Vecka 34: flyttveckan är kommen!

Nä hörni, nu kan jag inte var så här semesterslö och lat längre! Idag börjar vardagen igen, även om jag varken har jobb eller skola just för idag. Den här veckan händer det så mycket spännande och jag måste börja strukturera upp vardagen nu igen, om jag ska kunna sortera tankar och känslor framöver.

Här kommer därför veckans planering, för första gången efter semesterdvalan.

1551

▻ Veckans planer:
Idag öppnar registreringen för höstens kurser, så den här dagen blir nog mest studierelaterad. Det och att jag måste packa, både inför flytten som går av stapel på onsdag (!!!!) och av själva lägenheten här hemma. Fram till tisdag kväll är det alltså mest packning som står på schemat. Onsdag morgon flyttar jag, på torsdag har jag programintroduktion och träffar alla andra blivande informationsarkitekter. Till helgen vill jag promenera lite i *stan* för att känna in.

▻ Veckans middag:
I början av veckan blir det nog mest hejdå-middagar med familj och vänner, och mot slutet av veckan önskar jag mig Möllans bästa falafelrulle + middag med storebror ute på mysigt hak innan han åker till Stockholm över helgen.

▻ Veckans måste:
Promenera till kontoret och städa mitt skrivbord, packa klart min resväska, överleva flytten och den första ensamma helgen.

▻ Veckans önskning:
Att allt bara går bra och känns okej.

1550

▻ Veckans läsning:
Just nu läser jag Det är något som inte stämmer av Martina Haag. Har ni läst? Vad tyckte ni? Jag har hört så mycket bra om den! Jag har också packat ner ett gäng böcker i resväskan som ska med till Malmö, en av dem är Jag vet allt det här. Den började jag läsa i september förra året, men eftersom jag då var i mitt värsta skick i utmattningen fick jag lägga den på hyllan igen. Nu tänkte jag att det kan vara dags att plocka upp den igen, ett år senare.

▻ Veckans podd:
Har ni sett att Linn börjat podda med sin vän Frida, i Det bröts?? Tips, tips!

▻ Veckans oro:
Alltså, allt är väl oro nu egentligen? Kommer jag sakna ihjäl mig efter Johan och Otto under de första veckorna? Efter mamma, pappa och lillebror? Efter vänner och kollegor? Kanske dö av saknad? Kommer jag tycka att det är nice med en ny stad, med Malmö? Kommer skolstarten gå bra? Kommer jag trivas? Kommer jag få nya vänner? Osv osv osv. Blir galen om jag tänker för mycket på alla de där frågetecknen så just nu kör jag mest på taktiken att ignorera tanken :))

▻ Veckans pepp:
Att gå i kontors- och hobbybutiker när jag anlänt till Malmö och köpa fina block och pennor!! Så orimligt pepp på det.

▻ Veckans blogginlägg:
Imorgon tänker jag att vi ska kika på något riktigt gölligt och lite senare i veckan också på andra delen av sommaren genom min telefon och hur flytten gått. Kanske blir det en rörig liveblogg någonstans där emellan också, vi får se! Är det något speciellt ni skulle vilja se eller höra mer om nu? Lämna en kommentar så tar jag med mig det!

 

Vad har ni för planer den här veckan? Har ni börjat jobba, kanske börjat studera? Eller har ni semester och tar det lugn? Vore fint om ni ville dela med er, precis som vanligt. Det gillar jag!

31 kommentarer

31 kommentarer

  1. Är liksom mitt i boken nu så har ingen aning om det övernaturliga spårar senare, men jag vet inte riktigt om jag är nöjd med stugdelen av boken? Tycker relationsdelen är skört skriven och väldigt bra, men stugdelen kan jag tänka mig flippar snart pga känner inte lika starkt för den :(

 1. Den här veckan ska jag ta mig igenom andra jobbveckan efter semestern. Försöka få lite struktur och komma igång med att fixa matlådor. Jag vill höra mer om lägenheten i Malmö och hur den ska inredas osv. och alla dina tankar som du delar med dig av så bra. Förresten, de där byxorna på bilden med Otto, var kommer de ifrån? Sjukt fina! Ha en toppendag, hejja med packningen!

