En helg med en pyjamasunge med rådjursögon

Onsdag och Lucia. Och vet ni vad? Idag tar jag nog en liten sovmorgon (så känner jag nu i alla fall, klockan 21:35 när det här inlägget skrivs). Min kropp är så himla trött just nu, så jag tänker att den nog blir glad med lite extra vila. Men nu till något helt annat ↓

I fredags fick jag och Johan besök av hans syster Anna, hennes kille Rami och deras dotter Mira. De tog tåget för att komma och hälsa på, och när jag kom hem med Otto från hunddagiset hade de redan anlänt till lägenheten.

Vi kikar lite på hur helgen med dem såg ut, medan jag vilar upp mig ↓

1809

1810

När Otto och jag kom hem hade de tagit plats på golvet. Han var såklart snabb fram för att hälsa, och sen gosa lite med Johan.

Mira har skymtats litegrann i bloggen tidigare, bland annat när hon var precis nyfödd och under midsommarafton i somras, men nu är hon hela sex månader gammal och inte längre en sådan där minibebis. Hon håller på att få tänder och har nästan helt fattat det där med att krypa.

1812

Hon har också börjat fatta grejen med mat ↑

Vi lagade pizza till middag den här fredagen. Med Johans pizzasallad, min favorit. Vi gör nästan alltid pizza med svamp, kronärtskocka och oliver på här hemma. Kanongott. När vi ätit upp och Anna nattat Mira dukade vi upp snacks till en film. Komiskt nog skickades Anna och jag iväg till affären för att handla till middagen, och kalaset slutade med godis för 160 spänn och fyra påsar chips.. hehe.. oops!

Om filmen var bra? Efter en stund sov majoriteten av skaran och vi insåg att det kanske var bäst att stänga av och säga god natt på riktigt. Helgen hade ju precis börjat ändå.

1814

På lördagsmorgonen gosade vi i pyjamas i soffan.

1815

1816

Nyvaken pyjamasunge <3

1817

1818

En ordentlig helgfrukost blev det ju också såklart. Kokta ägg, mackor och smoothie bowl. Och te, massor utav te.

1819

Mira fick en egen liten skål med smoothie till frukost. Om hon gillade? Jepp, mycket!

1820

När klockan slagit lunch gjorde vi oss redo för att göra stan, gå på julmarknad och köpa badbomb. Vi tog bussen ut till möllan för att lämna Otto hos min storebror, sedan promenerade vi därifrån in mot stan. Det blir en perfekt promenad. Först gick vi till Möllevångstorget och köpte bär till söndagsfrukosten. Tre avokado för tio kronor. Blåbär för tio, hallon för tjugo. Superstora granatäpplen. Ja, marknaden är verkligen guldgruvan för färska fina grejer till helgfrukostar. Vill aldrig mer handla svindyra avokados eller skrumpna granatäpplen på ICA efter det här.

Men ni, resten av helgen kikar vi på en annan dag! Då blir det julmarknad, badbomb och Greta Gris med Mira.

 

I eftermiddag tänkte jag live-blogga lite igen! Det är så längesedan sist, att bara skriva rakt upp och ner och klicka på publicera utan att tidsinställa. Kika in under eftermiddagen, så hörs vi då igen!

3 kommentarer

3 kommentarer

  1. Vilken lyx med så bra torghandel med frukt o grönt! Kommer ihåg ett år då jag pluggade i Haparanda. Gurka 69kr/kilot… ja, du läste rätt. Avstod gurkan den gången :)

    1. Verkligen! Ska definitivt försöka handla mer där framöver :) Hahaha oh herregud! Gurka med dessutom, som i princip bara är vatten, haha :(

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.