Det var lördag och jag missade bussen till Stockholm

Hej och välkommen till en helt vanlig lördag på Öland!

Den här morgonen vaknade jag och hade drömt att jag missat en buss till Stockholm, var helt orolig och skakig länge efter det. Det finns få saker som jag avskyr så mycket som missar i planering, därför blir det också det sämsta för mig att drömma om. Och nu hände det två nätter i rad? Kom igen hjärnan, kämpa.

1397

Började dagen med morgonpromenad med Otto genom fin allé på gatan. I huset mitt emot Marias bor en tant som brukar ha loppis vid sin grind. Den här morgonen höll hon på att ställa upp allt lagom till vår promenad. Hon saknade hunden hon haft tidigare och blev så himla glad över att få se Otto en stund <3

1398

Färdigpromenerad och fortfarande orolig efter natten hoppade jag i en bikini för att försöka locka fram solen.

1400

Men den kom inte riktigt fram för solväder, så vi bestämde oss för att åka och hälsa på Anna, Rami och bebisen Mira istället. Katten Maja låg ute och levde life på de varma stenplattorna. Hej hej!

1402

1403

Mot eftermiddagen var det tre i sällskapet som blev sugna på ett dopp i det blå. Jag var inte en av dem, med vänliga hälsningar Badkrukan. Det är ju nämligen helt orimligt få grader för att bada nu? Frågar en Maria, som badat hela vintern, är det ju lätt som en plätt att komma i mitt i juni.

Allt under tjugo är däremot tvärnej för mig ¯\_(ツ)_/¯

1405

Jag frös bara av att titta på simtagen så jag började kika runt lite istället. Bland annat på det här fina huset ↑ Det äger en ju gärna, om en säger så.

1406

Johan och Otto var heller inte superimponerade av gradantalet.

1408

1410

1411

Sommarmiddag ↑ Den här helgen var också Johans bror Martin med sambo Maja och hälsade på. Deras första träff med bebis Mira och också smygstarten på sommarsemestern här. Om ett par veckor ses vi på ön igen!

1409

Det här med bebisen har Otto inte riktigt fått grepp på än. Det är en människa, men den ligger bara och gör konstiga ljud? Det är precis som att han knappt ser henne, till det att hon pruttar eller skriker till och då vaggar han huvudet från höger till vänster och tillbaka igen medan han tittar förvånat mot henne. Jag hoppas att de blir fina lekkamrater när Mira kommit upp lite i åldern! Typ till nästa eller nästnästa sommar, då är Mira 1-2 år och bör vara människa nog för lek i Ottos ögon :’)

1412

Titta här vad Maja pysslade med på kvällen! ↑ Hennes mamma har virkat mormorsrutor som Maja nu sydde ihop till en filt till Mira. Gulle. Kan nog vara den finaste presenten att få som bebis.

Den här natten blev ytterligare en orosnatt för mig, så trist. Jag gissar på att det är lite för mycket att bearbeta nu när jag gått upp i tid men inte riktigt orkar, och att hjärnan därför ballar ur totalt i sömnen. Det blir ju bara så jobbigt, stressdrömmarna gör en ju inte direkt utvilad. Har ni några bra knep för hur jag kan lugna ner sinnet?

 

Om sju veckor börjar vår semester och då åker vi tillbaka till Öland för att stanna lite längre. Både Johan och jag är lediga fyra veckor och förhoppningsvis flyttar vi till Malmö strax efter semestern är slut. Jag ser därför så himla mycket fram emot att maxa den här semestern på Öland, på alla sätt och vis! Sola extra mycket, njuta extra mycket. Extra mycket av allt.

Men redan nästa torsdag åker vi tillbaka till ön, då för att fira midsommar. Förhoppningsvis utan att missa bussen.

22 kommentarer

22 kommentarer

 1. Åh jag älskar att få se inlägg från ert Öland! Ser så fint och hemtrevligt ut <3 Fy vad trist med sömnen! Tyvärr har jag inga bra knep men hoppas någon annan har det så du får sova lugnt! Kram på dig Ellen!

 2. Testa att faktiskt aktivt tänka på stressen. Min syster föreslog det när jag hade ångest över en viss sak, att sätta sig i en snäll meditationsställning innan du skall sova, och vila i oron och ångesten över det som känns. Tänka att, nu är det för mycket, vad är det som är för mycket, och att det är okej att det är för mycket just nu. Men att det är okej att känna så, och att låta hjärnan få känna stressen i vaket tillstånd. Lugnade mina drömmar i alla fall!

