Ett stycke morgonregn och en helg genom linsen

Jag har lite ströbilder från de senaste dagarna, sådana som inte riktigt platsar i egna inlägg eller som inte går att göra något kul av ensamma. Här kommer därför en liten samling av ett par ögonblick från förra veckans sista dagar.

Ett stycke morgonregn, besök av mina föräldrar och en mysig söndagsfrukost.

1636

En dag förra veckan vaknade jag upp till morgonregn. Ottos värsta kombination dessutom, morgon plus regn. Min första föreläsning för dagen började efter ett, så jag mixade en krämig smoothie på blåbär i lugn och ro medan regnet smattrade mot rutorna.

1637

Men det var lugnt, jag satt inne hela förmiddagen och skrev. Fick ihop Så ser vår nya lägenhet ut: planritning och hall och fotograferade det som senare kommer bli köksdelen. Tänkte att det kunde vara bra att ta tillvara på timmarna med dagsljus.

1641

Sedan pysslade jag lite med det här på eftermiddagen ↑ Jag har tänkt visa er ansiktsmaskerna jag använder just nu (innan jag testar de nya ur min beställning från Kicks!) i ett inlägg snart, men att fotografera dem i ett trångt badrum var SVÅRT. Insåg efter detta att jag nog får plocka ut maskpåläggning och fotografering till vardagsrummet. Löste det hela med att låta Johan fotografera vid vardagsrumsfönstret i söndags. Det första inlägget om ansiktsmaskerna kommer dyka upp på söndag.

1667

I fredags kom de här och hälsade på, pappa och mamma <3 Vi åt både burgare och hembakad pizza till middag, promenerade lite på stan och shoppade en stund och sedan spelades det ett par parti kort. Det var så fint att ha dem på besök, att få visa dem Malmö. Om en månad ses vi igen, då hemma i Oskarshamn under julhelgen. Det längtar jag efter.

På vägen hem från stan den dagen hämtade jag ut ett paket i hörnkiosken ett kvarter bort, och bondade med världens sötaste tant i kassakön. Fick ett ”lycka till, hoppas du vinner!” som adjö när jag betalt min kortlek och önskat henne tur på sin spelkupong.

1668

Morgontrötta kan ju vara något utav det finaste.

I paketet jag hämtade ut låg den här tjusiga brödkorgen med sina två syskon i större storlekar. Dem visar jag närmre i morgondagens inlägg om köket i vår nya lägenhet.

1669

En söndagsfrukost blev det ju också, såklart. Vid lunchtid, precis som vanligt på helgerna. Jag gjorde smoothie bowl på blåbär och toppade med färsk mango och kokos. Plus macka och knäcke med greve och vegoskinka. Gott som tusan, kan jag lova.

 

Och det var den helgen, novembers sista. Nästa gång det är helg är det också första advent. Är inte det rätt knäppt ändå?

4 kommentarer

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.