Om Otto och hur hans dagar på hunddagis ser ut

God morgon och välkommen till ett helt inlägg om min bästa kompis i världen!

Den lilla, lurviga som emellanåt syns på bild. Min Otto. Han är en trött liten krabat som gärna sover på min kudde, älskar sina gosedjur men avskyr tidiga morgonpromenader. I november fyllde han 5 år, och strax innan det började han på hunddagis.

På det temat fortsätter vi idag ↓

1609

1608

› Men alltså, seriöst, ett inlägg om Otto på hunddagis (vilket låter lite som en barnbok?) skulle vara såå mysigt. Har alltid undrat hur hunddagis funkar.

Haha åh, jag vet inte vart jag ska börja det här på grund av SÅ gulligt.

Men okej, så här! När vi bodde i Oskarshamn hängde Otto hos mina föräldrar och deras hund Bamsen när jag jobbade länge, och under tiden jag var sjukskriven (ungefär ett år) var han med mig konstant. När vi sedan flyttade till Malmö blev det en knäpp omställning för Otto, att gå från att hänga med mig överallt till att behöva vara ensam hemma ett par timmar om dagen. Han blev rätt ängslig, orolig och stressad av att vara själv i den nya lägenheten. Och på det totalrenoverades lägenheten ovanför vår i samma veva, så vissa dagar när han var hemma själv hade snickarna ovanför bankat och haft sig. Dåligt recept för en redan ängslig hund.

Så jag ringde upp ett hunddagis jag varit i kontakt med innan och fick en plats åt Otto nästan på direkten. Han placerades in i en grupp baserat på storleken av de raser han är (Shih Tzu och Lhasa Apso) och sedan fick vi tre testdagar bokade veckan efter.

1493

Testdagarna har hunddagiset för att se hur hunden fungerar med de andra hundarna i gruppen och för att känna så att allt är okej. Otto passade tyvärr inte i gruppen han fått eftersom han var så mycket mindre än de andra hundarna. Hunddagiset grupperar alltid efter storlek så att hundarna ska kunna leka bra ihop och så där, och Otto är ungefär hälften så stor som hans raser egentligen brukar vara. Testdag 2 fick han därför hänga med chihuahuor och andra minihundar istället, och då trivdes han så mycket bättre. Och sedan dess har han haft en plats på hunddagiset!

En typsik dag för honom ser ut ungefär så här:

09:00 Jag lämnar Otto innan 9 varje morgon, då har vi promenerat till hunddagiset så att han är rastad och klar för dagen
09:00-12:00 Mellan 9 och 12 är hundarna i sina grupper ute i hundgårdarna där de aktiveras, leker och kelar
12:00-13:00 Klockan 12 är det vilotimme (slår vad om att detta är Ottos favvo på hela dagen)
13:00-15:00 Efter vilan går hundarna ut i rastgårdarna igen. När Otto ska in efter att ha varit ute brukar han försöka få stanna i entrén med all personal, han smiter under bord och försöker bli osynlig för att få vara kvar och gosa.. hehe!
15:00-18:00 Och efter min sista föreläsning (oftast kl. 15) går jag förbi dagiset och hämtar honom, så promenerar vi hem igen

273

Sedan han började på dagis har han blivit en mycket lugnare och mer harmonisk hund. Han skäller inte längre ut alla hundar vi möter på promenad, utan vill antingen bara fram och hälsa eller struntar i dem helt. Speciellt om jag har lite gott godis med mig i fickan. Och han älskar personalen på hunddagiset! Ibland när vi kommer hem doftar han annan parfym. Det tar jag som ett bra betyg och kvitto på att han trivs och fått göra det han gillar bäst under dagarna – att gosa mycket.

Att ha Otto på hunddagis under dagarna nu är alltså den bästa lösningen för oss. Han slipper vara hemma själv de timmarna jag är i skolan (även om det oftast bara är 2-4 h/dag) och han får istället hänga med andra kompisar de timmarna. Samtidigt slipper jag stressa och oroa mig för hur han har det. Hunddagiset är tryggt och trevligt och det gör det lättare för oss allihop.

