Veckoplanering med förkylning, resa och julhelg

Wow. Idag är jag en stolt medborgare av Sverige, en stolt medmänniska i detta samhälle. Igår avslutades Musikhjälpens TV- och radiosända vecka med insamling till temat Barn är inte till salu. Tillsammans samlade vi in över 74 miljoner kronor. 74 MILJONER. Jag är golvad. Det är så många gånger jag tappar hoppet på mänskligheten, som jag tröttnar på människans beteende och blir arg på våra handlingar. Så många gånger. Men att vi tillsammans kan samla ihop 74 miljoner kronor på en vecka är fantastiskt, speciellt när pengarna kommer gå till att rädda och hjälpa barn ur sexhandeln och förhoppningsvis komma ett par steg längre i kampen om att stoppa sexhandeln helt.

Men vet ni vad det bästa är? Om ni inte skänkt något än finns möjligheten fortfarande. Klicka er in HÄR och skänk en slant för att rädda liv. En tia, en hundring eller en tusenlapp – vad än plånboken tillåter. Jag skänkte till insamlingsbössan Pontus, mannen i den blå jackan i Musikhjälpen, både för min egen del men också som julklapp till alla i min familj. Bidra du också <3

Nu går vi vidare till en veckoplanering!

1863

▻ Veckans planer:
Julveckan är kommen! Den här veckans planer går mest bara ut på att träffa min projektgrupp och göra klart vårt arbete innan julledigheten kickar igång, då åker jag hem till Småland och hälsar på familjen. Den här veckan har jag dock tänkt fundera över det gångna året, och klura lite på vad jag vill med nästa. Som någon form av utvärdering, fast i trevlig bloggform. Skulle ni gilla att läsa något sådant framöver, sammanfattning över året (i bild och roliga händelser) och sedan förhoppningarna inför nästa?

▻ Veckans skolarbete:
Jag prickade in VG på förra veckans inlämning i programmeringen! Så jäkla skönt. Den här veckan kommer jag därför ta det extra lugnt med allt, speciellt eftersom veckan innehåller noll föreläsningar och examinerande moment.

▻ Veckans fråga:
Ska jag bli en sådan som packar med sig sin yogamatta över julen?

▻ Veckans middag:
Den här veckan längtar jag mest efter frukosten på julafton. Hoppas också att mamma lagat vegansk lasagne till att vi kommer, hehe!

▻ Veckans önskning:
Att jag blir frisk från min förkylning illa kvickt. Hade känningar i fredags, vaknade förkyld i lördags och mådde riktigt dåligt igår. Önskar att jag blir frisk IDAG.

▻ Veckans podd:
För ett par veckor sedan kände jag att jag knappt hade något att lyssna på, nu känner jag tvärtom. Min senaste favorit är Add to bag.

▻ Veckans oro:
I fredags började Otto gå lite konstigt, inte riktigt halta men ändå känsligt med ena framtassen. Jag, katastroftankarnas morsa, börjar såklart oroa ihjäl mig över det. Han går fortfarande med lite konstig rytm, men inte alls som i fredags. Så ni kan väl hålla tummarna för att det inte är någon fara?

▻ Veckans pepp:
Om ett par dagar åker jag hem till Småland för att fira jul och hänga med familjen <3

▻ Veckans blogginlägg:
Den här veckan har jag tänkt att vi ska kika på vårt kontor i nya lägenheten, en outfit som var tänkt att ha publicerats igår (men jag sov ju hela dagen, hehe) och ett par sista julklappar att önska sig eller ge bort till någon en gillar. Jag har fått en fråga om hur jag behandlar mitt lockiga hår och vilka produkter jag använder till det, så det ska vi kika på också. Där emellan tänker jag att det hade varit kul med en liveblogg eller så, det gjorde mig så glad att ni uppskattade det sist. Är det något ni saknar? Skriv en kommentar eller maila mig, så slänger jag in det i planeringen!

 

Titta in här i eftermiddag igen, då kommer det försenade inlägget från gårdagen. Vi hörs då!

10 kommentarer

10 kommentarer

 1. En utvärdering av året skulle vara roligt att läsa! Funderar också på om jag ska ta med min yogamatta hem haha. Hoppas du får en helt underbar jul och njuter av ledigheten <3

  1. Vad fint att du tycker det! En sådan får jag klura på till nästa vecka :* Hhaha åh.. Ska vi bli sådana, som tar med oss yogamattan? Tack, detsamma <3

  1. Tusen tack!! <3 Han har inte betett sig konstigt på dagis idag och gick helt normalt hela vägen hem nu, så jag hoppas att det bara var något knäppt och tillfälligt. Han hälsar och tackar, hehe <3

 2. Snyggt jobbat med inlämningen! :)

  Utvärdering + förhoppningar låter kul tycker jag. Jag älskar att höra om drömmar och planer så det skulle vara kul att läsa om mer övergripande ””livsmål””, liksom vad drömmer du om i livet? Vad finns det som du verkligen vill göra? Vad tror du att du gör om 10, 15 eller 20 år? Kanske en jätteluddig fråga men det är så kul att höra vad andra tänker om sitt liv då jag själv har en så tydlig tanke om var jag vill hamna till slut (när jag är vuxen på riktigt :-) )!

  Sen skulle det också vara kul att läsa mer om typ dina kompisar, vad är det för människor som står dig närmast och hur träffades ni?

  + Jag skulle vilja höra din dialekt, men det kanske är mer instastory-material än ett blogginlägg.

  Och en till fråga! Vad gör dig irriterad eller arg? Finns det något som Johan, eller andra människor i din närhet, gör som du bara stör ihjäl dig på?

  Den här kommentaren får mig kanske att framstå som världens mest nyfikna person med vad gör väl det?! Hur som helst, jag uppskattar verkligen din blogg och tycker att du verkar vara så himla gullig och härlig!!<33

  1. Åh, tack!

   Blir SÅ glad av din kommentar, tusen tack för alla fina ord <3 Också så himla kul med alla frågor, tack!! Jag sparar dem vid sidan av här, så kommer jag svara på dem i separata inlägg (någon slinker nog in i ett frågor- och svarsinlägg också), om det är okej?

   Än en gång, tack för alla fina ord <3

 3. Blev också helt tårögd av hur mycket pengar vi kan ge när vi verkligen vill! Jag gav till Vegobössan i förhoppning om att vi skulle gå om jägarna.. så blev det inte men pengarna var välinvesterade oavsett. Ha en fin vecka!

  1. Åh ja, verkligen så. Det får i alla fall mig att få lite hopp för mänskligheten igen! Jag hejade på vegobössan också, men tänker att vi får ta revansch över jägarna nästa år. Hoppas på ett nytt rekord då också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.