Välkommen till ett rosa skumbad!

Vakna allihopa! Det är lördag, det är bästa dagen!

Den här veckan har jag frusit så himla mycket. Varit iskall rakt igenom, gått med strumpbyxor under jeans och i dubbla sockor här hemma. Decemberkylan slog omkull mig totalt när den väl drog in över Malmö. Häromdagen mötte jag en gullig tant vid busshållsplatsen, hon bekräftade det jag hört om vintern i Malmö. ”Det bara blåser här” så hon och skakade på huvudet. Och det är nog blåsten som gjort mig så frusen.

Men för att råda bot på kylan i kroppen nyttjar jag något utav det bästa med vår lägenhet, vårt badrum och badkar!

1593

Och det har nog inte undgått någon att jag sätter <3 mellan mig och badbomber efter flytten hit. För att fira att jag ÄNTLIGEN flyttat in i en lägenhet med badkar gps:ade jag mig till Lush för att köpa fir efter flytten. Det slutade med två badbomber och en extra present från Camilla i butiken. Och ni, hon är GULD. Jag hade aldrig besökt Lush tidigare, men hennes rekommendationer, engagemang och grattis till badkaret gjorde mig såld på hela grejen. Så vill ni ha service utan dess like och rekommendationer från en riktig badfantast, fråga efter Camilla i Malmö-butiken. Tips, tips!

Nu tänkte jag att vi hoppar i ett rosa bubbelbad, är ni med?

1590

1595

Jag har hittills bara testat en av de två badbomberna jag köpte, så jag tycker att vi börjar från rätt håll och håller oss till The Comforter. Det här är en bubbelbit som bryts i mindre bitar inför ett bad, och kakan räcker därför till flera tillfällen, kanske en 4-6 stycken eller så. Jag har badat med den tre gånger och har fortfarande minst hälften kvar.

Ser den inte också ut som något en vill äta? Jag vill i alla fall.

1642

1643

Först bryter jag bubbelbiten i mindre bitar. Jag använder kanske en åttondel eller något sådant, annars svämmar vårt badkar över av allt skum. För är det något den här badbomben gör så är det att skapa skum! Det blir SÅ mycket av bara en liten bit. Det är inga som helst problem att bryta den här, och det som ska sparas klarar sig fint i papperspåsen sen igen.

Jag förvarar dessa badbomber i min garderob, då luktar det gott varje gång jag ska ta fram min pyjamas eller ett par strumpor.

1644

1645

Sedan börjar jag tappa upp ett varmt skönt bad. Jag tar bubbelbiten och smular sönder den i vattenstrålen, och då blir det så här fint ↓

1647

1646

Alldeles rosa! Bästa, bästa grejen för en frusen och trött kropp.

Inte nog med att en får massa skum och ett rosa bad av den här bubbelbiten, kroppen blir också så himla len efteråt. Mitt bästa är att skrubba kroppen och sedan bada med badbomb, så att en kan maxa känslan av len hud. Högsta nivån av njut.

1648

Jag badar inte med badbomb varje gång jag tappar upp ett bad, men någon gång i veckan försöker jag göra det extra njutigt med en ansiktsmask och badbomb. För mig har det här blivit sättet att försöka överleva vintern på. Värmen som tinar kroppen inifrån när hela jag är genomfrusen.

Hur gör ni för att tina en frusen kropp? Och har ni kanske något knep för att överleva vinterns allra mörkaste och kallaste dagar? Utöver att ta ett bad med badbomb är nog mitt andra att tända en massa ljus medan en äter middag och sedan krypa upp i soffan med en filt efteråt.

Då känns de kalla vinterdagarna som bortblåsta igen.

19 kommentarer

19 kommentarer

 1. Åh, bada är bäst! Vi har också badkar och var så himla lycklig när vi flyttade hit efter flera år av omysigs duschar. Vet inte om jag skulle överleva ifall vår nästa lägenhet inte också har badkar.

  1. Åh ja, verkligen!! Jag förstår dig precis. Vi hade badkar hemma när jag var liten, men vid badrumsrenovering byttes det ut mot en dusch (vaaaarför????), och i lägenheterna jag bott i har det sedan också bara varit dusch :( SÅ härligt att äntligen kunna bada igen! Hoppas du får ett par njutiga bad framöver <3

 2. Wow verkar så mysigt! Jag brukar oftast bara hänga över mig en tjock filt – inte lika mysigt men åtminstone pluggkompatibelt.

  1. Tycker att en tjock filt är rätt mysigt ändå! Speciellt när en ska plugga och liksom behöver vara vaken, hålla fokus och så där. Att krypa upp i soffan eller ta ett bad gör en ju mer.. trött än pigg för plugg, hehe!

 3. Vad härligt med sånt trevlig bemötande i butiken, sånt gör att man verkligen vill komma tillbaka :) Jag har ett badkar här i huset men det är inte så badvänligt just nu, men hade gärna köpt mig en badbomb och bara slappat i badet jag med!
  För att tina upp mig själv drar jag på mig min supermysiga fleecepyjamas samt raggsockor. Gammalt knep, funkar alltid!

  1. Verkligen! Jag gillar butiken i allmänhet, men sådan service gör mig direkt till en återkommande kund :) Åh, pyjamas <3 Det är ju ingen hemlighet att jag ÄLSKAR pyjamas och myskläder, så jag hejar verkligen på angående ditt knep för att stå ut i kylan!

 4. men guuuu va mysigt. asså jag har aldrig testat badbomb (sjukt jag veeet) men fick en i ett presspaket precis och är SÅ pepp på att prova!!

 5. Här hemma står badbomber också högt i kurs, luktar gott, bubblar och färgar vattnet. Rena drömmen för en liten på snart tre år. Håller på att prova mig igenom Lush’s sortiment, ska nog köpa den rosa du tipsade om här ovan, nästa gång :)

  1. Åh, förstår att det är populärt för en liten! Vilken är er favorit, av dem ni provat? :) Jag tänker mig att jag ska köpa på mig ett litet lager efter nyår, som extra fir att ha hemma när tillfälle kommer!

 6. jag har aldrig varit en fan av att bada badkar, faktiskt. kan dock förstå tjusningen med badbomber ändå! det jag gör för att hålla mig varm under vintern är att basta. mitt gym här i helsingborg har en bastu och efter varje träningspass blir det en stund där inne i värmen. det är helt ljuvligt! och välbehövligt, för som den lilla damen sa, på vintern blåser det mest här i skåne.

  1. åh, inte? det låter dock så himla härligt med bastu. det gillar jag också! kan tänka mig att det är perfekt efter ett träningspass. minns hur det var att basta efter ett besök i simhallen, så skönt att avsluta på det sättet. fint att du hittat ditt njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.