Så ser vår nya lägenhet ut: planritning och hall

Inlägget innehåller reklamlänkar. Samtliga produkter är utvalda av mig.

Okej, det är dags att börja kika på vår lägenhet! Ni gillade, precis som jag, att dela upp det här i mindre delar för respektive rum, så det tänker jag att vi gör. Vi börjar med en löst ritad planritning för att ni ska få ett hum om hur lägenheten hänger ihop, och sen kikar vi på första rummet.

Lägenheten är en genomgående hörnlägenhet på femte våningen. Tre rum och åttiotvå kvadratmeter. Hörnläget gör att vi har fönster på tre av fyra sidor och från de gigantiska fönstren i vardagsrummet har vi utsikt över kanalen. Hela lägenheten är lite sned i sina vinklar vilket är charmigt, den känns inte så där boxig som lägenheter annars kan göra.

Nu börjar vi kika, vetja.

1614

Planritning ↑ Ritade på fri hand utan att mäta en endaste gång, så ta ritningen med en stor nypa salt rent storleksmässigt.

Vår hall är indelad i två små rum med öppet dörrhål emellan, där vi i första delen får skor och jackor avklarade för att sedan inreda andra delen med våra tidigare hallmöbler. Där slänger vi av oss nycklar och annat från jackfickorna i ett stort fat på en byrå och tar en kik i spegeln innan avfärd från lägenheten. Från andra delen av hallen når en också både kök, vardagsrum och sovrum vilket gör den halldelen ganska svårmöblerad med ett dörrhål på varje vägg.

1617

Vi bor för övrigt på en utekorridor från trapphuset, vilket gör att en får den här utsikten i ansiktet varje morgon. Inte helt fel.

1618

Välkommen in!

1619

Hall, del ett:

Här har vi köpt ett stort stycke hallmatta och skurit till för att passa vägg till vägg precis innanför dörren. Det är smidigast med Ottos blöta och smutsiga tassar, och skönt för oss som inte lyckas hitta någon fin och smidig skohylla. Resterande skor och jackor hänger sedan inne i en klädkammare, men det blir en senare del i den här serien.

Tänker att en del grejer i lägenheten kräver sitt förtydligande: En av de tidigare hyresgästerna i denna lägenhet gick bananas med renovering. För att göra en lång historia kort: vardagsrummet var tidigare SVART, köket RÖTT och golvet här i hallen är lagt med inbyggda spotlights längs ena sidan. Alltså.. haha. Vi kommer låta lamporna vara där de är eftersom vi inte vet hur skicket på golvet under är (+ det är ändå en hyresrätt), men det ryktas om att det ska vara fiskbensparkett under. Ännu ett skäl att störa ihjäl sig på snubben som lagt golvet med spotlights i.

1621

Vi hade inte med oss någon hatthylla i flytten då det i vår gamla lägenhet redan satt en stor RIO, så första tiden ekade den nya hallen rätt tom. Vi hade siktet inställt på en hatthylla i retrostil för att passa vår övriga inredning. Vi kikade bland annat på hatthyllorna som finns länkade nedan och var överens om att det var något sådant vi ville ha.

1620

DesignOnline har en liknande hattyhylla i retrostil, och RoyalDesign har den riktiga Essem.
Dessa två länkar är reklamlänkar, det innebär att jag får ett par öre tillbaka per klick på länken. Bara så att ni vet!

Vår hatthylla lyckades jag fynda genom en retrogrupp för Malmö-pepps. Hyllan är superlång och har tio krokar, dvs rymmer många jackor och mycket prylar. Vi har mest bara halsdukar, vantar och Ottos koppel och jacka där nu. Har en tur kan en hitta de gamla varianterna på loppisar eller Blocket, men tyvärr blir dem ibland lika dyra som de nyproducerade. Både DesignOnline och RoyalDesign har de nya, och det är en av få hatthyllor som vi tyckte både skulle vara fin och praktisk hos oss.

1622

Hall, del två:

Från lillhallen kommer en in i halldel två, ett större rum som leder till kök, vardagsrum och sovrummet. Den här bilden är tagen från vardagsrummet, med sovrum till vänster och kök till höger. Det här rummet blir ju rätt svårt att inreda eftersom alla dörrhål stör, så vi har mest låtit det vara en sluss till de andra rummen.

1623

1624

Här finns ändå plats för allt det där en hall ska rymma. En helkroppsspegel, ett fat att lägga nycklar och annat från jackfickorna i och en stol att slå sig ner i. Typ när en behöver vänta på att Otto ska vakna. Eller att Johan ska bli klar :)))

Och det var det, vår hall i sex bilder. Hoppas att det blev en någorlunda överblick och detaljrikedom, trots novembermörkret och ISO-bruset. Jag tänker mig att vi fortsätter gå in i lägenheten framöver, kanske tar köket och sovrummet först och sedan vidare till vardagsrummet, så får ni lägenheten i rätt ordning. I köksinlägget kommer ni dessutom få se hur det såg ut innan renoveringen, när stollen till tidigare hyresgäst målat originalköket rött. Luckor, stomme, allt i rött. Det ni, det vill ni inte missa. Lovar er.

