Julklappar i sista minuten, från gratis upp till 500 kronor

Inlägget innehåller reklamlänkar. Samtliga produkter är valda av mig.

Nu är det inte många dagar kvar till julafton. Inte många alls faktiskt. Jag har en julklapp kvar att köpa, en som ska vara till familjens julklappsspel. När jag finkammade nätet på roliga eller fina saker att ge bort för en liten peng passade jag på att spara mina favoriter till det här samlingsinlägget på lelle bloggy.

För alla oss som fortfarande inte är klara med julklappshandeln, som har en specifik peng att hålla sig till eller kanske en person som är extra svår att köpa till.

Här kommer mina sista tips för julklappar, allt från gratis till en femhundralapp ↓

500

Julklappar under 500 kronor ↑

Att förhålla sig till en femhundralapp brukar jag tycka är lagom till det mesta. För den summan får en bra grejer för en schysst peng, och oftast lite sådana saker som en kanske inte hade tänkt att köpa till sig själv. Min favorit här är nog popcornmaskinen som platsar in precis på 500-hundringen, eller kitet från Maria Nila som är samma serie som min hårmask. Kannan från Mon Amie har jag stått och hållit i mina händer SÅ många gånger, den är så himla fin.

1. Kanske världens finaste kimono i svart spets från Gina Tricot
2. Popcornmaskin, kan inte det vara världens bästa julklapp?
3. Kanna från Mon Amie
4. Vårdande kit för torrt hår från Maria Nila
5. Tvådelad pyjamas från Ellos

200

Julklappar under 200 kronor ↑

200 kronor tycker jag känns som en bra summa om jag inte har supermycket pengar att röra mig med, som den här julen då jag firar min första som student. För en tvåhundralapp (har fortfarande inte riktigt vant mig vid att vi har den numera?) kan en hitta lite roligare, mindre grejer som lätt skulle göra någon glad. Jag hade jublat över kitet med handkräm eller ett par najsiga örhängen, medan jag är övertygad om att Johan hade gillat skäggkammen och kryddskålarna.

1. Örngott med bokstav (jag valde J som i Johan, men den finns såklart i resten av alfabetet också)
2. Salt- och pepparskålar från Indiska
3. Maffiga örhängen i blått och i rött från Gina Tricot
4. Livets finaste sax från & other stories
5. Skriv notiser på världens finaste post it-block framöver
6. Kit med handkräm från & other stories
7. Hur fin är inte den här ihopvikbara skäggkammen? (så bra grej till person med skägg!)
8. Salladsbestick av mangoträ

100

Julklappar under 100 kronor ↑

De här fina grejerna kan en hitta i butik för under hundralappen! Det ni. Jag är alldeles för dålig på att unna mig fina hårsnoddar och smycken, så det är sådant jag gillar att få i present. Små askar med världens bästa grejer, för en liten peng men med desto större innebörd. Och den där sheet masken med guld hade jag velat prova! Tänk den lyxkänslan.

1. Kanonfin hårdetalj från & other stories
2. Ansiktsmask med GULD från Lyko (så nyfiken på denna sheet mask!)
3. Enkla och stilrena örhängen från & other stories
4. Scarf i fin färgskala från Ellos
5. Gul hårsnodd från Gina Tricot (finns i fler fina färger, gul är min favorit!)
6. Tvål med olivdoft som passar torr hud från Indiska

796

Julklappar till den som redan har allt

Vad ger en till personen som redan har allt, eller som kanske inte önskar sig något speciellt? Jag är så himla imponerad över Floras geniala tips. Där kan en hitta så mycket inspiration och tips till klappar som är personliga, kreativa och lite extra speciella att få. Annars är mitt bästa välgörenhetspresenter till personer som redan har allt. Så viktig grej att ha med i tankarna vid presentköp.

▻ Flora har listat 14 kreativa & personliga julklappar, och jag smäller av vilka fina klappar det här är! Det finns så mycket inspiration och tips att hitta i hennes lista, så ta en kik där om ni hellre ger bort något eget än något köpt.
Här kan du skänka en peng till Musikhjälpen, vars tema i år varit Barn är inte till salu. Visste du att det varje minut säljs fyra barn i sexhandel världen över? Det borde aldrig få hända. Jag har skänkt en summa pengar för varje person i min familj, och de kommer på julafton därför bara få ett kort med ingenting från mig.
42 välgörenhetspresenter – så viktigt!

