Jag har en sommaräng i mitt kök

Förra veckan promenerade jag ut med Johan i skogen för att plocka en sommarbukett att låta pryda lägenheten nu under juni månad. Ska vi kika på hur den sommaräng jag promenerade hem med i handen såg ut tillslut?

1451

Mina tankar innan och under var att sikta på spretiga smörblommor och omfamna med intensivt gröna ormbunkar.

1455

Så här ser vårt köksbord ut nu ↑ Med både stort och litet i vas, och precis så där spretigt och vildvuxet som jag tänkte mig att sommarbuketten skulle vara. Så där som sommaren ändå är.

1456

1457

Jag har som alltid fördelat upp i fler vaser. Den här gången i två, för att ändå behålla det där spretiga och vildvuxna intrycket som var tanken med skogspromenaden och buketten i juni. Båda står dessutom på vårt köksbord och blomstrar i detta nu.

Det är ändå så fint, tycker jag. Att sommaren tillåter njuteri på så många olika sätt bara genom att vara. Varma kvällar att äventyra på, fina blommor att plocka och goda grönsaker och bär att äta. Sol som faller på axlarna, vinden i håret och glädje i bröstkorgen. Jag tröttnar aldrig.

1459

Spretiga smörblommor är nog ändå min favorit. Buketten blir ju lite skev och knäpp när allt spretar åt olika håll och egentligen inte riktigt passar ihop, och det är också exakt det som gör att det ändå blir så fint att titta på.

1458

För juni månad blev det ingen snittblomsbukett från blomsteraffären.

Det blev en sommaräng.

18 kommentarer

18 kommentarer

  1. Har du skrivit nått inlägg om Ölands tips? Tänker om jag missar det. Annars önskar jag ett sånt inlägg. Jag ska nämligen till Öland om ca e veckor. Norra sidan hade vi tänkt. Förra sommaren var jag på södra delen och älskade det. Men du är ju där ganska mycket. Tänkte att du kanske har några gömda pärlor att tipsa om. Kram

  2. Åh Ellen! Så fint inlägg och så fin bukett! Älskar att kunna plocka in blommor på sommaren och sprida ut i lägenheten. Längtar tills jag är hemma i min lilla etta igen och kan plocka in blommor!

  3. Underbara sommarblommor! Det finns inget somrigare nästan….
    Hoppas du haft en fin midsommarhelg och flytt till Malmö? Så kul och spännande. Jag jobbar där i staden men bor lite utanför på landet.
    Kram!

  4. Du har verkligen fångat en sommaräng! Sådär ser de vackraste blomsterarrangemangen ut trycker jag, brokiga och vilda, spretiga och fria, helt överväldigande med sin efterlängtade skönhet och alldeles otämjda.

  5. Åh så underbart med en sommaräng i köket. Ljust nu har jag svärmors pioner på köksbordet, det är inte fy skam det heller :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.