Ett fredagshej

Wow. Priset för årets sämsta uppdatering går definitivt till ↓ Men här kommer ett fredagshej!

1580

Jag har bott i Malmö i snart två månader och uppdaterat er om hur livet är EN GÅNG :)) Det var samma måndag som jag började läsa på Malmö Högskola, för sex veckor sedan. Men vet ni vad? Det är så mycket som har strulat för mig sedan jag flyttade hit att jag inte ens orkat tänka mer än nödvändigt.

Det har varit strul med lägenheten vi flyttat in i (take away i fyra veckor nu pga skicket på köket var så bedrövligt att hyresvärden valde att blåsa ut allt för att ge oss ett nytt :))) och jag har oroat ihjäl mig över mitt livs första seminarium som kändes skitdåligt. Nu börjar saker och ting däremot ordna upp sig, köket är på plats (men städfirma och målare kvarstår fortfarande) och jag fick det efterlängtade godkänt på mitt seminarium. Det kan ju kanske vara bra att visa att jag överlevt. Så här är jag!

Det är så svårt att veta vart en ska börja när en haft ett upphåll så här. Vad har egentligen hänt? Det känns som allt, och inget. Jag tänker att vi lite senare kan prata om högskolan och hur första tiden med studier känts, om ni skulle vilja det. Och så ska jag visa lägenheten, såklart! Både innan och efter renoveringen och hur det blir att flytta in ”på riktigt”. Vi har ju bott här sedan mitten av september, men har fortfarande halva lägenheten i flyttkartonger på grund av köksrenoveringen. Det ska bli så nedrans skönt att kunna packa upp allt och bo in sig ordentligt. Om allt går som det ska under dagen kommer vi kunna packa upp alla kökskartonger i helgen. På onsdag får vi en leverans med möbler till kontor och badrum så att dessa kartonger också kan packas upp. Jag längtar så mycket till allt är klart.

1577

Men ni! Hur mår ni? Vad gör ni? Känns hösten av hos er? Under tiden jag inte bloggat har jag heller knappt läst bloggar, så jag har oförskämt dålig koll på hur livet hos er är. Vill ni berätta? Det hade varit så fint!

Hos mig har hösten slagit till ordentligt. Malmö har bjudit på så mycket regn de senaste veckorna att jag nu varit och provat ut och hämtat min försenade födelsedagspresent från Johan, en regnjacka från Stutterheim. Den kommer nog behövas den här hösten. När jag slipper sortera tankar och känslor bland flyttkartonger och byggdamm hoppas jag också att mina ångestskov kan släppa och lätta lite, det hade varit skönt. Jag har så svårt att hålla fokus och känna mig tillfreds när miljön runt mig är kaosartad.

Men hörni, jag älskar Malmö! Jag trivs så bra här, på riktigt bra, och det känns så nedrans skönt.

15 kommentarer

15 kommentarer

 1. fint att få en lite längre uppdatering från dig (även om jag förstås följer dig på IG)! <3 Hoppas ni trivs riktigt super i lägenheten bara allt kommer i ordning!

  jag har tagit mig i kragen och börjat träffa en psykolog och grina (försöker prata men ja, ibland svämmar det över och det är okej). Känns bra hittills, på måndag träffar jag hen för tredje gången. Huset börjar närma sig inflyttningsklart och det får mig mest att känna "????" för det har varit en dröm så länge att det känns mycket underligt att det ska bli verklighet.

  ser fram emot att höra mer av dig inom snar framtid! Puss på dig! <3

  1. <3<3

   Blir SÅ glad av det du skriver, att det liksom går framåt även om det ibland känns tungt. Att sitta hos en psykolog är verkligen en sådan konstig känsla, men det blir så bra till slut. Jag är helt övertygad om att jag inte hade varit så här frisk i min utmattning utan hjälp av min psykolog. Så viktigt att våga må bra <3 Heja dig!!

   Och huset!!! Är det inflyttningsklart nu? Såg ju om besiktningen på instagram!

 2. Åh kul med ett inlägg! Verkar jobbigt att ha en pågående flytt så länge. Håller själv på att flytta, och det är så mycket att tänka på, saker som ska bestämmas, pengar som ska spenderas, plus att inte ha ett mysigt/inrett hem att gosa in sig i förens allt är klart. Tär absolut på krafterna.

  Jag har nu på hösten börjat masterdelen av min utbildning och är så nöjd. Ser fram emot att få höra mer om din utbildning och er lägga :)

  1. Åh ja, flytten har verkligen sugit musten ur mig. Så långdragen och jobbig! Men nu är vi äntligen på plats, och ikväll anländer vår nya soffa. Hoppas din flytt också gick bra!

   + så häftigt med master!! Heja dig!

 3. Vad fint med en liten uppdatering, och skönt att skolan flyter på. Men typiskt med lägenhetsstrul. Har ju följt dina frustrationer på instastories. Hoppas det är påväg att ordna upp sig nu så ni kan nytt-hem-slappna-av liksom.
  Vi har faktiskt fått tag i en tvåa nu äntligen! Och på Trädgårdsgatan, så knäppt ju. Men åh vad det var efterlängtat!

  1. Åh, blir så glad av det här! Och trädgårdsgatan av alla ställen :’) Nu ligger jag efter så himla mycket i mitt bloggläsande (hoppas att du skrivit och visat på bloggen, så jag kan läsa ikapp!) men hoppas verkligen att ni trivs!

 4. Kul att se dig igen! Du är saknad på Internet :-)

  Där jag bor har hösten med sin magnifika färgprakt övergått i krispig vitgrå frost.

  Själv har jag börjat jobba som gymnasielärare och tycker att jag kommit in i det väldigt bra.

  Kul som sagt att höra från dig, ser fram emot fortsättningen! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.