När jag hämtar honom brukar jag dessutom fråga hur dagen har gått, bara för att hålla mig uppdaterad om hur han mår där, hur det går och om det skulle hänt något jag borde veta om eller så. Oftast berättar de bara gulliga saker, som att Otto under sina första dagar hittat en kompis, en hona som vanligtvis inte gillar andra hundar men som förälskat sig i Otto. Hehe.

1862

Och alltså, jag ska vara helt ärlig. Jag BÖLAR fortfarande inombords av tanken på att han går på dagis. Gulligaste någonsin. Igår när jag hämtade honom fick jag höra att han tidigare på dagen vägrat gå in i sin box och istället ville in till sina grannar. När jag kom för att hämta satt han därför med två andra gulliga och viftade på svansen i en helt annan box än sin egen. SÖTASTE.

Livets bästa kompis!

19 kommentarer

19 kommentarer

 1. Bästa inlägget ever! Ehh, ok, lite partisk kanske som också har hund ;)
  Så skönt får både dig och Otto att veta att han har det bra på dagarna. Å att han fått sig en beundrare också, så gulligt :)

  1. Hehhe <3 Partisk får en vara, speciellt när det gäller husdjur :') Åh ja, det är en sådan trygghet att veta att han har det bra där medan jag styr med annat. Och sen kan en maxa tiden ihop på eftermiddagar och kvällar istället!

 2. Asså Otto <3 han är så söt, ser ut som en fluffig teddybjörn! Vad kul att han klarar sig så bra på hunddagis, vill så gärna ha en hund jag med men tiden räcker ju inte till, så de tär ju himla bra att hunddagis finns. Tänk att jobba på ett sånt, värsta drömmjobbet :''')

  1. Hehe åh! ”Fluffig teddybjörn” är rätt bra beskrivning :’) Det är lite pussel att få ihop vardagen, men det är SÅ värt det för allt en får tillbaka sen. Så om en kan hitta ett hunddagis som passar och en trivs med så är det perfekt! Men jaaaa, håller med om att det jobbet nog är SÅ härligt! :”) Tänk att gosa med hundar hela dagarna!

 3. Åh men hjärtat på livet Otto! Kan tänka mig att han charmar brudarna jätte mycket där 😍😍 och gullig som ville vara hemma hos sina kompisar, och att dom lät honom 👏👏 saknar er!

 4. Ååh vad kul att läsa, så gulligt! 😍 Vi har också en Otto (1,5 år griffon) och har hittat en underbar dagmatte där vi bor. Hon har ca 10 hundar som hon varje dag hämtar och lämnar med sin hundtransport och så åker hon ut till ett fält där de får leka, springa och vila hela dagarna. Så himla bekvämt för oss och Otto är helt tokig i henne och de andra hundarna, han verkligen älskar det! Nu ska jag snart vara föräldraledig så skulle ju kunna ha honom hemma men känner att vi vill fortsätta låta honom åka iväg några timmar om dagen för lek och bus med andra. Det är så underbart att se honom trivas och leka med andra hundar! 💘

  1. Fint att du tycker det, tack!! <3 Men åh, det låter också som en perfekt lösning. Så himla fint att han gillar henne så mycket! Tänker också att det kanske kan vara skönt att bara kunna ägna första tiden åt bebisen (stort grattis!!!), så får Otto vara och leka på annat håll ett litet tag :) Kram!

 5. SÅ fint inlägg! Och vad mysigt han verkar ha det där! Perfekt att ni hittade en bra lösning. Kan verkligen tänka mig att det är så mycket härligare för Otto att vara där än att hänga själv medan ni är borta.

  1. Vad glad jag blir! Tack <3 Åh ja, det har löst sig så himla bra. Jag var lite orolig först, men när han visar att han trivs är det ju så himla betryggande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.