Så ser vår nya lägenhet ut: den skrynkligaste sängen ni sett

Inlägget innehåller reklamlänkar. Samtliga produkter är valda av mig.

Det är dags att djupdyka litegrann i vår nya lägenhet igen! Vi har hittills betat av planritning, hall och kök och idag tar vi oss in i sovrummet. Har du missat de tidigare delarna finns dem listade med länkar i slutet av det här inlägget.

I inlägget finns det ett par reklamlänkar till vår inredning, det innebär att jag får ett par öre tillbaka för varje klick på länkarna. Så att ni vet. Dags att promenera till sovrummet ↓

1614Vårt sovrum ligger till höger från hallen, mitt emot köket. Det är ett litet rum som inte är så mycket mer än en säng, men eftersom den här lägenhetsserien skulle gå från rum till rum tänker jag att vi kikar trots att det blir ett kort inlägg.

Vår lägenhet är en trea, och utöver vardagsrummet hade vi alltså två rum att välja mellan när vi skulle inreda sovrummet. Vi valde rummet från hallen, med fönster ut mot innergården, eftersom vi vill nyttja ljuset och utsikten i rummet som idag är kontor. I sovrummet vill vi ändå ha persienner neddragna, och det kändes mest logiskt att därför ta det bästa rummet till kontoret. Där vill jag kunna nyttja dagsljuset för fotografering och plugg, medan vi i sovrummet mest bara hänger när det ändå är mörkt ute.

1715Nog pratat, nu stiger vi på.

1716Det här är vad en ser när en når vårt sovrum ↑ En trasmatta på golvet, två herrbetjänter till vänster och en fåtölj som mest är inredningsdetalj i hörnet. Både fåtöljen och våra herrbetjänter är köpta på loppis. Sovrummet är även Ottos matplats, han har nämligen fått för sig att bästa tiden att äta och dricka på är mitt i natten.

Samma golv som är lagt i hallen ligger också i sovrummet (och i kontoret), och här målades det vitt precis som i övriga rum. Vi har ännu inte fått upp något på väggarna här inne, men vi har ett helt gäng tavlor som väntar på att få pynta väggarna. Jag tänker mig att det hade varit fint att hålla färgskalan här till blått och grönt, det gillar jag i sovrum.

1719För att göra sovrummet Otto-vänligt behöver vi en pall vid sängkanten, så att han kan hoppa upp och ner i sängen själv. Till det hör också mattan, som behövs för att han ska kunna ta sats.

Livet med liten hund ¯\_(ツ)_/¯

17171718Och här, världens skrynkligaste säng ↑ Sängen är den enda stora möbeln vi köpte nyproducerad till vår gamla lägenhet, så den fick såklart flytta med till Malmö också. Som present till oss själva köpte vi ett nytt set sängkläder i linne i inflyttningspresent ← typsikt bra sätt att bo in sitt nya sovrum.

Sängkläderna ska dock inte vara så här skrynkliga, de hade bara råkat ligga knäppt i tvättpåsen efter senaste tvättiden och jag var för slö för att vika ihop dem i tid, hehe. Fördelen med linne är att det rätar ut sig och blir mjukare och mjukare hela tiden. Det här setet är min absoluta favorit av alla våra sängkläder. Tänker att jag nog köper en grön eller grå färg framöver också.

Påslakanset i linne från Ellos, liknande det vi har
Påslakanset i linne från HM, samma som vi har

1720För att ge sovrummet lite mer liv har vi satt in en stor, vild växt på pedestal. Det är mitt bästa tips för att göra något tråkigt lite, lite mer fint att titta på eller in i → plocka in växter! Eftersom vi inte fått upp något på väggarna än passade sovrummet bra med en stor växt på pedestal, för att få lite nivåskillnad på möblerna.

Vår pedestal har Johan köpt på loppis, men jag har hittat ett par fina i webbutik som jag gillar:

Pedestal från Ellos
Blombord från DesignOnline
▻ Krukställ från Rum 21

1721I taket hänger den här ↑ En lampa från Indiska. Vi har samma fast en modell större i vardagsrummet och älskar dem. De ger fint sken och är en fin inredningspryl även som släckt.

Vår taklampa verkar ha utgått ut sortimentet hos Indiska, men de har dessa två liknande inne fortfarande:

En mer avlång variant
Och en silvrig droppe (hur fin är inte denna?)

Snipp, snapp, snut, så var sagan om sovrummet slut. Nästa gång kikar vi in i vardagsrummet och på vår nya soffa. Kanske mitt favoritrum och favoritmöbel. Nåja, mer om det senare i veckan!


Vill du läsa mer i serien om hur vår nya lägenhet ser ut? Nedan finns de redan publicerade delarna!

Planritning och hall
Det röda köket som fick sig en renovering

14 kommentarer

14 kommentarer

 1. Men wow vad fint – och STORT!! Älskar för övrigt golvet i sovrummet, här på Irland älskar de sina heltäckningsmattor, saknar skandinaviska stilen något oerhört!

  1. Fint att du tycker det, tack!! Haha åh, jag som drömmer om heltäckningsmatta när jag går runt och fryser om fötterna :( Ordentliga trägolv (fiskbensparketten i vardagsrummet <3) är dock riktigt fint!

 2. Aw, en matta så Otto kan ta sats haha, så fint. Vet du vad växten på piedestalen heter förresten? Så häftig!

 3. så fint och mysigt ni har det! igenkänning på tavlorna dock, ibland är det verkligen typ.. svårt att få upp saker på väggarna?

  sedan vi flyttade in (hem) för ett år sedan har jag gjort 2(!) hål i väggarna, och då är jag ändå fotograf som ställer ut = har en miljard tavlor som står i hörn.. de vi väl fått upp hänger på spikar som fanns där tidigare. vet inte vad det beror på, kanske den där perioden i livet när jag bodde i andra hand på tvåmånaders-kontrakt och liksom har i ryggraden att det inte är ”värt”, för jag ska ju ”flytta snart” (fastän jag vill stanna här till jag är gammal och russinskrynklig). längtar till vi får ny soffa, då har jag lovat mig själv att ta tag i en tavelvägg med lokal- och egen konst!<3

  ser fram emot nästa del, skulle så gärna göra en liknande serie själv men vet inte om jag vågar haha <3

  1. Tack <3 Haha alltså ja.. vi bodde nästan två år i vår förra lägenhet och hade knappt något på väggarna :))

   Förstår att osäkra hyreskontrakt osv i bagaget sätter sina spår. Hoppas det blir perfekt med nya soffan, så du kan fixa tavelväggen sen! Vill se allt om det i bloggen sen, hehe. Och tycker absolut att du ska köra samma serie, det hade jag gillat!

 4. Så smart med en pall till Otto. Skulle nog jag också behöva eftersom doris inte kan hoppa upp. Tyvärr tror jag inte att det skulle funka eftersom hon är blind.

  1. Det är det enda som funkar här, annars sitter han och gnäller till en lyfter upp honom :’) Och eftersom han äter mitt i natten väcker han då oss. Det kanske kan vara värt att prova? Tänker att om hon bara lär sig var den är osv, och tar det försiktigt, kanske det går? Hoppas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.