Ett hej efter två veckors radiotystnad

Hej hörni! Visst hade det väl vart trevligt om jag kom tillbaka nu, efter en sisådär två och en halv vecka, och hade en himla massa att berätta och visa er från de här veckorna? Delvis är det så (det har ju varit midsommar, min födelsedag och allmänt junitrevligt), men samtidigt är jag så uppe i varv att jag just nu inte kan koncentrera mig på varken bildredigering eller att skriva ordentligt.

Varför? Att leta boende i Malmö tar all min energi.

1472

Johan och jag har fått ett par visningar i Malmö och väntar i detta nu besked på lägenheten vi hoppas mest på att vi får. Min magkänsla säger dock att den kommer gå till annan sökande, och det gör mig orolig eftersom det inte finns så mycket mer att söka just nu. Jag har suttit på nålar hela veckan, knappt kunnat tänka på annat.

Får vi lägenheten hämtar vi nyckeln om mindre än en månad (!!) och flyttar då till Malmö under augusti. Får vi den inte blir flytten av först senare i höst, september/oktober eller så. OCH DET HÄR GÖR MIG GALEN. Att inte veta, att inte kunna planera. Den här senaste veckan har därför mest känts som jag vandrat runt i mörker.

1473

Men ni, allt löser sig ju till slut. Får vi inte den här så får vi någon annan, så är det ju. Men i kläm, i väntan på besked, hamnar min oroliga bröstkorg.

Med det här vill jag mest bara säga hej och att jag inte försvunnit för alltid. Kanske tar det ett par dagar eller någon vecka innan jag är på fötter igen, men allt är okej och juli är fint. Och om tre veckor går jag på semester.

Hur är det med er? Är livet snällt? Jag hoppas.

Och ni, ni kan väl hålla tummarna för det här med lägenheten? Det behövs, med tanke på min magkänsla <3

27 kommentarer

27 kommentarer

 1. Håller alla tummar! Det är pollenallergiskt här men kommit hem från en bröllopshelg i Dalsland som var så härlig och vacker, så jag är glad.

 2. Ah, förstår stressen av att gå på visningar! Been there done that. Håller tummar och tår på att ni får läggan ni kollat på, så att du kan andas ut lite :) kramis!

 3. Åh, hoppas det löser sig för er. Håller alla tummar. Vet hur det är med stressen att få tak över huvudet, att hoppas, att inte kunna planera ordentligt (eller att kunna tänka på annat). MEN, jag har varit i de jävligaste av lägen och det har alltid löst sig, så försök hålla fast vid den tanken, även om det såklart kan vara jobbigt och svårt. Det löser sig. Det kommer gå bra. Och någon kommer få helt fantastiska hyresgäster och ni kommer få lösa upp knutar i mage och axlar och få skåla på en mysig uteservering, få köpa en liten växt att fira med. Det löser sig <3

 4. Håller alla tummar!! Vi hade samma stress, fast tidsbegränsad i höstas. Så otroligt jobbigt att tvingas hitta något fort och samtidigt som faktiskt går att bo i ett längre tag. Hoppas innerligt på att ni får den där lägenheten alltså, om inte annat så för att slippa stressa mer. (Och om det hjälper vet jag att Akelius har någon sorts lottningssystem om ni inte redan letar där, där man kan få bra grejer utan att ha stått i evighetslång kö, kanske ni kan kolla med dem också?) Kram på dig!! <3

 5. tummarna hålls här borta också! hoppas allt gått bra <3 och skulle det inte gå bra så som du tänkt dig, så kommer det gå bra på något annat vis. kram!

 6. Nej livet är allt annat än snällt mot mig. Blev nyss lurad på ett städjobb som inte hade kollektivavtal. Jobbade med en kollega som hotade mig. Bad om att få jobba med en annan men jag fick inte det så då gav jag upp. Tänker ej ta sån skit som att bli hotad och inte få någon Lunchrast. Så nu har arbetsförmedlingen bett mig att inte söka fler jobb då jag blivit så skör av detta. Istället går jag hemma och gör småsaker jag mår bra av. Väntar på Samhallsrekryteringarna som händer i augusti/september så går också runt och väntar. 😌🍁 längtar efter höst!

 7. Att vänta på lägenheter är fruktansvärt, det är helt sjukt vilken bostadsbrist det är.
  Är så sugen på flytta till en större stad så det bara sjunger om det för härliga tider.

 8. vet precis känslan att inte kunna planera framtiden (hade det så med visum ju!). håller tummarna till TUSEN. tror på ditt karmakonto, finis!

 9. Håller tummarna för att ni hittar något riktigt bra inom kort så du slipper gå runt i ovisshet. Förstår det svåra i att tro på att det kommer lösa sig, men ändå inte veta hur. Kram :)

 10. åh, håller tummarna så hårt för er! <333

  förstår precis känslan av att inte kunna planera, det gör mig tokig. Som nu, jag vet att vi kommer att kunna flytta in i vårt hus innan årsskiftet men herregud det är ju så många dagar mellan nu och årsskiftet och när det än blir! Jag vill ju börja packa och planera hur det ska packas upp och allt möjligt. Det är någon konstig limbo just nu.
  Det här med att mina föräldrar (som köpte huset till oss som "överraskning" så vi skulle bo nära dem och blaha blaha) har flyttat till en avlägsen ö gör mig fruktansvärt stressad också. Mwäh. Jaja. Det var inte meningen att skriva en novell, men ibland blir det tydligen så ;)

 11. Håller alla tummar! Jag förstår det där mellanläget och kampen i det. Så jobbigt läge. Hoppas det löser upp sig snart och att du återhämtar dig snabbt från det.

 12. Åh håller alla tummar och tår! Är i ungefär samma sits just nu och finns ju inget stressigare. Ska flytta till Stockholm och den bostadsmarknaden är ju…kul. Tack för en alltid lika inspirerande blogg. Kramar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.