Välkommen åter!

29 kommentarer

29 kommentarer

 1. Men hur fick ni lägenheten? Hyr ni i andra hand? Från blocket? Vore fint med en sån guide typ! <3<3

  1. Fint att du vill höra mer om det! Knäppt nog har jag faktiskt redan skrivit och tidsinställt ett sådant inlägg (var tvungen att dela upp för att det inte skulle bli för långt), som det ser ut nu kommer det i mitten av nästa vecka. Då med allt om hur vi fick lägenheten och kontraktet + mina tips för att hitta lägenhet i Malmö. Hoppas du kommer gilla det!
   <3

 2. Haha oh lord, spotlights i golvet :)))) Folk som tycker att hemmet ska likna en finlandsfärja typ. Förstår frustrationen, går det kanske att dölja med en stor matta? Ska bli spännande att se vidare i de andra rummen.
  Och läste tidigare om Otto, hoppas han kryar på sig!

  1. Hahahaha jepp….. Alltså, VEM lägger spotlights i golv? Vem kom på idén!? Ja, framöver får vi klura ut något som liksom tar bort ögat därifrån. Det som stör mig mest är att det kanske är ett superfint golv under.. haha.
   Åh ja. Han är pigg och glad men får medicin nu, så förhoppningsvis är inflammationen borta snart.

 3. Gillar verkligen byrån, vart kommer den ifrån?
  På tal om galna väggfärger; när min pappa flyttade in i sin nya lägenhet var vardagsrummet turkosblått, ett sovrum var i oxblod och ett annat var i en skum ljusbrun-nyans…

  1. Den är ett loppisfynd! Johan hittade den längst in i ett förrådshus och blev kär, så sedan dess har den agerat hallmöbel trots att den nog egentligen är till för att förvara CD-skivor.
   Hahaha åh, jag känner med din pappa! Vår förra lägenhet var också så knäpp när vi fick den. Där var köket blått, sovrummet grönt, kontoret oranget och vardagsrummet gult.. Kul ändå med oxblod och ljusbrunt, haha!

 4. Men så fint ni har det. Och vilken utsikt! Det är ju så roligt att få se hur andra bor och det ska bli så kul att se resten av lägenheten. Fast killen innan verkar ha lite tveksam smak….

  1. Vad glad jag blir, tack! Utsikten är verkligen så fin, både från ytterdörren och från vardagsrummet. Ser fram emot att visa er det också!

  1. Vad glad jag blir, tack! Haha ja, jag hade verkligen velat se hur killen bodde. Tänker att hans inredning måste varit lika knäpp som renoveringen han pysslade med? Ett svart vardagsrum liksom, där det dessutom ryktas att det var gröna prickar målat på väggarna också? Hhaha åh..

 5. Wow, wow, wow! Ser fram emot hela serien! Gillar de mörka träslagen i hallen. superfin hatthylla. Härlig storlek på lägenheten och så fin utsikt! Jag är också spänd på att läsa hur ni fick tag på den.

  Men det borde vara straffbart att lägga något över fiskbensparkett…

  1. Åh, vad glad jag blir <3 Ser så mycket fram emot att visa er vardagsrummet och utsikten därifrån! Inlägget om lägenheten och kontraktet är tidsinställt till mitten av veckan, hoppas du kommer gilla det.

   EXAKT min tanke. Ett hårt straff, dessutom.

  1. Undrar exakt samma… haha! Förståååår inte att han tänkte att det kunde vara fint??
   Blir i alla fall glad över att du gillar i övrigt, tack <3

 6. Förstår inte alls tanken med spotlights i golvet, och särskilt inte i en hall. Förr eller senare kommer man väl dumpa en stor resväska eller något i den stilen någonstans och då är det ju himla dumt om lite av golvytan ska vara belysning. Jättefint i alla fall! Ser fram emot kommande delar.

  1. Verkligen! Grejen är också att belysningen är så konstigt dragen att vi aldrig ens skulle tänka tanken att ha den på. Nu har vi tänt den en 2-3 gånger, alla gånger för att visa besökare hur STÖRT det är, hahah :(

   Kul att du gillar det <3 Tack!

 7. Men ÅH hallmattan!! Har precis också flyttat i Malmö och letat efter stor hallmatta att kunna skära till pga hund som drar in massa smuts denna årstiden, var hittar man den? <3

  1. Jag köpte vår på Bauhaus! De hade i flera olika storlekar så att en kunde måtta för att passa vägg till vägg, sedan skar vi bara det som blev över på längden och passformen precis vid dörren. Hoppas du hittar något som passar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.