Den jättejuliga jullistan

Just precis nu är jag på väg hem till Småland för att fira jul och umgås med min familj. Det ska bli så fint. Jag är fortfarande sjuk, men jag gick till apoteket häromdagen och viftade med vit flagg. ”Ge mig allt du har” och så fick jag ett kit ihopplockat. Ett nässpray som fått mig att kunna andas igen (SÅ SKÖNT) och bedövande halstabletter för att försöka få bort känslan av damm i luftvägarna och halsen. Nu hoppas jag på att det inte dröjer särskilt länge innan febern också släpper. Jag vill ju kunna maxa den här julhelgen med familjen ordentligt!

Men ni, under tiden jag åker det sista innan jag landar hos mamma och pappa kan vi ta och kika på den juligaste jullistan som finns ↓

1067

6 Julsnabba

Pepparkakor eller lussebullar?
Lussebullar, alltid! Är också en sådan som gärna plockar bort russinen, hehe.. Visste ni att lussebullarna en köper på ICA (i alla fall i Caroli, här i Malmö) har russinen INNUTI bullarna? Alltså i degen, så att varje tugga kan bli en förskräcklig överraskning? MVH en som bröt lussebullen i bitar för att hitta alla nedrans russin

Skumtomtar eller knäck?
Ah, så svårt. Skumtomtar vinner nog ändå över knäck, av den enkla anledning att jag avskyr känslan av att käkarna totalt fastnar i den sega knäcken mer än jag avskyr de mjöliga skumtomtarna. Gillar smaken av skumtomtar, men hataaaar mjölet som är på. Usch, får rysningar bara av att jag skriver det här :)))

Julkorv eller julskinka?
Jag älskar julskinka, men sedan ett par år tillbaka äter jag mest vego (jag äter skaldjur, men inget annat kött) och därför går båda dessa bort på mitt julbord.

Revbensspjäll eller Janssons?
Likaså de här två ↑

1069

Glögg eller julmust?
Måste en välja? Vilket tidigare år som helst hade jag svarat julmust, men i år blev jag frälst på glögg. SÅ GOTT.

Ge eller få?
Gissar att det är här en borde svara ge? Hehe! Faktum är att jag är rätt dålig både på att hitta julklappar åt andra och att själv önska mig julklappar. Oops!

1070

4 Julfavoriter

Favoritjulfilm?
Tradition på jul är att se Tomten är far till alla barnen med Johans familj! Inte nödvändigtvis när den sänds på TV, utan vi kör best of på youtube och så också. Egentligen är den inte ens bra? Men tradition är tradition och jag vet att jag även i år kommer sitta bänkad när Johans syster Sara viftar med fjärrkontrollen och ropar att det är dags.

Favoritjulkalender?
Sunes jul! Vi brukar kolla om den varje jul på Öland, precis som med julfilmen. Bästa!

Favoritjullåt?
Favoritjullåt har jag nog däremot ingen. Lite trist. Hela december lyssnar jag på jullistor på Spotify, men det är sällan jag fastnar för en enda låt.

Favoritjuldoft?
Hm! Åh, jag tror det här bara är en blandad kompott av typ allt under julen. Parfym från festkläder, nybakta lussebullar och varm julmat, nejlikor i apelsiner och juliga hyacinter på vart och varannat bord.

796

3 Om jultid

När är det dags att pynta?
Nästa år ska jag pynta tidigt! I år åker vi hem till Småland och Öland över jul, så vi har inte pyntat någonting här hemma. Nästa år vill jag maxa tiden innan resan och pynta tidigt, så att hela december kan bli julmysigt istället för bara sista vekorna.

När får man ha gran?
Prick när en vill! Jag ska nog köpa en i kruka till nästa år.

När öppnar man presenter på julafton?
Vi äter jullunch (med den typiska julmaten) vid 2-tiden, sedan brukar vi öppna efter det. Vi kollar inte på Kalle (mer än att det kanske står på i bakgrunden), så oftast blir nog julklapparna i samma veva som andra sitter bänkade framför TVn.

795

5 Julpersonliga

Vad är bäst med julen?
Närheten till familjen och de en gillar. Att hela helgen blir en mysig grej och att det sällan finns så många andra måsten under just den här högtiden.

Det sämsta med julen?
Jag brukar alltid bli lite ledsen framåt kvällen, när tanken på hur andra har det kommer över mig. Alla de som faktiskt inte gillar julen men tvingas se och känna av den hela december ändå, och alla de som kanske inte har någon att fira med eller så.

Jag förstår att julhelgen kan vara den värsta på året för vissa, när helgen i övrigt bäddas in i ett moln och allt ska vara så koselig och flott.

Vad ska du göra på julafton?
På julafton kommer jag vakna upp i mitt gamla rum hos mina föräldrar i Småland. Förhoppningsvis har Otto sovit med mig och inte jagat katterna hela natten, så då kommer jag gosa lite med honom innan vi går upp. På julafton äter vi alltid frukost tillsammans i familjen, oavsett om vi ska fira ihop sen. I år ska vi dock det, fira ihop! Det blir julmat, glögg, julklappslek, bebisgos (!!!) och en himla massa julmusik. Hoppas jag.

Nyår då?
Efter jul åker jag över till Öland för att umgås med Johan och hans familj. Johans mamma bor i ett stort, gult hus och där kommer vi vara även på nyår. Vi brukar oftast inte göra något superstor grej av nyårsfirandet, utan hänger mest hemma och firar lugnt och skönt med familj och vänner. Det brukar bli fint!

Tror du att det blir det en snöig jul?
Jag hoppas, såklart!

Lista från Sandra och Elsa.

 

Vad ser ni fram emot mest med julhelgen? Ska ni fira, eller kanske göra något helt annat? Berätta gärna, det hade varit så fint att få ta del av.

8 kommentarer

8 kommentarer

  1. himla fin lista! <3 vi kommer att leva i flyttkaos största delen av julen men eh, ja. Ska fira med Samis del av familjen och spela brädspel och äta gott i fint sällskap. Älskar julen, men saknar känslan i år. Nästa år!

    1. Åh ja, det blir ju så mitt i en flytt. Hoppas det kommer kännas okej ändå! Att fira med Samis familj låter ändå så fint. Brädspel <3 Tänker också att känslan ska maxas till nästa år. Håller tummarna för att vi får njuta mycket av julkänsla i december nästa år!

  2. å! låter som en riktig mysjul du brukar få ha. jag brukar inte fira på nåt speciellt sätt men i år blir det hawaii! spännande.

  3. men gud vilken kul lista! är det okej om jag snor frågorna? har lite bloggtorka ;)

    håller för övrigt med dig gällande lussebullarna – lussebular med gömda russin borde helt klart BANNLYSAS!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.