Det sista av skärgårdshelgen i Stockholm

Vi tar och kikar på andra halvan av skärgårdshelgen i Stockholm, vetja!

Johan och jag åkte upp till Stockholm som en hemlis. Hans storebror hade fyllt 30 och hela familjen överraskade genom att vara i ett hus i skärgården. Den bästa typen av hemlis.

Första delen från helgen finns här om du skulle missat: En hemlig tågresa och en morgon i Stockholms skärgård.

1795

1794

Efter frukosten med nybakade scones snörade vi på oss kängor och knöt på oss halsdukar. Det var alldeles krispigt i luften.

En granne kom förbi med sin hund lite tidigare på morgonen. ”Ni får rasta henne sen om ni vill, då skulle hon bli glad”. Det blev vi också, hehe. Så vi promenerade bort och hämtade henne när det var dags att gå. Den här utsikten är ju inte helt fel att ha från sitt hus.

1796

1797

Vi promenerade till Sandhamns lilla julmarknad. En kunde köpa brända mandlar som såldes vid skylten ”HEMBRÄNT”. Vi köpte inga, men hängde runt lite där eftersom det ändå var rätt mysigt. Min första julmarknad i år!

1799

1798

En hundkompis.

1800

1801

Men så himla kul var det inte att vara på julmarknad ändå, hälsar denne gölliga som istället ville gräva sig vidare ↑

1802

1761

Så vi promenerade litegrann på ön istället.

Vi kom fram till Sandhamn sent på fredagskvällen, och åkte sen vid lunchtid på söndagen. Det blev helt enkelt bara ett dygn, lite drygt, på ön. Men attans alltså, vilket mysigt ställe. Små trevliga villor, precis vid vattnet. Trots att jag i princip är uppväxt på havet, alltid bott supernära småbåtshamn och hängt mycket i den småländska skärgården är det fint att komma till någon annan del av kusten. Allt ser ändå så olika ut, trots att det är på samma sida landet.

1803

Men det var fasligt kallt efter en stund. Medan de andra fortsatte promenera mot stranden gick Sara och jag hem för att spela skip-bo. Världens bästa spel.

1804

När de andra kommit hem och värmt sig litegrann började vi ställa ordning för fika. Det var dags att fira att Martin fyllt 30! Typiskt nog knäppte jag inte en enda bild på honom. Riktigt dåligt jobbat av undertecknad.

Det blev glasstårta med banan, maräng, grädde och små svampar som fir.

1805

Vi var alla överens om att det var mycket gott. Maja intygar ↑

1806

1807

Sen blev det kväll och vi såg avsnitten av julkalendern som varit innan vi spelade skip-bo till sent. Är så himla glad att jag fick den här familjen på köpet när jag träffade Johan.

1759

På söndagen åkte vi hem till vårt Malmö igen. Jag och den här fina. Resan tar fem timmar med Snälltåget, ganska exakt fem timmar. På hemresan delade vi dock kupé med en man som hade noll respekt för sina kupégrannar. Efter bara några minuter tar han av sig skorna (förbjudet!!!) och sitter sen och stinker fotsvett hela resan till Malmö. Ni vet sådan där riktigt inbiten fotsvett som en inte ens kan tänka bort? Uuuuuusch. Jag sprang av tåget i Malmö.

 

Och det var allt från helgen i Stockholm, en himla fin sådan. Vanligtvis när jag och Johan träffar Maja och Martin vet vi inte riktigt när vi kommer ses nästa gång, ibland går det flera månader emellan gångerna. Men nu blev det ett snabbt hejdå, de kommer nämligen ner till oss i Malmö redan på fredag! Då kommer de för första gången sedan flyttlasset de var med och kånkade på. Det kommer bli fint och visa dem det färdiga resultatet av alla flyttkartonger och prylar som de bar på då.

Och så får vi ju visa dem Malmö på riktigt den här gången. Det ser jag fram emot.

6 kommentarer

6 kommentarer

  1. mysigt! sandhamn på vintern måste vara en sömnig pärla ju. glad att du hade det fint (utom tågresan tillbaka kanske då …)

  2. Så himla mysigt, vill bara gosa med vovvarna på bilderna :’) såg för övrigt väääldigt kallt, men fint ut i Sandhamn såhär års! Trist att er medresenär på tåget hem inte hade lärt sig veta hut, usch vilken jobbig resa det måste varit haha.

    1. Men eller hur, så himla gosiga! Åh ja, det var superkallt i skärgården den helgen. Kändes som det var minusgrader inne i sovrummet när vi skulle lägga oss första natten, hehe. Sov med underställ <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.