  1. Hoppas jobbveckan går bra <3 Det är ju alltid lite knepigt det där, att komma tillbaka till rutiner med tidiga morgnar och matlådor efter ledighet.

   Så kul att du vill det! Jag tänker att vi ska prata lite mer om flytten strax, sen får ni hänga med i inredningen av nya lägenheten när vi flyttar in där (kommer berätta mer om flytt, inflytt osv nu i veckan!). Byxorna är ett par pyjamasbyxor från Kappahl som jag köpte förra julen till min mamma, och som jag nu lånar varje gång jag hälsar på, haha :( Kram!

 2. Jag flyttar upp till Umeå för plugg nästa måndag, så kommer också ha en vecka fylld av hejdå-middagar och packande! Känner också en smula nervositet but we can do it <3

 3. Välkommen till Skåne! Av de ställen som jag har provat i Malmö har Jalla Jalla på Bergsgatan 16 klart godast falafel. :)

 4. Åh vad spännande allt låter! Ska ju också börja ny utbildning så kan relatera till magpirr… Ser framemot att få höra allt om flytt och ny skola!

  Jag har också läst martina haags bok, tyckte jättemycket om den! Fast mest ”tillbaka-blickarna” tyckte delarna när hon va i stugan va lite överflödiga.

  1. Tror vi kommer få det så himla kul, trots att det är nervöst nu! Jag håller tummarna för dig med <3

   Jag är inte klar med boken än (är någonstans mitt i) men känner samma som du beskriver, jag gillar relationsdelen men är inte riktigt kompis med stugdelen. Så nyfiken på det övernaturliga som nämnts här ovan, vill läsa nu nu nu!

 5. Jag har inskrivningssamtal på mvc och sedan 22 timmar jobb. Det är det enda :)

  jag säger som vicky, gillade boken men fattade nada av det övernaturliga. det har säkerligen någon filosofisk mening men boken var ju så praktisk i resten så det onaturliga var bara: va?

  1. Stoppa pressarna! Mvc som i mödravårdscentralen? Berätta mer!!!

   Åh, så spänd på att komma lite längre i boken! Jag har hela tiden haft dåliga vibbar av stugdelen i boken (men gillar relationsdelen), och nu när ni nämner att det blir övernaturligt vet jag inte vad jag ska tänka, haha :(

 6. Åh va spännande! Vilken häftig tid du har framför dig. Massa nytt och roligt att uppleva och se. Jag är helt säker på att det kommer gå jätte bra. Kram

 7. Åh så kul och spännande att börja på en ny skola! Jag jobbar på ett universitet och idag började massor av nya studenter som hade kick off och nollning ute i solen. Blev lite avundsjuk när jag gick förbi till mitt vanliga gamla jobb😉

  1. Åh, kan tänka mig att det är en alldeles speciell känsla! Just nu är jag mest bara så nervös, haha :( Men tack för peppen, jag tror det blir bra till slut <3

 8. Åh vad spännande! Hoppas allt går bra <3 Ska tänka på dig. Jag är nervös men så himla förväntansfull och glad. Det känns fint att börja samtidigt som du gör det. Vi kanske kan tänka att vi håller varandra i handen första skoldagen? ;)

 9. Jag tyckte exakt likadant om Haag-boken som Vicky. Det övernaturliga var det sämsta, allt annat kändes ända in i hjärteroten!

  Eftersom jag är efter i mitt bloggläsande, gissar jag att du börjat plugget idag. Så spänn de! Och vad gäller dina orostankar: det kommer gå bra. Du kommer klara det. När jag är i en situation som gör mig orolig brukar jag försöka tänka att ”this too shall pass”. För så är det ju. Och så får en hålla fast vid det tills det känns bättre. Så: allt blir bra till slut och är det inte bra är det inte slut än. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.