En ansiktsmask jag använder just nu: Mask of Magnaminty

Hej och välkommen till ett helt inlägg tillägnat en av ansiktsmaskerna jag använder just nu!

För ett par veckor sedan var Johans mamma och syster här och hälsade på. Efter min fredagsföreläsning mötte jag upp dem på stan och promenerade runt lite. Maria och Johan hade bestämt att fågelskådning stod på schemat för eftermiddagen, men Sara och jag tyckte att ansiktsmask och ett glas vin lät bättre ¯\_(ツ)_/¯

1670

Veckan innan var Johan och jag på Lush och köpte badbomber (kommer ett inlägg om dem senare!) så jag föreslog att vi kunde testa ansiktsmaskerna därifrån också.

1656

Jag köpte två, en rengörande och en lugnande och återfuktande. Först ut är Mask of Magnaminty ↑ En rengörande mask som finns i liten och stor burk, det här är den större modellen och kostar 199 kr.

1671

Masken är härligt grön i nyansen och doftar mint. Den är mjuk i konsistensen men väldigt kornig, så när jag tvättar av den skrubbar jag samtidigt in den i huden för att rengöra ansiktet ordentligt. Pepparmintsoljan i gör att den både doftar gott och känns så himla skön på huden. Ni vet när det liksom svider lite av mintdoften, men bara så mycket att en ändå gillar det? Exakt så är det, älskar det. Den innehåller även honung som lugnar och återfuktar, toppen så här års när huden strejkar av väderväxling och kyla.

Så här har Lush själva skrivit om masken:
”Stryk enkelt över huden med denna blandning av pepparmintolja som stimulerar blodcirkulationen och ger lyster till huden, ringblomma och klorofyll som vårdar huden medan nattljusfrön och malda adukibönor ger en skonsam exfoliering.”

1672

Jag har kladdat på ett par gånger i veckan sedan jag köpte den, kanske 2-3 gånger/veckan, och jag har inte ens kommit halvvägs ner på fyra veckor. Ändå tar jag ett rätt tjockt lager och njuter länge, länge med den på. Så om den är värd den där hundralappen, eller tvåhundringen för den större burken? Definitivt varenda krona.

Har ni testat Mask of Magnaminty? Och i sådana fall, vad tyckte ni? Har ni kanske någon annan ansiktsmask som är er favorit? Berätta! Jag är nyfiken på vad ni kladdar på er för njutigt. Just nu kör jag denna och en till från Lush, men den kikar vi närmre på en annan dag.

17 kommentarer

17 kommentarer

 1. Åh, älskar mask of magnaminty! Brukar köra deras saltskrubb först (som heter något den med) och sedan på med magnaminty.

 2. jag har fyra masker jag använder nu, alla för olika områden eller ”brist” i ansiktet. Kanske borde hålla mej till en och samma dock…

  1. Det låter ändå trevligt! Det måste ju vara toppen att ha hittat masker som kan göra exakt det en behöver. Vilken är din favorit av dem?

 3. Åh jag älskar ansiktsmasker! Har aldrig testat några från Lush men nu blev jag la sugen på att göra det. Brukar mest köpa sådana där i påse som man kan använda typ två gånger. Inte särskilt ekonomiskt nu när jag tänker efter, haha!

  1. Kul! Jag körde också mycket av dem engångsmaskerna tidigare, men det lönar sig att köpa något större som passar ens hy bättre :) På ex. Kicks kan en säkert få bra hjälp med att matcha ens hy och sådär, så en kan få en mask som passar perfekt för det en vill. Och personalen på Lush (i alla fall här i Malmö) är guld, de hjälper en med allt!

  1. Den är verkligen skön och har gjort sitt för min hy! Har aldrig varit så bra i hyn som efter att jag börjat maska och ta hand om ansiktet :) Så den är helt klart värd att prova!

 4. Mask of magnaminty är verkligen den bästa masken jag har testat! Så rengörande men ändå lugnande! The body shop har en liknande som ser exakt likadan ut, svider ganska mycket mer än mask of magnaminty gör. Den kostar 100kr mer men resultatet är det samma, så jag tycker att mask of magnaminty verkligen är prisvärd!

  1. Så fint att höra att du gillar masken så mycket! Tycker också att den är himla bra för prislappen. Har faktiskt däremot inte testat någon från the body shop. Skulle du rekommendera någon annan därifrån?

  1. Tycker verkligen du borde ge denna en chans om du är på jakt efter en bra mask! Allt är ju så individuellt och kanske passar den inte alla hudtyper, men den är definitivt värd en chans i alla fall :)

 5. Jag har använt denna ett par gånger! Gillar att det är en lermask och skrubb i samma och att man blir babylen efteråt pga skrubbningen! Gillar mindre den stickande känslan av minten.

  Använder också en lermask från Nu Skin som jag älskar för den djuprengöring man får! Tycker verkligen den hjälper att få bort finnar och andra blemmor och att den verkligen djuprengör gör att jag gillar den lite mer! :)

  1. Verkligen stort + på att den också är en skrubb! Trist att du inte riktigt gillar minten dock. Den stickande känslan är ju något utav min favvo, men kan tänka mig att det är störigt om en inte riktigt gillar det.

   Åh, det låter som en drömmask! Vad heter den?

 6. Åh, alltså älskar hudvårdsinlägg. Har faktiskt aldrig testat Lushmaskerna, har deras hårkräm (RnB) som är helt magisk, men kanske dags för mask också…

  1. Åh! Då kan jag förhoppningsvis göra dig glad: det kommer komma mer hudvård här framöver! Har du inte provat maskerna tycker jag definitivt att denna är värd ett test. Jag blev himla nyfiken på hårkrämen! Hur använder du den? Hur fungerar den med lockarna? Vill veta allt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.