 

Hoppas det här kunde hjälpa till att fylla de sista luckorna i era listor. Jag tänker att jag får se om jag orkar mig ut på stan idag för den där sista klappen till julklappsspelet, eller om jag helt enkelt klickar hem något över nätet istället. De flesta hemsidorna har idag (19/12) eller imorgon (20/12) som absolut sista dag för att julklappen ska hinna fram till julafton. Det kan vara bra att komma ihåg.

Nu ska jag göra mig redo för en sista dag med projektgruppen i interaktionsdesignen. Imorgon åker jag hem till Småland och hälsar på, så ett par dagar framöver blir det inlägg från de djupa skogarna.

Det ser jag fram emot.

4 kommentarer

4 kommentarer

 1. Hej!
  Först och främst: jag älskar din blogg! Så himla glad och härlig och detaljig, om du förstår vad jag menar. Tack för det!
  Sedan till en hundfråga: jag ska köpa en liten shih tzu-valp i vår! Är SÅ JÄVLA spänd och glad och nervös pga vill vara den bästa hundmamman som finns. Har läst dina gamla inlägg om lille Otto, men har så många frågor hehe. Hur gör du för att inte alltid vara rädd och nervös? Hur ofta klipper ni Otto, och gick ni till salong innan ni började klippa honom själva? Var han svår att få rumsren, och hur gjorde ni? Jag har hört och läst att shih tzu är kända för att vara tröga och svåra att lära (GULLIGT ändå) så det känns lite läskigt.
  Förlåt för alla trista frågor, men tänkte att du lär svara ärligt :)
  KRAM!

  1. Hej Alice!
   Åh, vad glad jag blir. Tusen tack <3

   Stort grattis till valpköpet! Du kommer ha den absolut gölligaste och mysigaste tiden framför dig :') Så himla fint! Jag ska försöka svara så gott jag kan, och skulle jag missa något är det bara att fråga igen! Jag svarar gärna! Att ha en hund är bäst (lite partisk också obv, hehe).

   - Jag är superrädd och nervös som person i grunden, men jag tycker att det där liksom ordnar sig med tiden ändå. Att en lugnar ner sig allt eftersom. Tänker att det är lite som med en bebis! En är livrädd för allt i början, men med tiden faller en in rollen som hundmamma och då ordnar det sig!
   - Jag har aldrig klippt Otto på salong, utan har klippt honom själv från början. Jag hade dock i flera år tidigare klippt mina föräldrars hund, så jag tänker att det kanske kan vara bra att låta en salong klippa en gång så att en bara kan *härma* sen :) Otto blir av någon anledning väldigt mörk i pälsen när den blir lång, så jag brukar klippa när han skiftar i färg. Det brukar vara lagom. Kanske är det varannan månad eller så!
   - Otto och hans syskon var lärda att gå på tidning när de svar små, så vi fick börja med att vänja honom av vid det. Jag gjorde ungefär så att jag ställde ett alarm på telefonen på 3-4h, och plockade ut honom varje gång alarmet ringde. Där emellan tog jag ut honom varje gång han ätit/druckit eller lekt, som valpar brukar det få igång "systemet", hehe.. Det tog inte alls särskilt lång tid innan han lärt sig att en kissar och bajsar ute! Ett tips är att berömma med gos och godis direkt efter att valpen kissat/bajsat ute, så att den fattar att det är något duktigt. Otto älskade det, och blev själv SÅ glad när han gjort sitt behov, haha.
   - Hahhaa, verkligen gulligt med lite tröga och seglärda <3 Jag skulle dock säga att det aldrig varit problem med Otto med den biten! Han lärde sig supertidigt sitt och ligg, efter ett tag också vacker tass (och han kan byta tass också, skaka höger och sedan skaka vänster på kommandot "andra tassen" <3). Han förstår "gå och lägg dig" och "får jag en puss". Sista är min favorit, hehe. Han är BÄST på "stanna" och vänta på godis/mat/whatever till "varsågod". Så jag tror mycket på att bara öva, och det är också så himla bra för dem att få tänka efter och lära sig.

   Bara hör av dig om du skulle ha fler frågor! Och du, stort grattis och lycka till i vår sen. Det kommer bli så mysigt! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.