Midsommarafton 2017

Hej och välkommen till min midsommarafton!

Det här inlägget är ett av dem jag nämnde här, som kommer ha lite för små bilder för inläggsbredden. Det beror alltså på att jag breddat inläggen i nya designen, och i övergången kommer inlägg som legat klara men inte publicerats ha den mindre bredden på bilderna. Jag hoppas det känns okej ändå!

1491

Det här året, precis som förra, hade Johans lillasyster Sara planerat midsommarfirandet till huset på Öland. Min och Johans semester hade inte börjat riktigt än, men vi åkte över till Öland för helgen ändå. Midsommar på Öland kan en ju inte missa.

Pynt är viktigt, såklart. Niklas fixade!

1492

Det dukades fram frukost för hela sällskapet. Jordgubbar, hallonkefir och mackor och sedan åt vi med strålande sol ovanför oss.

1493

Otto vad med också, såklart! Han kikade läget på trappen medan frukosten dukades fram.

1495

1496

Sara och Niklas. Sara är Johans yngsta syster och också den som ställde till med kalaset den här dagen.

1497

Otto blev blixtförälskad.

1498

Vid lunchtid kom Anna, den äldre lillasystern till Johan. Anna hade en månad tidigare blivit mamma till en liten Mira, så de hängde i trädgårdsskuggan när solen var som starkast.

1499

Kan det bli somrigare än så här?

1500

I väntan på lunchen spelade vi ett part kubb i trädgården.

1501

Jag är förresten så där störigt oberäknelig på kubb, ni vet? När det i början går så himla dåligt med kasten och alla bör stå långt bort, för att sedan vända om helt och jag träffar kubbarna mitt på en efter en. Inte alltid, för jag tappar måttet och siktet emellanåt och så går det urdåligt igen. Och det är väl just det som gör mitt spelande så oberäkneligt. Och störigt.

1502

Sara.

1505

Mira vaknade, bytte om och kom ut för att fira sin allra första midsommarafton.

1504

Huuuuuur söt är hon inte?

1508

Lunch blev det också såklart! Färskpotatis, ägg och räkröra på min tallrik. Och ost, alltid ost.

1503

Det blev en väldigt stillsam och lugn midsommar för mig och Johan. Under eftermiddagen spelade hela sällskapet några parti skip-bo innan det var dags för Sara med vänner att bege sig iväg mot ytterligare firande, men då stannade Johan och jag hemma istället. Vi tittade på film och åt chips och njöt av en lugn midsommarhelg.

Min bästa typ av firande ändå.

Hur var er midsommar? Berätta gärna, det är så fint att få ta del av. Speciellt nu när jag varit borta en evighet och har dålig koll på hur livet varit och är hos er. Var er midsommarafton fin? Firade ni, eller vad gjorde ni?

8 kommentarer

8 kommentarer

  1. Ser ju så mysigt ut och så fina alla var! Jag åt midsommarmiddag med några vänner och mötte upp min pojkvän sedan som fyllde år just den dagen :)

  2. så härligt det ser ut! Vi började med kaffe och kaka hos Samis föräldrar och åkte sedan ut till vårt bygge och åt sillmiddag. Faktiskt tog jag även mitt första dopp på midsommarafton, men det blev ingen simtur att hurra över direkt – så sjuuuhuuukt kallt! ;)

    1. Det låter som en superfin midsommarafton! Du har kommit så sjukt mycket längre än mig med badandet, trots att simtur kanske inte blev av, jag har inte badat en endast gång i sommar.. haha :(

  3. jag hade en jättetrevlig midsommarafton! min mama och hennes syskon hade styrt upp kusinträff men långväga gäster från amerika. vi gick tipspromenad med frågor om släkten, åt jättegod mat, massa jordgubbar! och pratade med släktingar som vi inte sett på länge eller aldrig någonsin förr. på kvällen smet jag och mina syskon förbi ett annat, mer festligt firande, som också var roligt. det är något särskilt med midsommar ändå! :)

    1. Åh, det låter verkligen som du hade ett superfint midsommarfirande! Midsommar är verkligen speciellt, helt klart. Oavsett hur stort eller litet en firar, så är det en sådan fin dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.