever, hamnade på övervakningskamera och fick sparken. Också en sådär typisk stressdröm!! Hur orkar hjärnan utsätta oss för sådant?

  Jag önskar också mycket sallader den här veckan, jag blir så när det är varmt ute – ju varmare väder desto kallare mat ;)

  1. Men ahhahahah åh <3 Förstår inte hur hjärtan lyckas med allt det där? Om en nu inte var stressad innan så blir en det ju definitivt efter sådana drömmar! Håller helt med om "ju varmare väder desto kallare mat", föredrar alltid stora sallader så här på sommaren :)

 2. Åh, jag tror att nästan alla drömmar betyder något!
  Att missa båtar och bussar kanske hintar om att ens hjärna är stressad och tror att en ska eller ”borde” vara på en massa andra ställen. Du kanske får säga till din drömhjärna *jag är precis där jag borde vara, sluta stressa nu*

  (okej vet ju att en inte bara kan prata med sin hjärna, men tänk va skönt det hade varit!)
  Kram!

  1. Jag tror också att det här kan ha väldigt mycket att göra med stress! Att hjärnan försöker bearbeta sådant som hänt eller känts så sistone liksom, och det är kanske inte så konstigt att det är stress i och med att jag är utbränd. Jag hoppas att det går över strax, det hade varit skönt att kunna sova en natt utan stresspåslag direkt på morgonen.

   Tack för dina tankar, så fint att höra <3 Kram!

 3. Åhså jobbigt med stressdrömmar. Hatar dem. Sedan är man lika trött när man vaknar som då man gick och lade sig. Samma sak gäller då man har väckning och inte får försova sig. Så vaknar man var femte minut hela natten. hur jobbigt?? Men ja! Mer krönikeaktigt!

  1. Precis så!!! Stör ihjäl mig på det där, att stressen och oron liksom följer med en in även i sömnen. Om en ska upp tidigt till något viktigt eller är stressan i kroppen behöver en ju verkligen få god sömn på natten!

   Fint att du skulle gilla mer krönikevarianter! Tack <3

 4. Låter som en fin vecka! Håller alla tummar för nedmonterad byggställning och återförening m utsikt!

  Jag undrar om du har några mysiga mindre bloggar att tipsa om? Dvs ngt annat än de här stora som ”alla känner till”,? Tycker du verkar ha så bra smak och tänker att du säkert har några små guldkorn att dela m dig av!

  Undrar också hur du pratat m folk omkring dig om det här m utmattning och psykisk ohälsa? Är ju så många som ba ”det handlar bara om att ha rätt inställning” och jag håller på att bli tokig.

  Kram!

  1. Tack för pepp <3

   Åh, fint att du vill hitta lite nytt att läsa! Jag plockar upp den här frågan och gör ett eget inlägg med lite tips, känns det okej? Jag har massa fint som fler borde läsa! Tänker också att jag plockar frågan om utmattning till ett separat inlägg (eller frågeinlägg, vi får se), så når svaret förhoppningsvis fler. Kram!

 5. Åh alltså nu måste jag ju kika på SKAM asp! Haft för mycket i huvudet för att komma ihåg det men till lunchen blir det ju perfa! Vill gärna läsa om hur du lägger upp bloggandet. Och åh ja fler krönika-inlägg! Jag gillar det så mycket <3

  1. Åh, har du kikat på SKAM än? SÅ bra. Men är helt med på att det inte är så nice när huvudet har massa annat att tänka på samtidigt. Hoppas det lugnar ner sig för dig <3 Tusen tack för dina fina ord, det gör mig så glad att du gillar det här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.