  1. Men hallå, så himla bra tips! Tusen tack, ska definitivt testa detta omgående. Känns ju ändå rätt så logiskt att tillåta sig för en stund, och att det sedan kan vara lättare att släppa. Än en gång, tack för allt klokt!

 3. Vad mysigt! Och åh, paniken av att missa en buss/flyg eller vadsom, inget man skojar bort. Tur att det bara var en dröm ;) hade för övrigt inte heller plurrat om det var under 20 grader, brrrr!!

 4. Kolla upp nagra ”relaxation and flexibility yoga for beginners” videos pa youtube, eller typ ”yoga breathing exercises for beginners”. De fungerar fint for mig innan jag gar och lagger mig.
  Undviker ocksa telefon/tv/datori cirka en timme innan jag gar och lagger mig! Laser istallet.

  Brukar alltid ha jattelatt for att somna (kl 10 prick varje kvall), men nar jag gor det jag sagt ovan, sa sover jag bra hela natten ocksa.

  1. Åh. Tusen tack för alla tips! Ska verkligen kika upp det här med youtube-videos, det låter som ett enkelt sätt att lära sig ännu fler knep. Också så himla klokt att läsa innan läggdags, det ska jag testa också. Än en gång, tack!

  1. Åh, har du inte? Om du har vägarna förbi någon gång kan du säga till, så ska jag guida dig till guldklimparna :) Öland är dessutom perfekt för att bättra på brännan, hehe!

 5. alltså gud vad jag kan förstå biverkningarna av den där drömmen! Kontrollfreaket i mig får ju panne om bussen är 5 min försenad bara ;) Gillar förresten så mycket att du gör en 00-talets emoji. Du vet vilken jag menar va? Från den tiden man hade en Nokia3210 och var såå ball.

  1. Haha, men eeeexakt så! Får panik bara av att tänka på det nu, haha :( Vet exakt, älskar den! Så jäkla mycket barndom och exakt beskrivelse av så många situationer!

  1. Så himla knäppt gjort av hjärnan ändå? En blir ju stressad dubbelt upp när det spinner iväg så där! Fint att du gillar bilderna i alla fall <3

 6. Så tråkigt med oro :( Har inget bra tips när det gäller sömnen, men det finns säkert massor av tips! Själv har jag börjat avsätta en speciell tid varje dag då jag aktivt ska oroa mig. När oron kommer under dagen tänker jag: Det tar jag sedan, på min oros-halvtimme. Det verkar funka bra! :) Hoppas det blir bättre! Det ser otroligt mysigt ut på bilderna. Jag fick verkligen en härlig känsla när jag läste det här inlägget! Sommar men ändå lite regn. Alla vill bada men det är lite för kallt. Varma koftor i sommarnatten. Åååh så mysigt :D <3

  1. Så himla bra tips ändå, att avsätta tid för oron! Det klingar lite i samma anda som Julias tips ovan, att aktivt oroa sig en stund för att stilla sinnet :) Tack för tipset!
   Åh, vad glad jag blir över alla fina ord. Tack <3 Så himla fint att du gillar det här!

 7. Fina bilder! Har spenderat mycket tid på Öland jag med, det är speciellt fint på sommaren och hösten. :)

  Angående drömmen så håller jag med många här om att man aktivt ska tänka på oron. Jag har märkt att jag ofta drömmer mardrömmar om saker jag upplevt under dagen som jag inte aktivt tänkte på. Exempelvis om jag såg en orm på tv (jag har ormfobi) så måste jag innan jag somnar tänka på denna orm och föreställa mig att jag vinner över den. Sen kan jag sova lugnt. Det låter kanske konstigt, men det funkar varje gång.

  1. Tack så mycket! Öland är magiskt :) Jag är på semester där nu och älskar varenda dag!

   Så himla intressant att ni är fler som upplevt eller tipsar om samma sak! Det låter ju ändå rätt logiskt, att om en inte aktivt bearbetar så kommer hjärnan göra det själv (och då blir det ju så där knäppt). Ska verkligen göra detta i fortsättningen, så får jag kanske lugna nätter framöver också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.